Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Sadepäivän pannukakku

Tylsällä ilmalla tekee mieli valmistaa hyvää ruokaa ja sisustaa kotia. Poikkesin eilen Cobellossa. Kauppa, joka on täynnä kaikkea kaunista! Mukaan tarttui yksi uusi mustavalkoinen sisustustyyny. Se löysi paikkansa nyt makuuhuoneestamme, mutta veikkaan, että sille löytyy vielä monta muutakin kivaa paikkaa kodistamme. 




Toinen löytöni oli Tine K:n kulho. Kodissamme on paljon valkoista ja ruskean eri sävyjä. Tämä mustavalkoinen kulho rikkoo mukavasti esim. ruokapöydän puunvärit. Näen sen silmissäni myös harmaantuneella teak ulkopöydällemme. 



Äitini oli tehnyt pannukakkua ankean sään lohduksi. Minä tietysti heti testasin ko. pannarin. Siitä tuli ihanan ohut ja maukas. 

Pannukakku ohje: 

Ohjeesta tulee normaali pellillinen. Uuni 200 astetta noin 30 min. 
5 dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
2 munaa
1dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 prk maitorahkaa (voi olla maustettua mm. vanilja)

Vaahdota sähkövatkaimella munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää kaikki muut aineet sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Nautimme kermavaahdon ja mansikoiden kera. Itse käytin maustamatonta rahkaa ja ainakin siitä tuli tosi hyvää, eikä liian makeaa. 





Kivaa iltaa!  

4 kommenttia:

  1. Oi miten herkullista! Pannukakku on yksi ehdoton herkkuni. Tätä ohjeta pitää kokella, sillä ei ole tullut mieleenikään laittaa rahkaa taikinaan. Kiitos ohjeesta =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ollut minullekaan tullut aiemmin mieleeni, mutta hyvää oli!

      Poista
  2. Heippistä! AI onkos Cobellossa TineK:ta nykyisin? Asutaan Suomessa ihan liki, mutta harvoin tulee lopulta käytyä. Pelkään omia heräteostoshallintataitojani :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä löytyy Tine K.ta ja tuhat muuta ihanuutta. Ei sinne kyllä usein uskalla mennä.

      Poista