Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Välipäivä

Olen aina rakastanut Hankoa. Lapsuudesta on monta aurinkoista muistoa sieltä ja nuoruudesta monta hieman sumuisempaa muistoa. Perheen kanssa olemme monesti venereissuillamme viettäneet siellä muutamia päiviä. Hauskaa on ollut aina! 

Lastemme purjehduskisoissa oli tänään välipäivä heidän osaltaan, joten yritin houkutella mukaani koko perheen. Kaikenlaista säätöä ja vääntöä lähtöön liittyi. Mukaamme saimme tytöt. Poikani oli eilisen kovan tuulen jäljiltä Zoom purjehduksistaan niin väsynyt, että päätti jäädä kissa kainalossa kotiin lepäämään. Poikani on vuotuisen Hanko reissunsa jo tänä vuonna tehnyt, kaverinsa purjeveneellä. 


Mitä minä Hangosta aina kaipaan? Se on meri; avoimet merinäköalat, autiot hiekkarannat, sileät rantakalliot ja kuvaukselliset uimakopit. Voisin tuijotella merelle loputtomiin (ellen olisi niin levoton, että viiden min. kuluttua haluan vaihtaa maisemaa:-) ). Hieman haikeana katselin tänään venesatamaan. Vapaita paikkojakin näytti olevan runsaasti ja harmitti, että oma vene on laiturissa kotisatamassa, eikä sopivaa pidempää jaksoa sen seilaamiseen tunnu löytyvän. 
Purjehdusreissuilla Hanko on aina tarjonnut sen mahdollisuuden, että on voinut aamulla osallistua Merijoogan joogatunneille rannalla, on voinut käydä lenkillä, pelata tennistä, shoppailla, käydä kirjakaupassa, syödä hyvin, käydä kahviloissa ja tavata ystäviä. 
Meillä on useita ystäviä, jotka viettävät kesää loma-asunnoillaan Hangossa. Seuraa ja tekemistä täällä aina riittää. 

En tiedä mitään toista näin pientä aluetta, jossa olisi näin monipuolinen ja hyvä ravintolatarjonta. 
Makasiinit ja niiden ravintolat ovat loistavia, HSF:n terassi legendaarinen, Hangon Casino, Bryggan jne. jne. 

Itäsataman myyntikojuissa on hyvä valikoima vapaa-ajan vaatteita ja sisustustuotteita sekä luonnollisesti myös Hangon keskustan liikkeissä. 

Tämän päivän liikunta oli lähinnä jopoilla cruisailua, joka muuten on Hangossa hyvin yleistä, sillä onhan Jopojen tehdas Hangossa. Tytöt halusivat luonnollisesti kokeilla myös trampoliini hyppelyä. 


Cruisailimme Sea Horse esteratsastus kilpailua katsomaan. Upeita suorituksia, kuulin itseni pidättävän henkeä ja huokailevan muun yleisön tahtiin moneen otteeseen!  

Hangossa saisi muutaman päivän kulumaan ihan vain kuvailemalla vanhoja pastellinvärisiä villoja. 
Yksi päivä on liian lyhyt, jotta kaiken haluamansa voisi tehdä ja päivä olisi rauhallinen. Nyt päivästä jäi hieman suorittava maku, mutta ehkä tulen tänne elokuun lomaviikollani uudelleen. Vi ses Hangö igen! 

Niin ja jos kaipaat lomavinkkejä, niin Hanko on ehdottomasti Suomen paras kesäloma kaupunki minun mielestäni! 


4 kommenttia:

 1. Kiitos kivoista postauksistasi! Kuvasi ovat todella kauniita ja tykkään tunnelmasta. Itsekin mietiskelin Hangon heppakisoihin lähtemistä, mutta se sitten jäi, kun pääsinkin itse ratsastamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoistasi. Sinullapa kävi tuuri, kun pääsit itse ratsaille!

   Poista
 2. Just olimme viime torstaista lauantaihin Hangossa Itämeren Portissa ja samoja asioita ihastelun minäkin - taisin jopa ottaa muutaman melkein samanlaisen kuvankin :) Sea Horse Weekin estekisoja kävimme mekin jännittämässä kahtena päivänä. Oli kyllä huimaa katseltavaa. Ymmärrän hyvin kiintymyksesi Kesä-Hankoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän olisimme voineet siis törmätä siellä! Olisipa ollut hauskaa! Hanko on pop :-)

   Poista