Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

torstai 27. elokuuta 2015

Tuumaushetki Tukholmassa

On jännä huomata miten elämä meitä kuljettaa. Juuri kun kaipasin syvällisiä keskusteluja elämästä niin päädyin työmatkalle Tukholmaan kahden työtoverini kanssa. Ensinnäkin miksi juuri Tukholmaan, joka on aina näytellyt suurta osaa elämääni vaikka en edes erityisesti pidä tästä teennäisestä ja jenkkejä matkivasta kaupungista? Ja miten voi sattua niin, että juuri kun kaipaa elämän mutkien miettimistä osuu matkaani kaksi suuresti arvostamaani kollegaani. Toinen on halunnut miettiä elämää ja eri uskontoja ja opiskellut teologiksi, vaikka ei ole koskaan ajatellut toimivansa pappina ja toinen on joogaohjaaja, joka saa kenet tahansa ympärillään voimaan hyvin ja näkemään asioita hyvinkin laajasti ja positiivisesti. Varsinainen terapiapäivä! 


Vietimme päivän toisen työkaverini lapsuuden- ja nuoruudenmaisemissa Södermalmilla ja SoFossa (ymmärrättekö, kun sanon, että ruotsalaiset matkivat jenkkejä).  


Kävimme lounaalla ihanassa Hälsans Hus kasvisravintolassa. Ravintolan terassilta on upea näkymä kaupungin yli. Jokainen meistä olisi ottanut ravintolan marokkolaistyylisen lattian kotiinsa. Minä kylppärin lattiaksi ja työkaverini keittiön välitilaan. Hälsans Hus talossa on näppärästi yhdistetty saman katon alle kasvisravintola, joogasalit, vaihtoehtoishoitolat jne. 


Päivän mittaan tuli mietittyä mitä henkisyys meille antaa? Mihin kukakin uskoo? Mitä meidän pelkomme ovat? Miten me niitä käsittelemme? Mikä on unelmamme? Mikä meistä olisi tullut, ellemme olisi päätyneet tälle alalle? Mikä saa meidät raivohimme ja miksi? Miten käsittelemme vihan ja ärsytyksen tunteitamme? Mitä arvostamme elämässä ja toisissa ihmisissä? Näin muutamia päivän aiheita mainitakseni. Työkavereideni jatkaessa matkaansa Paradiset ruokakauppaan lähdin mietteissäni kohti hotellia. Kävelin vanhan asuinpaikkani ohi, läpi Gamla Stanin ja join vielä kupin kahvia suosikkikahvilassani. Onnistuin löytämään itselleni myös pitkään hankintalistalla olleen  valkoisen v-aukkoisen t-paidan. 

Tässä vanhan kotini ovi. Matkalaukun kanssa tästä oli hankala kulkea, etenkin kuin oven takana jatkui kapeat kiviset kierreportaat yläkertaan. 


"Don´t stress about the closed doors behind you. New doors are opening if you keep moving forward!""Mitä sinä tekisit, jos tietäisit, että et voi epäonnistua?"


Kiitollinen näistä ihanista hetkistä rakkaiden työkavereideni kanssa. 

Ihanaa loppuviikkoa ja hyviä tuulia odotellessa! 2 kommenttia:

  1. Olipa mukavaa päästä jälleen mukan matkaasi. Ihania kuvia! Nuo työnhakutilanteet ovat kyllä jännittäviä. Eikä sinun kannata olla pettynyt, hopea ei ole häpeä vaan päin vastoin, jätit monet hakijat taaksesi. Potentiaalia sinussa totisesti oli. Vaan valitettavasti vain yksi sen paikan aina saa. Itsekin rekrytoin ja välillä särkee todella sydäntä soittaa se ei kiitos tällä kerralla soitto, kun hakija olisi ollut pätevä, mutta sitten sillä kuka valittiin, oli vain yksi plussa lisää. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Olipa kauniisti sanottu, kiitos! Tuokoon uusi viikko mukanaan kaikkea hyvää ja kaunista!

    VastaaPoista