Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

tiistai 4. elokuuta 2015

Kysymyshaaste

Sain yhdeltä suosikkibloggariltani kysymyshaasteen. Tämä haaste tuli kaimaltani Noora K:lta http://nooraandnoora.com/ blogista. Kiitos haasteesta! 

Kerro jotain, mitä emme tiedä sinusta?
Vaihdan talvirenkaat pois aina juhannuksena. Tarvitsen lasteni apua television päällekytkemisessä. 
Pidän suklaalevyä piilossa muulta perheeltä vaatekaapissani. 

Onko sillä väliä, mitä lukijat ajattelevat blogistasi? Miksi?
Olen luonnollisesti hyvin otettu, jos joku kertoo pitävänsä blogistani tai kokee saavansa siitä jotakin. En kuitenkaan kirjoittaessani tai kuvatessani mieti muiden reaktioita etukäteen. Olen aina ollut "päiväkirjankirjoittajatyyppi" ja pitänyt valokuvaamisesta. Blogi on minulle tapa dokumentoida elämääni. Blogimuodossa ajatukset on mahdollista myös jakaa ja saada vastakaikua. Miten bloggariminäsi eroaa reaaliminästäsi?
Läheisteni mielestä blogiminäni vastaa (niiltä osin kuin kerron asioitani blogissani) reaaliminääni. Keskityn blogissani yleensä positiivisiin ja iloisiin asioihin. Minun elämääni sisältyy (niinkuin kai kaikkien) myös ikäviä asioita, jotka useimmiten jätän blogissani vellomatta. Läheiset kertovat minun olevan syvällisempi, kuin blogini perusteella voisi päätellä.  

Mikä saa sinut nauramaan?
Olen mustan huumorin ystävä ja tahaton tilannekomiikka on aivan parasta. Hiljainen vähäsanainen huumori oikeassa kohdassa uppoaa myös. Teatteri esityksistä hyvin naurettavana on jäänyt mieleeni mm. Martti Suosalon esittämä Luolamies. Nauran usein myös eläinten toimille. Ne ovat niin hauskoja. 
  

Mitä luovuus merkitsee sinulle?
Se merkitsee minulle tylsyyden vastakohtaa, tapaa ajatella ja toimia rutiineista poiketen, innostunutta ja uteliasta otetta elämään. Luovuuus on virikkeitä aisteille.  Se on itsensä kuuntelemista ja rohkeasti sen mukaan toimimista. Se on kykyä heittäytyä hetken vietäväksi. Se on joutilaisuutta, vapautta, luovaa kaaosta ja jälleen uuden syntymistä. Se on elinehto. Ilman luovuutta näivetyn ja elämäni muuttuu puisevaksi.  Ketä läheistäsi ihailet? 
Voisin luetella kaikista lähisukulaisistani ja läheisistä ystävistäni piirteitä, joita suuresti ihailen. Jätän ne kuitenkin tällä kerralla luettelematta, jotta tästä vastauksesta ei tule monisivuinen. Lyhyesti kiteytettynä ihailen ihmisiä, jotka ovat löytäneet onnellisuuden avaimet jostakin muusta kuin maallisesta mammonasta ja jotka pystyvät ikävissä tilanteissa näkemään metsän puilta. Ihailen ihmisiä, joilla on kyky ja halu saada muut ihmiset voimaan paremmin. Ihmisiä, jotka tekevät tästä maailmasta paremman paikan elää. Ihailen myös ihmisiä, jotka eivät jää tuleen makaamaan vaan nopeasti kääntävät tappiot voitoiksi.    
Mikä sinussa ärsyttää itseäsi?
Viimeksi sunnuntaina ärsyynnyin itseeni siinä, että tiedän tarkalleen miten minun pitäisi tiettyjen tennislyöntien aikana liikkua taaksepäin, jotta en joudu lyömään palloa liian läheltä. Se, että en osaa niin tehdä ärsyttää minua. Lisäksi Nooran vastaus http://nooraandnoora.com/index.php/2015/08/ tähän kysymykseen oli kuin suoraan omasta suustani.  


Mikä sinussa ihastuttaa muita?
Olen kuulemma innostavaa seuraa. Kuulen monesti jälkeen päin, että tapaamisemme tuotti jonkin idean tai tapaamisemme jälkeen oli rohkeutta toteuttaa jokin aiemmin mielessä kytenyt idea. Osaan olla vilpittömästi onnellinen muiden puolesta.   
Mikä sinusta tulee isona?
Kyselen monesti tapaamiltani lapsilta, että mikä heistä tulee isona. Tämä vain saadakseni ideoita ;-) 


Uskotko onnellisiin loppuihin? Perustele.
Ehdottomasti haluan uskoa onnellisiin loppuihin! Haluan myös nähdä ikävissäkin tilanteissa jotakin hyvää ja haluan uskoa, että enemmin tai myöhemmin tuuli kääntyy ja kaikella oli tarkoituksensa. Toki meidän on itse myös kamppailtava ja taisteltava useaan otteeseen elämämme varrella erilaisten asioiden vuoksi, mutta uskon, että ikäviä kausia seuraa aina onnellinen loppu -kunhan niiden eteen jaksaa tehdä töitä ja niihin uskoa!  


Haluaisin heittää tämän haastavan kysymyshaasteen Pilville http://villaidur.blogspot.fi/ ja http://matkallamerenneidoksi.blogspot.fi/ , Paulalle http://goldencupole.blogspot.fi/ sekä Marjalle http://divaaniblogit.fi/vaaleanpunainenhirsitalo/. Olkaa hyvä! 

Kivaa keskiviikkoa! 

10 kommenttia:

 1. Halusin vain kertoa, että tykkään blogistasi! Ja myös minä pidän suklaata piilossa muulta perheeltäni vaatekaapissani, tai siis alusvaatelaatikossani. Mutta piilo ei ole enää niin varma, koska makeanhimoinen mieheni on löytänyt suklaat jopa sieltä, hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olipa kiva kuulla! Olen myös joutunut keksimään uusia piiloja suklailleni, hih ;-)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! Vaikeita kysymyksiä, yritän vastata, kunhan keksin vastaukset😉

  VastaaPoista
 3. Sama Cameronin kirja minullakin hyllyssä. Kirjoittamisen perusopintoihin liittyvässä kirjassa suositeltiin Cameronin ideaa aamusivuista. Kokeiltu. Toimii. Selkeyttää päätä jos ei mitään muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeiltu on täälläkin. Toimii kyllä, mutta en jaksanut pitkään.

   Poista
 4. Kiva lukea ja katsella. Tutkin päivittäin onko tullut uutta. Kiitos näistä.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kivasta haasteesta. Palailen ehdottomasti asiaan, kunhan loma loppuu ja pääsen taas kiinni arkeen sekä kunnollisen nettiyhteyden piiriin.

  Aurinkoiset terveiset Ahvenanmaan Seglingestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää lomaa sinulle sinne Ahvenanmaalle. Jään odottamaan vastauksiasi.

   Poista