Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

lauantai 2. marraskuuta 2013

Onnellisuusprojekti / marraskuu / ota rennommin - vanhemmuus

Lapset tuovat elämään syvyyttä. He kasvattavat tehokkaasti vanhempiaan. Opimme heiltä hetkessä elämistä, he opettavat meille kärsivällisyytemme rajat ja he avaavat meille uusia tapoja katsella maailmaa. Toisaalta lapsiperheen arki tuo tullessaan paljon lisää työtä ja ärsytystä.
Marraskuun onnellisuusprojektini on omistettu vanhemmuudelle. Haluan varmistaa, että minulle ja lapsilleni jää onnellisia muistoja ajasta, jonka he asuivat kanssamme. Aion nauttia tästä ajasta! Keskityn enemmän hetkiin, joita vietän heidän kanssaan. Olen läsnä sataprosenttisesti! Teen asioita, joita en monesti tule tehneeksi heidän kanssaan. 
Otan rennommin, nauran, laulan ja hassuttelen. Raivaan aikaa kaikelle tälle.  Elämä ei ole odottamista, toivomista ja haaveilemista, se on tekemistä, olemista ja joksikin tulemista. Se on sitä mitä aiot tehdä sen jälkeen kun olet lukenut tämän.— Mike Dooley

8 kommenttia:

 1. Viisaita sanoja ja juuri näin se menee. Lapsemme ovat meillä kovin lyhyen ajan lainassa, kunnes lentävät pesästä omille teilleen. Valitettavan paljon on maailmassa lapsia, jotka eivät saa nauttia vanhempiensa huomiosta ja rakkaudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Olet oikeassa, että liian monilta puuttu tämä perusturva elämästään kokonaan.

   Poista
 2. Tärkeä asiaa. Liian usein sitä saa itsensä kiinni siitä, että lapsi esimerkiksi innoissaan kertoo jostain ja häpeäkseni en olekaan tilanteessa 100% läsnä, kuuntelen ehkä puolella korvalla ja ajattelen samalla "jotain tärkeää juttua"... :( Ei sen pitäisi mennä niin, minun pitäisi ja minä HALUAN antaa täyden huomioni lapselle siinä hetkessä ja olla suunnattoman onnellinen, että hän vielä haluaa kertoa asoita äidilleen. Lapset ovat vain lainassa ja vuodet menevät niin kovin nopeasti.. Kiitos että otit esille tämän tärkeän asian! :)
  t. Sallamari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Toisinaan arjen tohinassa tätä joutuu aivan muistuttamaan itselleen.

   Poista
  2. Sallamari: Kun tuo totuus iskee vasten kasvoja, se tuntuu pahalta, mutta siti vaikka asiaan kiinnittäisi jatkossa huomiota ja lupaisi itselleen ollva maailman paras äiti, joka on aina täysillä läsnä ei se välttämättä koskaan täysin toteudu. Nyky-yhteiskunta kun tarjoilee meille niin paljon huomionvangitsimia älypuhelinkin ja padien kautta (itse omistan molemmat) ja hävettää tunnustaa, mutta kyllä niihin uppoutuu monta kertaa päivässä kun nykyään kaikki asiat hoituu niiden kautta: kauppa- pankki- tavaroiden kierrätysasiat.

   Mutta tärkeintä tämän kaiken keskellä on osata olla liikaa syyllistymättä.

   Born Grown

   Poista
  3. Näin juuri, ei syyllistettä muita eikä itseämme. Yritetään parhaamme kussakin tilanteessa ja sen täytyy riittää!

   Poista
 3. Todella viisaita sanoja! Kumpa kaikki vanhemmat ajattelisivat ja toimisivat kuten sinä.
  ps. bogissani on sinulle haaste ;)

  VastaaPoista