Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

torstai 20. marraskuuta 2014

Sielukas maisema vai sielunmaisema

Nappasin tämän haasteen Villa Idurin Pilviltä http://villaidur.blogspot.com.es/2014/11/sielukas-maisema-vai-sielunmaisema.html

Olen usein pohdiskellut tätä asiaa. Tämä liittyy mielestäni läheisesti ihmisen haaveisiin ja unelmiin. Itse palaan näihin sielunmaisemiini ikävissä tilanteissa, kuten hammaslääkärin tuolissa. Silloin pystyn teleporttaamaan (kuten Harry Potteria lukevat lapseni sanovat) itseni näihin sielunmaisemiini. 

Minulla näitä sielunmaisemia on useita erilaisia. Tässä niistä muutamia. Yhdistävänä tekijänä näissä kai on vapaus ja onnellisuuden tunne. Jonkinlainen voittamattomuuden tunne ja visuaalinen kauneus. Näitä ihmisen sielunmaisemia on vaikea pukea sanoiksi, niihin liittyy niin syviä tunteita. Ne ovat pala onnellisia hetkiä elämästämme. Pala jotakin, joka katoaa, vain voidakseen ilmaantua elämäämme uudelleen. 


Alpit, askel lähempänä taivasta. Tämän lähemmäksi lentämistä ei ihminen ominavuin pääse. Se vapauden tunne auringon paistaessa, tuulen suhistessa korvissa ja lumen pöllytessä kasvoillesi, piirtäessäsi jälkesi lumeen. 


  Lumisade alpeilla on lupaus edellisestä. Se on kuin olisi kissa pistoksissa tai lapsi ennen jouluaattoa. Kaunista ja kutkuttavaa! Sieluni lepää näkymässä ja samalla se on adrenaaliruiske, kihelmöivä innostuksen herääminen, malttamaton odotus! 


Valkoiset vuoret ja sininen taivas. Eivät ihmiset kautta aikojen ole turhaan saapuneet vuorille mietiskelemään. Mikä rauha siellä valtaakaan mielen. 


Ranska. Tunnustan olevani frankofiili. Kauneus, taidehistoria, arkkitehtuuri, ruoka, kieli, maantiede, nautinnon kulttuuri. Se, että pidetään eläimistä. (Ranskassa on eniten koiria asukaslukuun verrattuna Euroopassa ja niitä näkee kaikkialla). Eräs sielunmaisemani on eittämättä Pariisi. Koen olevani siellä kotonani. Se saa minusta esiin parhaat puoleni. 
Sieluni lepää näissä maisemissa. Sielunmaisemien sarjaan voisi lisätä muutaman muunkin suurkaupungin, mutta jääköön se nyt tähän numero yhteen  -Pariisi! 


Suomen saaristo, kesä, lokit ja purjehdus. Do I need say more? 


Meren äärellä koen valtavaa vapaudentunnetta. Ajatus, että lähtisit tuosta matkaan ja voisit jatkaa loputtomiin. 
Valtameret, auringonlaskut ja auringon nousut, meren pauhu ja suuret seikkailut. Uusien paikkojen kokeminen ja näkeminen. Sekin on sielunmaisemaani. Jokainen kerta, aina erilainen, uudenlainen. Eksyminen ja itsensä löytäminen. 

Mikä on sinun sielunmaisemasi? Käytätkö näitä sielunmaisemasi kuvia jossakin tilanteessa hyväksesi? 

Haasteen saa napata tästä kuka haluaa. 

NJ

6 kommenttia:

 1. Mikä päivitys JÄLLEEN kerran! Kiitos, niin sanoistasi kuin kuvistasikin :)

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia ja sielukkuutta. Tätä oli kiinnostava lukea!

  VastaaPoista
 3. Upea postaus! Mitkä kuvat, ja tuo viimeisin on todella lumoava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeinen kuva on otettu Phuketin Mai Khao beachiltä, joka on todella luonnonkaunis paikka, koska se on säästetty luonnonsuojelualueeksi.

   Poista