Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Pain au chocolat ja muita muistoja

Lomassa on mielestäni kolme kivaa vaihetta. Ne ovat innostunut ja jännittävä suunnitteluvaihe. Varsinainen nautinnollinen lomailuvaihe ja kolmanneksi tämä lomakuvien katselu ja muisteluvaihe. Tämä kotiinpaluuvaihe on aina ollut minulle vähän hankala. Koen lomanjälkeistä masennusta ja tyhjyydentunnetta. En pysty ymmärtämään kommenttia, että ihana tulla taas kotiin. Onko loma ollut jotenkin huono vai miksi sitä palaisi innoissaan kotiin? Olen kuin pieni lapsi, joka ei voi ymmärtää, että loma ei voi jatkua ikuisesti. Miksi muuten ei voi? Tänään aamulla kaivaessani pakastimesta jäätynyttä ruisleipää kaipasin leipomosta aamulla noudettua suussasulavaa pain au chocolat leivonnaista. Sitä ihanaa croissant tyylistä leivonnaista, jonka sisällä on lämmintä kielenvievää suklaata. Jokaisella paikallisella on oma lähileipomonsa, josta he hakevat aamulla tuoretta leipää. Poikani haki meille aamulla croissantteja ja pain au chocolateja leipomosta. Kolmantena aamuna leipomon rouva tiesi jo montako mitäkin tuotetta poikani halusi. Ranskalaiset tervehtivät hymyillen vastaantulijoita leipomon pussit kädessä ja patongit kainalossa. 


Ihmiset kaipaavat lomillaan eri asioita. Minulle hyvä loma tarkoittaa perheen yhteistä aikaa, maukasta ruokaa, hyvää juomaa ja urheilua tai mahdollisesti aktiivista kaupunkilomaa. Raitis ulkoilma on plussaa. En ole rantatuolissa viihtyvää sorttia. Olen kai liian levoton siihen, lisäksi en pidä ilmastosta, jossa kuumuus estää aktiivisen liikkumisen. 

Palatakseni herkullisiin alppiruokiin maininnan arvoisia ovat luonnollisesti kaikki ne ihanat juustot. Raclette, fondue, tartiflette, croute fromage ja vuohenjuustosalaatti näin muutamia mainitakseni.

Croute fromage lounaaksi.
Rapeaakin rapeampi patonki aurinkoisella terassilla 2000 metrin korkeudessa. 


Hyvää kahvia kodikkaissa kahviloissa. Herkullista ruokaa ruokakaupasta.


Ranskalaisilla on eurooppalaisista eniten koiria asukaslukuun suhteutettuna. Pidän heidän eläinystävällisestä asenteestaan. Koiria näkee kahviloissa ja ravintoloissa melkein kaikilla paikallisilla. Allergisia ei ilmeisesti Ranskassa ole. Johtuneeko sitten tästä siedätyshoidosta. Koirat saavat myös liikkua vapaana ja kukaan ei kommentoi niiden kiinnikytkemisestä. Tämäkin koira käveli makkarakaupan ovelle ja kaupan myyjä toi sille heti palan herkkuja ovelle. Se taitaa käydä siellä "asioimassa" päivittäin omistajaltaan salaa ;-) 

Herkkuja riittää. Rehellisyyden nimissä pitää kyllä myöntää, että emme ostaneet näistä kuin muutaman macarons leivoksen.

Mainitsinko jo ihanat viinit, leikkeleet ja juustot. Sanoinko, että on jo ikävä tähän sympaattiseen henkiseen kotikaupunkiini? 

Mukavaa alkavaa viikkoa! 

4 kommenttia:

 1. Heh, ei pitäisi tulla tällaisia postauksia lukemaan nälkäisenä =D. Ihania kuvia, herkullisia kerta kaikkiaan. Ihanaa, että teillä oli hyvä loma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä tässä vesi herahtaa kielelle makuja muistellessa.

   Poista
 2. Kiitos NJ herkullisesta nojatuolimatkasta!

  Olen edelleen huluna noihin macaronseihin: sarjassamme yksinkertaista ja hyvää. Leikittelin jo tuon kuvan kanssa ajatuksella mitä makuja ostaisin, mille ne maistuisivat ja miltä niiden rakenne tuntuisi suussa.

  Matkan jälkeinen "post travel depression" ei ole minullekaan vieras. Tulin hiljattain kuukauden reissulta Intiasta ja vaikka nautin reissusta valtavasti, oli nyt ensimmäistä kertaa sellainen olo, että ihanaa olla Koti-Suomessa. Arvostan tuon matkan jälkeen Suomen puhtautta, hiljaisuutta, järjestystä, turvallisuutta ja rehtiyttä. Intia on mahtava paikka, mutta koettelee kyllä mukavuusrajoja ja haastaa ajattelemaan uudella tavalla sopeutuakseen siellä elämiseen. Vaikka reissu oli ikimuistoisen hieno, niin kuukausi oli sopiva aika - olin valmis palaamaan :)

  Ajattelen matkoista ihan samalla tavalla: jo valmistelu on oma ihana vaiheensa, samoin kuvien ja muistojen kokoaminen sekä seikkailutarinoiden jakaminen läheisten kanssa matkan jälkeen. On se nin mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, että riittävän pitkän matkan jälkeen saattaa syntyä sellainen tunne, että kotiinkin on kiva palata. Tämä viikon tai kahden matka ei toimi sillä tavalla, vaan seurauksena on juuri kuvailemasi post travel depression. Kiva kuulla, että muutkin tunnistavat oireyhtymän.

   Poista