Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uuden vuoden lupauksia 2014


Ennen uusia lupauksia käyn läpi viime vuoden lupaukset ja sen miten niiden kanssa kävi. 
Lupaukset ja lopputulos vuosi 2013: 

1) Kierrätän enemmän ja kulutan vähemmän. Kierrätin mielestäni enemmän, mm. Hietsun kirpparilla yhden päivän ja Akseli kirppiksellä pöytä yhden viikon. Lisäksi myin tori.fi sivustolla ja firmamme kirppis sivustolla joitakin omia ja joitakin anopin tavaroita. Kulutan vähemmän saralla olisi vielä tehtävää, mutta sanotaan niin, että en juurikaan osta kertakäyttötuotteita vaan panostan laatuun ja käytän tuotteita pitkään. 

2) Urheilen vähintään kolme kertaa viikossa. Onnistuin mielestäni aika hyvin. Joitakin viikkoja jäi vain yhdelle tai kahdelle kuntoilukerralle, mutta en aio niitä selitellä sen enempää. Toisaalta monilla viikoilla urheilin 4-5 krt. 

3) Syön vähintään yhden hedelmän joka päivä. Onnistuin aika hyvin. 

4) Juon vähintään litran vettä päivässä. Parantamista olisi yhä, mutta asia parani hieman vuoden aikana. 

5) Menen melontakurssille. Menin ja ei tarvitse mennä uudelleen. Se siitä. 

6) Jatkan ranskanopintoja. Ei onnistunut. Tavoite siirtyi tälle vuodelle. 

7) Kutsun ystäviä illalliselle vähintään 6krt. vuodessa. Onnistuimme kutsumaan ystäviä illalliselle vain 3krt. vuoden aikana. Voi meitä epäsosiaalisia laiskimuksia. 

8) Aloitan oman blogin. Tässähän tämä on. 

9) Osallistun 365 kuvaprojektiin. Osallistuin ja jaksoin pitää sitä kokonaisen vuoden. Yksi valokuva per päivä eli vuosi elämästäni kuvin. Ihanaa se loppui eilen! 

10) Vietämme joulun ja / tai uuden vuoden ulkomailla. Tämä lupaus ei toteutunut, sillä vuoden mittaan tuli niin paljon muita matkoja. Lomat ja lompakko eivät antaneet myöden. 


Nyt siis uusi vuosi ja uudet lupaukset vuodelle 2014. Lupaukseni ovat seuraavat: 

1) Jatkan ranskanopintoja. (Olen jo alustavasti ilmoittautunut tammikuussa alkavaan ryhmään). 

2) Urheilen edelleen vähintään 3krt. viikossa ja yritän lisätä myös kuntosaliharjoitteita. 
Juon vettä enemmän ja syön hedelmiä reilusti. 

3)  Kutsun ystäviä useammin kylään.

4) Pidän kuntokuuria talouspuolella ja tarkkailen menojamme. 

5) Yritän pysytellä poissa facebookista (sillä koen sen aikasyöpöksi). 

Jatkan luonnollisesti kierrättämistä.  

Millaisia lupauksia te teitte? 
Tuokoon uusi vuosi mukanaan kaiken mitä toivotte! Olkoon se onnellinen ja iloa täynnä!  
   

4 kommenttia:

 1. Tosi hyviä lupauksia sinulla! Voisin adoptoida ainakin tuon Facebookissa oleilun vähentämisen. Sinne saa kadotettua uskomattoman määrän aikaa!:)

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo facebook on oikeasti aikamoinen aikasyöppö. Menet vain katsomaan jotakin ja hetkessä on tunti hurahtanut. Olen nyt vuoden alusta ollut käymättä siellä ja en ole kovasti kaivannutkaan. Huomaan pystyväni elämään ilman ihmisten lomakuvia, ruokakuvia ja kissavideoita ihan hyvin ;-)
   Sinulla oli myös hyviä uuden vuoden tavoitteita! Hyvää loppiaista!

   Poista
 2. Hauskaa, että kävit läpi myös viime vuoden lupaukset ja niiden toteutumisen. Osoitit, ettet ole luvannut turhia ja mahdottomia, sillä iso osa lupauksista oli toteutunut ja mukana elämässä edelleen.

  Kuluvan vuoden lupauksetkin tuntuvat realistisilta. Veden juomiseen ja liikunnan säännöllisyyteen pitäisi minunkin pyrkiä. Ja kierrättämisen parantamiseen ja menojen tarkkailuun. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Oli tärkeää jotenkin palata viime vuoden lupauksiin ja katsoa läpi, että olinko niissä onnistunut. Aiemmin en koskaan tehnyt mitään uuden vuoden lupauksia, mutta nyt olen jotenkin niistä innostunut. Niissä kiehtoo kai se, että on helppo muistaa milloin aloitti jotakin uutta. Muutenhan lupauksia voisi tehdä vuoden mittaan milloin tahansa. Hyvää loppiaista!

   Poista