Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

2013 i bild och bildtexter / 2013 kuvin ja kuvatekstein

Tässä loppiaisen kynnyksellä halusin kasata ajatuksiani vielä menneestä vuodesta. Löysin Ratata blogisivulta sopivan haasteen. Tein sen viidentoista kuvan ja kuvatekstin avulla. No, myönnettäköön kuvia tuli joihinkin kohtiin kaksikin, kun oli niin vaikea rajata ajatusta yhteen kuvaan. 
1. Den bästa resanTein vuoden mittaan monia ihania matkoja sekä työni puolesta, että vapaa-ajallani. Matkat kohdistuivat mm. Tanskaan, Ruotsiin, Italiaan, Sveitsiin, Alankomaihin ja Yhdysvaltoihin. Mieleenpainuvin oli varmasti matka New Yorkiin kaksin tyttäreni kanssa. 

2. En vinterdag jag minns extra starkt


Rakastan talvea ja lunta. Viime talvelta mieleeni jäi useita aurinkoisia hiihtoretkiä meren jäällä. Toivottavasti sellaisia saamme tänäkin talvena. 

3. En person jag spenderade mycket tid med


Vietän lähes kaiken vapaa-aikani rakkaan mieheni ja loistavien lastemme kanssa. 


4. Ett extra fint matminneParas ruokaan liittyvä muisto? Näitä olisi niin monia, mielestäni hyvä ruokaan liittyvä muisto on sellainen, jossa hyvän ruuan lisäksi seura ja miljöö jäävät myös mieleen. 
Tällaisia voisin mainita mm. ruokailun Rockefeller centerissä tyttäreni kanssa eräänä iltana, pastalounaan mieheni kanssa Gardajärvellä pienessä vanhassa ravintolassa sateisena päivänä, itsekalastetut ja -paistetut kalat veneen kannella aurinkoisena kesäpäivänä perheen kanssa. Päivällisen kesäkeittiössä ystäviemme kotona meren rannalla kesäiltana tai sen ihanan ilotulitukseen päättyvän grilli-illan ystäviemme saaressa.  

5. En vårdag jag minns extra starkt


Ensimmäisenä tulee mieleeni äitienpäivän picniclounas, jonka vietimme perheemme ja anoppini kanssa meren rannalla lastemme purjehduskisoja seuraten.  

6. En stund för mig själv


Ehdottomasti vapaapäivä arkena ja kiireetön aamukahvihetki. Takan ääressä villasukat jalassa tai kesällä terassilla linnunlaulua kuunnellen. 


Hetki itselleni voi olla tennistä tai jotakin muuta urheilua. Rauhalliset omat hetket ja urheilu ovat kaksi asiaa, jotka pitävät minut järjisssäni. 


7. En outfit jag kände mig snygg i


Asut, joissa viihdyn ovat merellisiä, mukavia päällä, sporttisia ja yksinkertaisia tai sitten ne ovat klassisen juhlavia ja beigenvärisiä. 


8. Såhär såg min vardag allt som oftast ut


Arkeni on monesti rahjustamista matkalaukkujen kanssa ympäri lentokenttiä epämääräisiin kellonaikoihin. 

9. En sommardag jag minns extra starkt


Kesäloma, jonka vietimme veneellämme on täynnä mieleenpainuvia päiviä. Ne kumpuavat mieleeni kaikki epäjärjestyksessä, kun yritän miettiä kesäpäivää. Olkoon tämä kuva tiivistelmä niistä. Meri, kesä, aurinko, meillä ei ole juuri mitään (tässä vain kivet) ja silti meillä on kaikki! Siinä kai se perheemme purjehduslomien hohto. 


Pakko kai tässä on mainita 606 purjehduskurssikin. Mieleeni jäi erityisesti se upea kesäilta, jolloin sain osallistua purjehduskilpailuun elämäni ensimmäisen kerran naismiehistöllä. 

10. En minnesvärd fest


Vietimme kahden lapsemme syntymäpäiviä heinäkuussa veneellä. Ihania aurinkoisia päiviä!  

11. En viktig händelse


Tärkeä tapahtuma vuosien odottelun jälkeen oli lastemme serkun ristiäiset Tanskassa. 

12. Såhär såg mitt hem ut


Helpoin tapa luoda kotiin kodikasta tunnelma ovat valkoiset kukat ja elävä tuli. Niitä meillä on aina molempia, jos olen kotona. 

13. En höstdag jag minns extra starkt


Se ihana päivä, kun Jesse tuli vanhan omistajansa kanssa meille käymään. Käveli asunnon ympäri, katsoi meitä silmiin ja näytti siltä, että hän halusi jäädä tänne hiirestämään. Meidän sympaattinen uusi perheenjäsen oli saapunut. 

14. Ett ställe jag spenderade mycket tid på under året


Näen työpaikassani auringon joka päivä. Toivon, että se auttaa pitämään aurinkoisen elämänasenteen yllä, auttaa uskomaan hyvään. Olen ilmassa, pilvien yllä. Toivon, että se pitää minulta jalat ilmassa siinä määrin, että jaksan haaveilla ja unelmoida, nauraa ja iloita. Jaksan heittäytyä hetkeen, nauttia elämästä tässä ja nyt. Juuri sellaisena, kuin se nyt on. Toivon, että se auttaa minua näkemään maailman sellaisena, että voin olla syvästi kiitollinen siitä mitä minulla nyt on ja mitä olen elämässäni saanut kokea.    

15. Ett foto som sammanfattar det här åretHyvää loppiaista kaikille! 


12 kommenttia:

 1. Komppaan Nonnaa, ihana postaus! :) Kesä- ja merelliset kuvat, oih ollapa jo kevät! Ja Jesse-söpöliini nyt on aivan omaa luokkaansa, voiko tuota nassua ja noita tassuja vastustaa, noup :D Kaikkea hyvää tälle uudellekin vuodelle! t. Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista. Karvakuono on kyllä aina yhtä vastustamaton kaveri. Ollapa jo kevät tai olisipa edes talvi ;-)

   Poista
 2. Tätä oli hurjan kiva lukea ja katsella upeita kuvia. Viime vuotesi näytti upealle ja tällaiset mukavat muistot yeensä jäävätkin päälimmäiseksi. Minusta sitä on jopa hyvä pyrkiä jollain tavoin eskaloimaan, kuten tällaisilla koostavilla blogipostauksilla. Itse keräsin koko vuoden (normaalin tasaisen onnentunteen ylittäviä) huippuhetkiä pienille lapuille koriin. Uudenvuoden päivänä luin sitten kertyneet lappuset - no oli siellä yksi huippusamppanjapullon korkkikin - ja fiilistelin ne hetket vielä uudelleen kaffekupposen äärellä. Koin syvää kiitollisuutta kaikesta siitä elämän ihanuudesta ja luotan siihen että vastaavia hetkiä tulee varmasti tulevaisuudessakin. Kolmannes noista huippuhetkistä muuten liittyi tavalla tai toisella purjehdukseen, joten ehkä kaikki paitsi purjehdus on melkein turhaa?

  Oli kiva nähdä kasvokuvasikin :) ja tuo toiseksi viimeinen kissan hymy- ja tassukuva toi hurjan hyvän mielen - loisto-otos ja suloinen kisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sinun tapasi kerätä muistot lapuille vuoden mittaan oli ihan loistava! Täytyisiköhän minunkin tänä vuonna? Uteliaisuuttani on pakko kysyä, että oliko lappuja monta? Lähinnä siis meitin, että muistiko niitä aina kirjoittaa? Minusta on ihana valokuvata, mutta en kovin mielelläni ole kuvissa itse, joten meillä ei montaa kuvaa minusta ole ;-) Tämänkin kasvokuvan otti lapseni, enkä kehdannut kieltäytyä. No kaksi viimeistä kuvaa jotenkin kerää tämän vuoden ajatukset ja ikävät ja hyvät sattumukset yhteen. Viimeinen kuva, ehkä enemmän kuvaa tämän hetken tilannetta.

   Poista
  2. Totta puhuen, en muistanut laputtaa ihan jokaista "tasaisen onnellisuuden ylittävää tilannetta". Saalis oli vuodelta 2013 yhteensä 33 lappua + samppanjapullonkorkki. Tulokset jakautuivat näin: 30% liittyi purjehdukseen, 18% läheisiin ja ystäviin, 12% isän taloprojektin etenemiseen, toiset 12% matkoihin, 9% terveyteen, samaiset 9% kulttuurielämyksiin, 6% liikuntaelämyksiin ja 3% työhön. (Oikeasti näin pienestä otoksesta ei saisi laskea prosentteja, mutta se on hauskempi näin.)

   Tänä vuonna kirjaan lappuja tarkemmin, eli 1) useammin ja 2) määrittelen sisällön tarkemmin, eli yksi onnenaihe/lappu, ei valtavia sisältöryökkiöitä. Tarvittaessa kirjaan samasta tapahtumasta siis useamman lapun tyyliin: 1) ihanaa purjehtia yhdessä Murun kanssa, tiimityö sujuu ja olemme umpionnellisia ja 2) vene kulki kuin unelma ja opin uusia juttuja. Silloin tulokset on helpompi halutessaan luokitella: Minusta jonkinlainen luokittelu kertoo jotain hyvin mielenkiintoista onnellisuuden vaalimisen kannalta. Toisaalta, vaikka tuloksia ei lähtisi pohtimaan luokittelun kautta, niin pelkästään lappujen lukeminen lämmittää mieltä ja summaa mukavasti vuoden - suosittelen! :)

   Poista
  3. Todella mielenkiintoista! Taidan lähteä toteuttamaan tuota samaa tänä vuonna! Uskon, että tapasi analysoida lappujen syitä olisi hyvinkin antoisa. Ainakin sitä oppisi niiden avulla lisäämään elämäänsä asioita, jotka näyttävän tuottavan onnellisuutta. Onnellisuutta lisäsi varmasti myös se hetki, kun sait palata näihin kaikkiin vuoden onnellisiin hetkiin. Kivaa viikonloppua!

   Poista
 3. Aivan ihana ja oikea hyvän mielen postaus taas kerran sekä upeat kuvat! :)

  VastaaPoista
 4. Vallan hurmaava postaus! On kiva kurkistaa menneelle vuodelle, ja kuvakollaasi on mainio muistutus niistä tärkeimmistä hetkistä! Oikein ihanaa vuoden alkua sinne teidän koko perheelle! Jx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos samoin sinne! Minusta on ihana vuoden vaihtuessa hieman summata edellistä vuotta ja miettiä samalla uutta kurssia. Harmi vain, että nämä vuodet tuntuvat menevän niin hurjaa vauhtia.

   Poista