Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

perjantai 2. elokuuta 2013

Paluu veneelle

Piipahdimme kotona pursiseuramme juhlissa ja vanhin tytär lähti Ruotsiin PM-purjehduskisoihin. Vene sai viettää laatuaikaa yksin Hangossa sillä aikaa. Palasimme sen jälkeen lomakotiimme jatkamaan lomaamme. Venehän on meidän kesäasunto; 2h keittiö, kph ja alkovi merinäköalalla ja terassilla. Tämä loma-asunto sopii meille oikein hyvin, sillä kyllästymme aika nopeasti ympäristöömme. Lisäksi se tarjoaa aina mukavaa tekemistä, jos sille päälle sattuu. Aina voi nimittäin irrottaa köydet ja purjehtia! Kätevästi voi myös valita haluaako täysin omaa rauhaa perheen kesken vai haluaako vilkaampaan satamaan. Kuulin, että Tanskassa ihmiset pitävät veneitään vielä enemmän loma-asuntona. He kuulemma kutsuvat mm. vieraita veneelle ja istuvat iltaa veneellä. Eivät siis välttämättä edes lähde veneellään mihinkään. Suomalaiset liikkuvat tanskalaisten mielestä todella paljon veneillään.

Veneellä on aina oma ihana tunnelmansa, kun ilta pimenee. Kylmällä säällä on mukava sulkea luukut, kömpiä sisälle ja laittaa lämppäri hurisemaan. Lämpöisenä iltana on nautinto istua veneen kannella. Poltan kynttilöitä ja käperryn huovan alle, kuuntelen ja katselen, annan yön saapua.   
    

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Rakkaat ystävät purjehtivat, ja joitakin kertoja on ihan vain istuttu iltaa heidän veneellään jossain satamassa, johon olemme menneet heitä tervehtimään. Kuopuksella on menossa samainen Harry Potter :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Illan istujaiset veneellä ovat ihania! Tunnelma on vain jotenkin erilainen, kuin kotioloissa. Harry Potterit ovat jännää luettavaa;-)

   Poista
 2. Ihana hyvän mielen postaus taas - kiitos!

  Mekin huomasimme tässä eräänä iltana, että emme ole ainoita, jotka yöpyvät kotisatamassaan lähtemättä mihinkään. Silti odotan tietysti jo ensimmäistä yöretkeä johonkin kauemmas. Suomessa on kyllä esim. Tanskaan verrattuna paljon satamia saaristot täynnänsä, joten mielenkiinto liikkumiseen on helppo pitää yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Purjeveneessähän on se ihan parasta se, että kun saavut veneelle, olet jo ihan muissa maailmoissa. Täytynee kokeilla joskus tuota kotisatamassa yöpymistä!

   Poista
 3. Ihania kuvia taas kerran! Mekin yövymme monta kertaa kauden aikana kotisatamassa, lähtemättä minnekään ja olemme myös huomanneet, että niin tekevät muutamat muutkin laiturikaverimme. Meille tämä paatti on nimenomaan kesämökin korvike ja vietämme lähes kaiken mahdollisen vapaa-aikamme täällä. Nyt olemme sentään saaressa ja minulla alkoi vatsa kurnimaan kuviasi katsellessa joten lähden tästä perunoiden keittoon ;) Aurinkoista viikonlopun jatkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä te jotka olette oppineet jo yöpymään kotisatamassa! Ihanaa viikonlopun jatkoa sinne saareen!

   Poista