Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

tiistai 20. elokuuta 2013

Ei se nyt niin paha olekaan

Syksy nimittäin. Olen vältellyt koko sanaa ja ajatustakin ko. vuodenajasta kaikin keinoin.   Olen uskotellut, että kesä jatkuu ikuisesti, kunhan vain uskon siihen tarpeeksi kovasti. Tänään pääsin sinuiksi saapuvan syksyn kanssa. En tiedä johtuiko valaistumiseni kolmen päivän työmatkasta Euroopassa ja sitä seuraavasta aah, ihanaa olla kotona tunteesta vai johtuiko se kenties siitä, että laitoin takkaan tulen pitkästä aikaa. Syksy tulee joka tapauksessa, joten parasta kerätä kaikki voimansa ja kääntää asia parhain päin! Näinhän se on, että asenteesta on kaikki kiinni. Niin myös oma onnellisuutemme, oli sitten kesä tai syksy!   


Syksy on rauhallista aikaa, palataan kotiin sisälle, poltetaan kynttilöitä ja takkaa, luetaan kirjoja. Keräännytään jälleen kesälomien jälkeen ystävien kanssa pöydän ääreen rupattelemaan ja syömään. Syksyisin ryhdistäydyin (kaiken grillailun jälkeen) ruuanlaiton suhteen. Haluan kokeilla uusia reseptejä usein juuri syksyllä. Kesällä ei tule myöskään paljon leivottua, mutta syksyyn se jotenkin kuuluu. Mikä on ihanampaa, kuin tulla sisälle viimasta ja keittää kahvit ja nauttia vastaleivottua tuoksuvaa leivonnaista. Jostakin syystä minulla yleensä iskee myös armoton urheiluvimma syksyisin. Useimmiten sen tietysti aiheuttaa talvilomaksi varattu alppimatka ja innostus siitä, että haluaa saada lomastaan kaiken ilon irti. Omat ja lasten harrastukset alkavat ja ne tietävät aina uusia asioita ja ihmisiä. Odotan jo malttamattomana sieniretkiä. On ihana ottaa höyryävät termospullot matkaan mukaan ja samoilla metsässä kahisevien lehtien seassa ja istahtaa sitten kannonnokkaan nauttimaan eväitä. Syksyllä kuuluu myös käydä leffassa ja teatterissa tai käpertyä sohvalle huovan alle rakkaiden kanssa seuraamaan tv:tä.   

Vanhin tytär saapui purjehdustreeneistä ja parkeerasi suoraan takan ääreen. 
Keräsin muiden lasten kanssa tänään pihastamme puolukoita ja teimme vispipuuroa iltapalaksi. Syksyistä tekemistä sekin.
Kesä on ollut todella upea ja täynnä ihania tapahtumia ja hetkiä! Vähitellen on aika hyvästellä aurinkoinen kesä ja toivotella hyvä ja rauhallinen syksy tervetulleeksi. 
Uskon, että sekin tuo tullessaan paljon kaikkea hyvää ja kaunista! 


"Innokkaana" syksyä odotellen.
 

12 kommenttia:

 1. Voi, tämä oli ihana positiivinen ajatelma syksystä, jonka luin huolella, ja yritin ottaa siitä tsemppiä itselleni. Pidän kiinni kesästä kynsin ja hampain, enkä halua vielä(kään) ajatella, että ehkä syksy kuitenkin syrjäyttää kohta kesän. Mutta ei ihan vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä piiitkään aikaan ;-) Sitten joskus kun se vihdoin tulee yritetään ottaa se vastaan avosylin.

   Poista
 2. Syksyssä on ihanaajuuri ne kynttilät, takka, kirpeät aamut ja syysmyrskyt. Johtuukohan siitä, kun on syksyllä syntynyt, niin tykkää syksystä. Syksy on vähän kuin uuden alku...se ensimmäinen vuodenaika taas uutta kesää odotellessa.
  Münchenissä on vielä aivan kesäistä, mutta illat pimeitä.
  Kiva katsella kotoisia, syksyisiä kuviasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika positiivinen ajatus tuo uuden alku! Syksyllä syntynyt olen minäkin. Ei se syksy niin paha ole! Pimeät illat ovat kodikkaita. Kiva, että saan välittää sinulle kotoista syksyä. Nauti Münchenin pidemmästä kesästä!

   Poista
 3. Syksyssä on paljon ihania asioita joista pidän. Silti, haikeutta on taas ilmassa, kuten aina elokuun lopun lähestyessä. Uskon että tätä postausta palaan monet kerrat lukemaan, jotta muistaisin mitä kaikkea ihanaa ja hyvää syksyssä oikeasti onkaan :) Ja ihan oikeassa olet, että asenne ratkaisee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään muistutella tässä syksyn pimetessä näitä hyviä asioita toisillemme! Tottahan tuo tietty haikeus on...

   Poista
 4. Hei, näin on alkavaan syksyyn suhtauduttava, alkaa kaikkea kivaa uutta ja on aikaa keskittyä ''tekemiseen''paremmin kuin kesällä.
  Kun luin juttuasi Kööpenhaminasta, tuli mieleen, että tanskalaisissa ja hollantilaisissa on jotakin samaa rentoutta!
  Mukavaa loppuviikkoa!
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Kun jostakin luopuu, jotakin tulee tilalle ja pakkohan tässä on uskoa, että se on jotakin hyvää! Hyvää viikonloppua myös sinne!

   Poista
 5. Jokaisessa vuodenajassa on oma viehätyksensä. Syksy on aivan ihanaa, mutta tänä vuonna taitaa takaraivossani hiljaa kyteä huoli siitä, että vastahan tuo vene tuli ja kohta se pitää laittaa jo talviteloille. Siihen ati, yritän elää hetkessä ja olla pelkäämättä sadetta ja kylmyyttä kun niiden aika tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Nauti joka hetkestä venevauvan kanssa, kun voit! Ja pian se on taas uusi kesä!

   Poista
 6. Ne vuodenajat sinällään ovat jo lottovoiton arvoisia, mutta jos saisi valita - niin syksy on lemppari. Juuri noiden juttujen vuoksi, joita kuvailit postissasi, ihanat! Täällä ollaan sen ikuisen auringon alla, ja voi vitsi miten kaipaisikin kunnon viimaa jota voisi juosta sisälle pakoon! Täällä jos on viima pihalla, niin samat viimacelciukset on myös sisällä;) Mutta ei valiteta, nautitaan tästä je hetkestä! Terkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tottahan se on, että vuodenajat ovat rikkaus! Tosin vaihtaisin syksyn ja kevään hieman lyhyemmiksi, jos voisin. Kunnon viima on aina paikallaan ja ymmärrän kyllä täysin, että ihana sitä olisi juosta sisälle pakoon. Kuten sanoit nautitaan silti kaikesta mitä eteen tulee! Hyvää viikonloppua!

   Poista