Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

ZRH

Viime viikon maanantaina työvuoroni päättymispaikaksi oli merkitty ZRH eli Zürich. Niinpä sitä syötiin sitten päivällistä maanantaina Zürichissä ja tiistaina vuorostaan Düsseldorfissa. Tällä kertaa kuvat tulevat Zürichistä, bitte schön.

Grossmünsterin kirkon kaksoistornit ovat hyvä maamerkki vanhankaupungin keskustassa. 
Lentäjämme ihastuivat jostakin kumman syystä tähän kadulta löytyvään liitukirjoitukseen: AY men Ich liebe dich. 

Vanhassa kaupungissa on kauniita pikkukujia, mutta sää oli yhtä viileä ja harmaa kuin se pahimmillaan on kotonakin tähän aikaan vuodesta. Kun Club sandwich kahvilassa maksaa lähes 30 euroissa ja tulppaanikimpun hinta kadulla on 27 euroa jäimme jostakin kumman syystä miettimään kultaharkkojen kokoa sekä setelien painoa. Paljonko euroja arvoltaan mm. sisältyisi maksimissaan 20kg:n lähetykseen? 
Terveiset siis Sveitsistä, jossa joka neljäs asukas on miljonääri -ja nyt ei puhuta lainoista. 


Mietittyä tuli myös sitä, että onko Sveitsi turvallinen ja terroristeilta vapaa alue vai ei?  Ranskan iskujen jälkeen punnitsin paljonkin sitä, että miten emme saa antaa pelolle valtaa. Jouduin toisinaan ottamaan itseäni niskasta kiinni ja pakottamaan jatkamaan eteenpäin. Eilisten Brysselin hirveiden tekojen jälkeen tilalle on astunut lähellä raivo. Olen turtunut, en jaksa pelätä, lähinnä vain ärsyttää ja raivostuttaa. Facebookissa kiertänyt teksti: "Je suis sick of this shit" kuvastaa tällä erää eniten omaa mieltäni.  

Tsüss! 

   

4 kommenttia:

 1. Ei noita terroristien tekoja tajua millään. Vihaksi pistää täälläkin ja todella. Kauniita kuvia olit ottanut taas matkasi varrella. Ihanaa pääsiäisen aikaa teidän perheelle 💖

  VastaaPoista
 2. Ihana Zürich! Ehdoton lempikaupunkini Keski-Euroopan alueella <3

  Kyllä Zürichissä pystyy elämään edullisestikin, ja vanhan kaupunginkin alueella syö ihan edullisesti, jos ei ihan turistipaikkaan eksy. Ydinkeskustan ulkopuolella luonnollisesti kaikki halpanee. Mutta totta, kallis kaupunki silti.

  Samaa olen miettinyt ja tullut siihen tulokseen, että ZH on varmasti yksi turvallisimpia kaupunkeja: rsurssit ovat huippuluokkaa, ihmiset sauraavat ympäristöään tarkasti. ZH:n lentokentällä aina hieman kauhistuttaa partioivat poliisit, joilla on rynnäkkökivääri ampumisvalmiudessa. Hurja näky näin skandinaavin silmissä, sielä normaali turvatoimenpide.

  ZH on yksi niitä harvoja kaupunkeja, joissa olen naisena tuntenut oloni turvalliseksi yksin liikkuessani mihin vuorokauden aikaan tahansa.

  Voi ei, postauksesi sai aikaan ZH-matkakuumeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on selvä, että varmasti Zürichistä löytyy edullisemminkin ruokaa, jos tietää minne suunnata.
   Siitä vain ZRH matkaa suunnittelemaan ;-)

   Poista