Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Tapahtui viikolla


Sateinen maanantai päivä sai sisäisen kodinhengettäreni heräämään ja leivoin sämpylöitä ja korvapuusteja. Ajattelin, että lasten on kiva saapua koulusta, kun kotona odottaa tuoreita leipomuksia. Selväksi kävi myös se, että kesävaatteiden tilalle tarvitaan pikaisesti lapsille syysvaatteita. Tapiolan parkkihalli oli turvoksissa, joten peruutin auton vapaaseen ruutuun. Otin siitä kuvan, vain todistaakseni, että kyllä naisetkin osaavat pysäköidä autoja. 


Illalla kokoonnuimme viimeisen kerran pursiseurallemme ESF Lady Sail tapahtuman suunnittelukokoukseen. Jännitys tiivistyi lauantain lähestyessä.

Tiistaina olikin jälleen aika pakata matkalaukku ja lähteä työmatkalle. Neljä seuraavaa päivää meni tiiviisti työn merkeissä. Vapaa-aikana ei juuri tarvittu kuin lenkkeilyvaatteita ja yöpaitaa. Henkarit heiluivat lähes taukoamatta. Tultuani lenkiltä Tukholmassa kastuin aivan läpimäräksi viime metreillä. Huoneessa ruokailu pelasti minut yhdeltä ylimääräiseltä vaatteiden vaihdolta. 


Tulin yhdeksi yöksi kotiin ja lähdin uudelle työmatkalle. Tällä kertaa yövyimme Sundsvallissa. Minulla on muistoja tuosta suihkulähteestä. Noin kolmevuotiaana poimin sitä ympäröivistä kukkaistutuksista äidilleni orvokkikimpun. Ihmettelin, kun hän ei ilahtunut suuremmin. Sundsvallissa poikkesin juomaan aamun toisen kupillisen kahvia lempparikahvilani terassille. 


Naturkompanietin esitettä lukiessani innostuin taas haaveilemaan alppivaellusretkestä.
Tukholman ja Sundsvallin yöpyvien välissä sain siis yöpyä yhden yön kotona Espoossa. Lähdin mielestäni hyvissä ajoin (neljän ruuhka) kotoa kentälle. Työpaikkani kun on sellainen, että sieltä ei voi myöhästyä.  


Tästä kuvasta ei voi muuta kommentoida kuin: note to self -älä aja kehä ykköstä neljän ruuhkassa vaan aja kehä kolmosta! 

Tulin perjantai iltana myöhään kotiin ja aamulla kello oli soimassa aikaisin, sillä lauantaina järjestimme ESF Lady Sail tapahtuman Pentalan saaressa. 

Tapahtuma oli mielestäni onnistunut, vaikka pieni sade ryöppy meidät yllätti. Aurinkoa ja tuulta sisältyi myös päiväämme. Nautimme alkajaisiksi aamiaisen ja lämmittelimme ennen "totista" kilpailua. 


Saimme ajettua neljä lähtöä. Saavuttuamme rantaan odotti seuran miespuoleinen jäsen meitä kouhuviinilasien kanssa.  Purjehdusten ja kouhuviinin jälkeen siirryimme Pavenille ruokailemaan ja palkintojenjakotilaisuuteen. Kiitos Dr. Hauschka ja Henri Lloyd ihanista palkinnoista! Voittamani Henri Lloydin meikkipussi tuli tarpeeseen! Enkä voi väittää, etteikö käsirasva ja jalkarasvakin tullut tarpeeseen. 


Mikään ei voita sitä tunnetta, kun on päivän purjehtinut hyvässä seurassa rapsakassa kelissä ja tulee kotiin ja saunan jälkeen juo lasillisen punaviiniä. Siinä ei illalla tarvitse paljon lampaita laskea. Hyvä päivä kaiken kaikkiaan! Ensi vuonna sitten uudelleen! Nelinkertainen hurraa huuto ESF Lady Sail! 

Tämä sunnuntai päivä meni leppoisasti nuorimmaisen kanssa. Muut lapset ja mies olivat Turun Ruissalossa Airisto regatassa. Naureskelimme miehen kanssa, että tässä kuvassa nuorimmainen on omassa lajissaan "ylämerkillä". 
Teimme tyttären kanssa aamulla jalkahoidot ja fillarilenkin. Iltapäivällä olin seuraamassa hänen ratsastustuntiaan. Poikkesimme sen jälkeen veljelläni ja hänen vaimollaan tutustumaan heidän karvaiseen perheenjäseneensä. Tutustumisen kohde oli kiltti ja sympaatiinen"ujopiimä".  Tämä koira muistutti kovasti omaa labradoriani, ainakin siinä vaiheessa, kun tyttäreni päätti tarjota hänelle hieman omenapiirasta. Lautasesta jäi kai vielä jotakin jäljelle ;-) 


Tapahtumarikasta alkavaa viikkoa kaikille!  

2 kommenttia:

 1. Mukavannäköinen viikko on taas ollut. Tuo purjehdustapahtumanne on kyllä hieno! :) Siellä oli ollut Airisto Regatassa aika reipasta tuultakin. Olivatko lapset itsekin kisaamassa?

  Meillä jäi tänä viikonloppuna purjehdukset väliin, kun sairastin jonkinlaista kuumeista syysflunssaa. Vähän harmittaa, etten nyt toipilaana pääse tänään aloittamaan uutta harrastustani täysipainoisesti. Ensi viikonloppuna pitäisi sentään päästä merelle - satoi tai paistoi - sillä silloin on muinaistulien yö.

  Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä oikeasti aika ylpeä tuosta meidän aikaansaamasta purjehdustapahtumasta. Katsotaan, jos jaksamme järjestää sen ensi vuonna uudelleen. Molemmat vanhemmat lapset olivat kisaamassa optareilla Airisto Regatassa ja mies huoltajana :-)

   Ikäviä tuollaiset syysflunssat. Toivottavasti meni ohi jo, niin pääsette merelle viikonloppuna!

   Poista