Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

lauantai 30. elokuuta 2014

Maailma on peilisi

Istuin viikolla eräänä iltana jotenkin kurjan päivän päätteeksi sohvalle, juodakseni lasillisen punaviiniä. Olin niiiin ansainnut sen! Sinä iltana tuntui siltä, että olen joutunut jonkinlaiseksi jätesangoksi ihmisille. Tuntui siltä, että täysin ilman omaa syytäni ihmiset ympärilläni kaatavat omaa huonoa oloaan päälleni. Se on aika uuvuttavaa, ainakin minulle, joka jään sitten pohdiskelemaan miksi ihmiset käyttäytyvät siten kuin käyttäytyvät. Tämä vuosi on muutenkin sisältänyt normaalia enemmän vastoinkäymisiä ja koettelemuksia. Välillä tulee sellainen positiivisenkin ihmisen epäuskoinen hetki. Tuleeko niitä iloisia ja aurinkoisia päiviä enää lainkaan? Tällainen epäuskon hetki iskee helposti väsyneenä, hieman lokaa niskaansa saaneena ja sateisena päivänä.  Hyvien yöunien jälkeen elämä maistui jo aivan toiselta, etenkin rauhallisen aamukahvihetken jälkeen, auringonkin pilkahtaessa. 
Lähdin aurinkoisin ajatuksin hoitamaan asioitani. Eräässä paikassa seisoin jonotusnumero kädessäni odotellen epätoivoisen hitaasti etenevää jonoa ja omaa vuoroani. Eräs jonottaja luovutti jonottamisen ja antoi minulle jonotuslappunsa, joka oli merkittävästi pienempi numero, kuin omani. Seuraava tapahtuma oli se, että huonekaluliikkeessä hyvitettiin minulle koko hinta kadottamistani vaatekaapinovista, kun kävin kysymässä, josko ovet olisivat unohtuneet kauppaan lastatessamme autoa. Ovia ei löytynyt sieltäkään. (Mieheni mielestä hyvityksen saaminen oli kyllä epäreilua, tällaista kun kuulemma sattuu vain naisille). 

Luin joskus Rhonda Byrnen Salaisuus -kirjan. Pidin sitä jollakin tasolla aivan humpuukkina, mutta toisaalta on pakko myöntää, että on siinä totuuden jyvä. 

Tämä päivä oli minulle muistutus siitä, että maailman peilaa kuitenkin aina sinua itseäsi. 
Mikäli et jaksa uskoa tähän väitteeseen, niin lähde lenkille, juokse itsesi hikeen ja arvioi sitten uudelleen! 


The world is a great mirror. It reflects back to you what you are. If you are loving, if you are friendly, if you are helpful, the world will prove to be loving and friendly and helpful in return. The world is what you are."
~ Thomas Dreier, Author Positiivisin ajatuksin mukavaa viikonloppua täältä Tukholmasta! 
12 kommenttia:

 1. Koko ajan, yhä enemmän uskon Salaisuuden sanomaan (ja monen muun kirjan, jotka samasta puhuvat) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se pakko on niihinkin uskoa, kun huomaa niiden ajattelumallin toimivan.

   Poista
 2. En voi jälleen kerran muuta todeta, kuin että totta joka sana! Positiivinenkin välillä väsähtää, mutta kyllä, itse voimme loppukädessä vaikuttaa paljonkin asiaa. Olen välillä miettinyt sellaisia henkilöitä, joilla tuntuu olevan elämässä vain pelkkää kurjuutta (sellaisiakin on), että huomaavatkohan he itse heidän omaa negatiivisuuden kierrettä? Ja ennen kaikkea sitä, mitä he kylvävät ympärilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen on hyvin surullista seurattavaa, sillä kuten sanoit he myrkyttävät itsensä ja lisäksi ympäristönsä.

   Poista
 3. Tuo on hyvä viisaus ja sitä yritän itsekin noudattaa - joskin välillä huonolla menestyksellä ;). Ihan aina sitä ei vaan pysty pitämään mieltään korkealla ja optimistisena, mutta ehkä myös ihan hyvä niin. Onnellista syyskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, pitää kai sallia itselleenkin välillä erilaisia tunteita, kunhan sitten aina palaa sieltä tuon aforismin alkujuurille.

   Poista
 4. Tämä postaus oli jälleen kerran täysosuma! Ei kukaan jaksa alati olla yltiöpositiivinen, mutta ei onneksi tarvitsekaan. Muumien viisauksia lainaten: "Tuntuisivatko hyvät päivät niin hienoilta, jos ei olisi huonompia välissä?" Onnea ja iloa tulevaan viikkoosi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Ikävien päivien jälkeen osaamme jälleen arvostaa ja iloita niistä aurinkoisista päivistä.
   Iloista loppuviikkoa myös sinne!

   Poista
 5. Osuit taas kerran aiheeseen, jota käsittelin itse tässä viikon aikana!
  Puhuimme ystäväni kanssa siitä, miten jokainen suoltaa joskus mielipahaansa ympäristöönsä tahtomattaankin. Tietysti osa ihmisistä on kaiken kaikkiaan negatiivisempia, huonotapaisempia tai vähemmän empaattisia, mutta kuka tahnsa voi joskus vaan olla niin väsynyt tai stressaantunut, ettei tajua tiuskimisen tai toisten mielen pahoittamisen asialla olevan turhaa ja tarpeetonta.

  Toinen puoli asiasta on juuri tuo: entä jos on olemassa mystistä energiaa, joka vetää puoleensa samankaltaisia asioita. Kävin tästä aiheesta mielenkiintoisia keskusteluja viime talvena Intiassa. Vaikka väitän omaavani ensisijaisesti tieteellisen maailmankuvan, niin siihen alkaa mahtua yhä enemmän mystisiä mahdollisuuksia. Asiaa on vaikea todentaa muulla kuin oman, jatkuvasti kertyvän, kokemuksen kautta.

  Parempia päiviä, iloa ja valoa sinulle N!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä näiden päivien tarkoitus on myös pysähtyä miettimään tätä ihmisyyttä. Iloista loppuviikkoa myös sinulle!

   Poista
 6. Olipas todella hyvä postaus.. Pitänee hakea tuo kirja hetimiten itselle ja lukea se.
  Nyt on taas hyvä jatkaa tätä alkanutta uutta syyskuuta.
  Iloa ja valoa päivääsi.. Postaus toi juuri minulle auringon säteitä päivääni..kiitos!!!
  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että pystyin lähettämään sinulle auringonsäteitä! Suloista syyskuuta!

   Poista