Aineet:
kaksi munakoisia
1/2 kesäkurpitsaa tai n. 6 perunaa (voi laittaa myös molempia)
1 purkki tomaattimurskaa
mustapippuria
yrttimausteita
400g jauhelihaa
Koskenlaskija sulatejuusto
maitoa
(fetajuustoa)
juustoraastetta
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele uunivuoka.
1. Kuori, siivuta ja itketä munakoiso. Kuori ja siivuta myös perunat ja siivuta kesäkurpitsa.
2. Paista jauheliha ja lisää tomaattimurska ja mausteet. Minulla ei ollut tomaattimurskaa, joten pilkoin tomaatteja ja lisäsin tilkan ketsuppia joukkoon.
3. Sulata Koskenlaskija juusto muutamaan desiin maitoa miedolla lämmöllä. Sekoita koko
ajan. Jos sinulla sattuu jääkaapissa olemaan fetajuustoa, voi sitäkin tähän lisätä.
4. Lado ainekset kerroksittain vuokaan, lisää päälle juustoraastetta esim. parmesaania ja laita uuniin. Paistuvat noin 30 min.
5. Nauti. Tämän kanssa sopii erittäin hyvin lasillinen punaviiniä.
P.S. Ohje on niin helppo, että kun olin aloittanut tämän valmistamisen ja jouduinkin päivystykseltä töihin, mieheni osasi tehdä sen valmiiksi. Ja kyllä se maistuikin hyvältä, kun pitkän päivän päätteeksi palasin kotiin.
Hyvää lauantaita!
Olen aina miettinyt, että pitäisi joskus kokeilla tehdä munakoisosta jotain. Toistaiseksi en ole päässyt tuumasta toimeen, tässä voisi olla resepti jota nyt oikeasti kokeilisin =)
VastaaPoistaSuositteln lämpimästi, tämä on ihanaa syysruokaa!
PoistaNam tämä menee heti kokeiluun, rakastan munakoisoa! :D
VastaaPoistat. Sallamari
Munakoiso on ihanaa! Kerro sitten mitä pidit. Minulla on muutama muukin munakoiso-ohje, kun siitä niin pidän.
Poista