Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Arki yhtä juhlaa

Eräs työkaverini kysyi minulta olenko tehnyt nyt sisustusuunnittelijan hommia. Sanoin, etten ole ehtinyt. Hän kysyi, olenko sisustanut kotona. Havahduin kysymykseen ja huomasin, että en ole aikoihin tehnyt mitään sisustamiseen liittyvää kotonakaan. Eräältä toiselta työkaveriltani kuulin sisustusprojektista, joka olisi minulle eräänlainen unelma. Toivottavasti saisin olla siinä mukana. Ehkä, ehkä se onnistuisi. Kerron lisää, jos pääsen siihen mukaan. 

Syksyllä ihmiset yleensä innostuvat sisustamaan kotejaan, kun palataan ulkoa takaisin sisälle. No, tänäänhän oli syksy, ainakin jos katsoi ulos ikkunasta. Päätin hieman ehostaa makuuhuonettamme. Hankin uuden sängynpäädyn. Uskon, että siihen on kiva nojailla, jos katsoo tietokoneelta tv-ohjelmia tai lukee sängyssä. 
Rakkaiden lastemme tekemiä ihania esineitä on yöpöydillämme. 
Hankin myös uuden maton, se on pehmeä ja lämmin jalan alla näin kylmällä ja sateisella säällä. Pidän siitä, jos saan kotiin luotua arjen ylellisyyttä. Tällä kertaa se on pieniä kauniisti pakattuja suklaalevyjä makuuhuoneen piirongin päällä. 


Se on lasillinen kuohuvaa uudistetun makuuhuoneen kunniaksi keskellä päivää, because I can! 

Pidän kotona asioista, jotka saavat minut hymyilemään. Tämä yllä oleva juliste saa minut nauramaan itselleni. 


Kauniita unia odotellessa.  Monesti kuulen ihmisten puhuvan siitä, että mitä hopeisilla aterimilla oikein tekee? Minulle ne ovat käyttöesineitä. Valmistan mielelläni ruokaa aina kun siihen on aikaa. Valmistettuani ruokaa ajatuksella juhlistan arkeamme kattamalla "hopiat" ja perintölasit pöytään.   


Arvostan suuresti puhtaita ja tuoreita ruoka-aineita. Ne ovat minulle arjen ylellisyyttä. Välttelen lisä- ja säilöntäaineita. En suosi E-ruokia. 

Grillailu sujuu naisiltakin, kunhan on miehen tohvelit jalassa. 
Tyttäreni A leipoi meille kakkua jälkkäriksi. Otan monesti vitsikkäät purjehduskilpailuissa voitetut lautaset käyttöön, kun syömme perheen kanssa tai jos ruokailemme purjehdusta harrastavien ystäviemme kanssa. Palkintolautasia ei meillä siis säästellä kaapissa vaan ne ovat myös käyttöesineitä.
 

Arki koostuu arkisista asioista; nukkuminen, syöminen ja työnteko. Lisäksi toivottavasti saamme arkeemme mahtumaan itsellemme rakkaita asioita mm. liikuntaa, taidetta ja seurustelua meille rakkaiden ihmisten kanssa. 
Olen lakannut säästelemästä parasta astiastoani erikoisjuhliin. Jokainen päivä, jonka olemme täällä, on juhlapäivä! Jokainen minuutti, jokainen hetki on lahja! Voisiko minulle rakkaampia ihmisiä kerääntyä pöydän ääreen, kuin oma perheeni! Tiedättekö arkemme on juuri niin ankeaa tai juhlaa, kuin me siitä itse teemme. Tehkäämme siis siitä ihana juhla!   

8 kommenttia:

 1. Olipa ihania kuvia! Nätti koti teillä. Tuo ajatus, että jokainen päivä on juhlapäivä, se on just niin! Pitää vain muistaa pysähtyä nauttimaan hetkestä ja ympärillä olevista ihanista asioista. Aurinkoista viikonloppua teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Jokaisessa päivässä on jotakin hyvää ja kaunista! Kivaa viikonloppua myös teille!

   Poista
 2. Paljon kauniita kuvia ja tunnelmia...
  XX

  VastaaPoista
 3. Kannatan ehdottomasti ajatusta hyvästä arjesta ja aarteiden käyttöä päivittäistä elämää ilostuttamassa.Elämä on tässä ja nyt, ilo tulee usein pienistä asioista. Ihanat tunnelmakuvat sulla oli taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, ei kannata murehtia menneitä ei unelmoida tulevista vaan nauttia tästä hetkestä! Jokainen eletty päivä on menetetty hetki.

   Poista
 4. Olipas kauniita värejä ja esineitä.

  VastaaPoista