Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannuspurjehdus

Juhannusta tuli taas vietettyä vesillä. Sää oli tänä vuonna kohtalaisen hyvä. 
Olemme kahden pursiseuran jäseniä. Toisen seuran jäseniä olemme siksi, että se sijaitsi vanhan kotimme lähellä. Muutettuamme uuden seuramme lähelle emme eronneet vanhasta seurasta, koska heillä on ihana saaritukikohde. Olemme vuosia viettäneet siellä juhannustamme. Se toimii myös hyvänä tukikohtana matkalla Hankoon. 


Meillä on veneen perässä olevassa lipussa uudemman seuramme logo, joten ennen lähtöä meidän tulee nostaa saalinkiin vanhan pursiseuramme viiri. Näin emme saa häätöä seuran saaritukikohdasta. Leppoisa perhe- / retkipurjehdus solmuharjoituksineen ja juttutuokioineen muuttuu hetkessä kilpapurjehdukseksi, kun horisontissa näkyy muita veneitä. Toki aivan leikkimielellä...


Spinnu vauhtia avittamaan. 
Juhannuksen kunniaksi nostettiin juhlaliputus. Tyttäreni asettelivat liput ketjuun.


Sain poikani avustamaan minua ruuanlaitossa. Tämä on sen verran harvinaista, että oli ihan pakko ottaa kuva todistusaineistoksi. P.S. Suurempi leikkuulauta olisi toimivampi, mutta meillä ei mahdu säilyttämään sitä veneessä missään. 


Olin hankkinut ruokatarvikkeet Saaristokaupasta. Toscanan lohi on todella maukasta uusien perunoiden ja salaatin kera. Tämä on kiitollinen ruoka myös veneen kokille. Hän voi istua kannella auringossa perunoiden kiehuessa ja siemailla roseviiniä. Innostuin uudelleen roseviineistä viime kesän Nizzan matkalla. Tämä roseviini on muuten hinta laatusuhteeltaan erittäin hyvä! Lisäksi siinä on aurinkoisen etelä-ranskan maku.


Ja kyllähän tuo Brownies suklaakakku kahvin kanssa maistuu jälkiruokana. Kakun olin tehnyt jo edellisenä iltana valmiiksi. Se paranee aina seuraavaksi päiväksi, mikäli se vain säilyy syömättä. Saari on todella luonnonkaunis ulkosaari. Tämä on oikein sielunmaisemani. 

Lapsemme ovat olleet purjehdusreissuillamme mukana pienestä pitäen. Lasten ollessa pienempiä minulla oli aina mukana ns. "yllätyspaketteja". Ne olivat pieniä yllätyksiä; ilmapalloja, saippuakuplia, värityskirjoja, leijoja, muovailuvahaa, palloja, ilmakumipatjoja, kelluvia veneitä, lautapelejä, ompelukuvia tai huuliharppuja tms. Näitä "yllätyspaketteja" saattoi ansaita käyttäytymällä purjehduspäivän aikana hyvin. Yleensä "yllätyspaketin" sai illalla rantautumisen jälkeen. Tällä kerralla olin juhannuksen kunniaksi hankkinut heille "yllätyspaketin". Nyt se olivat akryylivärejä, joilla menimme maalaamaan kiviä rannalle. Yhä edelleen lapset olivat hyvin iloisia "yllätyspaketista". 


Auringon laskiessa on mukava palata veneeseen, sytyttää kynttilöitä ja kattaa pientä suolaista syötävää. Minulle on aina ollut suuri nautinto kirjoittaa illan päätteeksi lokikirjaan 
päivän kohokohdat. Keitän kupin teetä ja luen kirjaa. Nautin siitä, että veneellä ei ole tietokonetta eikä televisiota. Elämä on hiljaista ja rauhallista. Kuuluu laineiden liplatus, ilta hämärtyy ja koko perhe on koossa. 
 

  Uuteen päivään herääminen. Mikään ei maistu niin hyvältä kuin aamukahvi veneellä. 

Juhannuspäivän normaali sää. Sumua, tihkusadetta ja sadevaatteita. Tänä vuonna tähän yhdistettiin vielä täysin tuuleton aamupäivä.  Suomessa purjehtiessahan ei pidä lähteä merelle ilman toppa / untuvatakkia. Lisäksi on hyvä olla kunnon sateenpitävät housut, -takki ja -jalkineet. 


Päivän mittaan sää kuitenkin selkeni ja myöhemmin saimme tuulta ja purjeet ylös.
Matkan varrella näimme hylkeen. Se katseli meitä pää pystyssä veneemme vieressä. Aivan ihana tapaus! Eilen näkemämme rantakäärme ei aiheuttanut yhtä ihastuneita huudahduksia. 


Ruokailuvinkkejä veneellä kaipaaville voin suositella seuraavaa purjehduslounasta: 

Saaristokaupan kylmä Gazpacho keitto (maukas ja täysin ilman lisä- ja säilöntäaineita). 
Tummaa leipää Saaristokaupan saaristokinkun kera.

Se on hyvää ja yksinkertaista. Keiton voi juoda mukista, joten se on helppoa syötävää kulussa. 
-Jos haluat hyvän miehistön, niin nai se!- 
 

14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Teillä on ollut hieno juhannus. Niin oli kyllä meilläkin, kerrankin auronkoa merellä oikein olan takaa =). Kiitos vinkistä, nimittäin noista akryyliväreistä. Mulla on jo sellaiset, joten pakkaan ne kyllä kesälomareissulle mukaan =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teidänkin juhannus oli onnistunut! Akryylivärit olivat kyllä kivaa puuhaa veneretkellä. Minusta on aina ihana tehdä veneellä lasten kanssa asioita, joita ei mielestään ehdi tehdä kotona.

   Poista
 2. Mahtavia kuvia ja ihanaa tunnelmaa. Yllätyspaketit on oiva ajatus lapsiperheille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllätyspaketit ovat pelastaneet monelta kiukulta ja veikkaan, että ne ovat myös edesauttaneet lastemme halua purjehtia.

   Poista
 3. Kaunista, tunnelmallista ihania tuulitukka lapsia :-). Todella harmoninen tunnelma. Näissä kuvissa simä ja mieli lepää :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meri on kyllä elementti, jonka äärellä mieli lepää.

   Poista
 4. Hienoja kuvia. Erilaisten aktiviteettien keksiminen lapsille satamiin on joskus haastavaa. Meillä suosituin on ehdottomasti venekeinu http://www.mamarosa.fi/blog/?p=149

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskan näköinen keinu ja kiva blogi sinulla. Spinnupuomilla voi kätevästi harrastaa myös uimahyppyjä veteen, kun heijaa itsensä sillä liikkeelle veneeltä.

   Poista
 5. Aivan ihania tunnelmakuvia!! Kaunista ja harmonista......ja voi miten suloinen keittiöapulainen sinulla siellä onkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä keittiöapulainen on harvinaista "herkkua" niin kotona kuin veneellä. Yleensä se viihtyy paremmin kirja kädessä tai tietokonepeli sylissä, mikäli ei ole purjehdus- tai futistreeneissä.

   Poista
 6. Oi miten ihanat juhannuskuvat! Teillä oli varmastimukavaa yhdessä :)

  Nämä säilyvät veneruokavinkit ovat myös aina tervetulleita, laitan ehdottomasti tuon Gazpachon korvan taakse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veneruoka vinkkejä ei koskaan ole liikaa. Ja puhun nyt todellakin niistä, joita pystyy valmistamaan pienemmissäkin veneissä ilman kokin apua. Otan myös mielelläni niitä aina vastaan.

   Poista
 7. Hahhaa! Viimeinen lause suoritettu :D. Mielenkiintoisia nämä vinkit lasten kanssa purjehdukseen. Meillä homma tauolla, kun pikkulapsia on neljä ja täällä pohjoisessa etapit pitkiä... Josko sitä muutaman vuoden päästä taas uskaltaisi vesille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että viimeinen lause on suoritettu. Rohkeasti vain vesille lasten kanssa! Muistan kyllä, että se toisinaan aika "Selviytyjät" ohjelmalta tuntuikin ;-)

   Poista