Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

perjantai 31. toukokuuta 2013

Ihanasti pihalla

  

Aamulla ehdin tehdä nopeasti lenkin ja sitten alkoi päivystykseni. Sen kesto oli lähes koko päivän. Minun piti siis puhelimen soidessa olla valmiina kymmenessä minuutissa ryntäämään ovesta pihalle matkalla töihin. Olisin voinut harmitella esim. sitä, että emme voi lähteä veneelle vaikka ilma meitä houkutteli tai olisin voinut kokea olevani kotini vanki.
 Yritän kuitenkin nähdä kaikista asioista aina sen parhaan puolen. Uskon, että omaan onnellisuuteensa voi vaikuttaa hyvin paljon omilla ajatuksillaan. 
Päiväni alkoi siis ajattelemalla kuinka onnekas olenkaan, kun saan työaikanani juoda rauhassa aamukahvia. Aamukahvin nauttiminen ulkona on yksi elämäni suuria nautintoja. Siirryn ulos yleensä jo huhtikuun puolen välin aikoihin ja kahvittelua jatkuu ulkona niin kauan, kuin se lämpimän peiton alla ja Uggit jalassa on mahdollista. 

Pitkän talven jälkeen osaa arvostaa sitä, että elämä siirtyy ovesta ulos. 


Istuin kalenteri kädessä ja yritin suunnitella kesää. Lopputulos: kesä on liian lyhyt. 
Ehkä kesää ei pitäisi suunnitella lainkaan, ehkä pitäisi vain elää päivä kerrallaan ja tarttua jokaiseen hetkeen. Yksinkertaisesti vain nauttia!Siirrän aina kesäksi painoni ulos. Mikä on mukavampaa kuin nostella painoja  tai joogata  ulkona raittiissa ilmassa linnun laulun säestämänä! Ainakin näin ulkoilmaihmisenä 
paras kuntosali olisi jenkkityylisesti ulkona.
  
Kaikki päivän ruokailut siirtyvät luonnollisesti myös ulos. 
Istutimme tänä vuonna lasten kanssa kasvimaalle mansikoita, pensasmustikoita ja yrttejä lasten toivomusten mukaisesti. 

  
Mustaherukkasatoakin on odotettavissa. Kesän marjat ovat niin parasta!


Lasten saapuessa koulusta loikoilin yhä aurinkotuolissa eli olin töissä. Heillä oli tänään viimeinen koulupäivä, huomenna on vain kevätjuhla. Nyt on kesäloma!   
   
Tyttäreni A esitteli Instagramkuvia kampauksista. Meidänhän piti niitä heti kokeilla toisillemme. 

   
Kedonkukkia piti jo poimia. Kesänmerkki sekin.  Oi kesä! Ihana kesä sinä olet täällä! Helpoin tapa lisätä omaa onnellisuuttaan on miettiä joka ilta vähintään kolme asiaa, jotka tekivät sinut tänään iloiseksi, asioita joista olet kiitollinen. Olen tässä nyt kirjannut omani tältä päivältä. Niitä tuli yli kolme, kuten yleensä käy, kun asiaa pysähtyy miettimään. 


7 kommenttia:

 1. Niin totta: kun kiitollisuus tekee onnelliseksi ja olen huomannut, että pienen harjoittelun jälkeen kiitollinen asenne löytyy ihan itsestään arjen tilanteissa. Teillä on muuten kaunis piha! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin oikeassa! Keskittymällä elämänsä hyviin asioihin onnellisuus lisääntyy ja huomaa päivä päivältä ympärillään enemmän asioita, joista voi olla kiitollinen. Kiitos, minäkin olen hyvin kiitollinen, että saan asua täällä ;-) Luin blogistasi saaneesi jonkun ikävän kommentin (ekan kerran). Nämä ihmiset ovat juuri niitä, jotka ikävillä teoillaan aiheuttavat itselleen ja muille entistä enemmän huonoa oloa. Harmi, että he eivät useinkaan huomaa sitä itse. Yritetään me keskittyä näihin elämän positiivisiin asioihin ja olla onnellisia heidänkin puolestaan!

   Poista
  2. Näin teemme! Se on yksi tapa parantaa maailmaa.

   Ihmetyttää vaan kovasti, miten jotkut ihmiset ajautuvat sellaiseen agreessiivis-negatiiviseen kierteeseen ja levittävät sitä netissä ympärilleen. Ehkä siinä tosiaan on sitäkin, että on itse sokea omille ajattelumalleilleen ja toiminnalleen.

   Mukavaa viikon alkua sinne!

   Poista
 2. Näyttääpä mukavalta ja ihanan kesäiseltä! Tuo kisukin näyttää niin hauskalta tuolla välissä. Viettää oikeita kissanpäiviä :)

  VastaaPoista
 3. Todella ihania kesäisiä kuvia. Tuollaisella terassilla ja maisemassa minäkin viihtyisin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Toivottavasti kauniit kesäsäät jatkuvat vielä pitkään!

   Poista