Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Sade. Mikä ihana tekosyy.

Sataa ja tuulee. Silloin pitää sytyttää kynttilöitä ja paljon. Kuljen kotona pyromaanin tavoin ja tuikkaan tulen joka kynttilään. Aloitan yleensä ulkoa ja jatkan sisälle. Kynttilät luovat niin kodikasta ja lämmintä tunnelmaa, ne tuovat hyvää mieltä ja rauhaa. Erityisen viihtyisältä ne näyttävät aurinkotuolin vieressä. Olin suunnitellut tälle illalle jotakin ihan muuta kuin sateen ropinan kuuntelua, mutta tästä tuli hyvä ilta! Näin se on, että asiat pitää aina kääntää parhain päin. 


Hain pihasta kauden ensimmäiset raparperit ja aloimme leipomaan nuorimman tyttäreni kanssa raparperipiirakkaa. Raparperit ovat suurta herkkuani!
Kermaviili, joka löytyi kaapista olikin mennyt vanhaksi, joten lähdimme hakemaan kaupasta uutta. Samalla matkalla saimme hyvän syyn poiketa kirjakauppaan. Olen jonkin aikaa suunnitellut lukevani "Onnen koukkuja" kirjan. Pidin kovasti "Siilin eleganssi" kirjasta. Tätä Onnen koukkuja on kehutti samantyyliseksi. Odotan innolla! Kerran yritin saada kirjan jo kirjastostakin. Varauksia oli muistaakseni reilu kolmesataa, joten päätin hankkia sen. Tänään oli juuri sopiva sää kirjakauppavisiitille. 
 

Laitoin takkaan tulen. Takka tuo hyvää pehmeää lämpöä. Kävin tänään Oslossa ja sain sieltä uuden Bonytt sisustuslehden. 
Siellä oli muutamia aivan hurmaavia kuvia! Oslossa muuten oli vähintään yhtä sateinen ja tuulinen sää kuin täällä. Öljy ei näköjään takaa aurinkoa.  
 Kun on herännyt aamu neljän jälkeen ja lähtenyt töihin, on oikeastaan aika ihana ottaa ihan rennosti sohvalla. 


Jaskakin tuli syliini lepäilemään. Kissat osaavat luonnostaan tuon jalon laiskottelun taidon.


Teekuppi kädessä on kiva katsella sadetta ja miettiä purjehdusjuttuja.


Kolme muuta perheenjäsentämme lähti pursiseuramme ensimmäisiin Onsdagssegling kisoihin. Olin suunnitellut lähteväni heidän mukaansa, sillä Paven (pursiseuramme hurmaava vanha paviljonki läheisessä saaressa) avattiin tänään. Olin myös laittanut itselleni takarajaksi tämän päivän ikkunoiden pesuun, mutta sade, mikä ihana tekosyy!   
 

12 kommenttia:

 1. Pirkanmaallakin alkoi iltapäivällä sade. Mikä tuoksu! Aaah :-)

  Ihana kisu <3.

  Olen katsellut naapurin raparperipenkkiä sillä silmällä, raparperipiirakan kuvat silmissä ;-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateen tuoksu on todellakin ihana! Jaska kissamme päätti itse muuttaa meille viime kesänä ja annoimme sitten niin käydä. Pitäisiköhän sun ehdottaa naapurille, että voisit napata parit raparperit ja palauttaisit sitten hänelle palan valmista raparperipiirakkaa ;-)

   Poista
 2. Täälläkin satoi melkein koko päivän, mutta kiva kun on kuitenkin ollut lämmintä. Tuoksu oli huumaavan ihana, kun sateen jälkeen lähdettiin koiria ulkoiluttamaan. Todella kauniita tunnelmakuvia ja herkullisen näköinen raparperipiirakka, nam! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kaipaankaan koiralenkkejä! Juoduimme luopumaan 13-vuotiaasta labradoristamme viisi vuotta sitten. Kaipaan häntä vieläkin lähes päivittäin, koirat ovat niin ihania! Kauden ensimmäistä raparperipiirakkaa ei kyllä voita mikään;-)

   Poista
 3. Voi, tuo raparperipiirakka toi aivan veden kielelle. Meillä ei harmillisesti täällä kaupungin betoniviidakossa ole raparperia, jotta voisin itse tehdä. Kaupan tekeleissä ei ole niin hyvä maku kuin omissa. Mies lähti Tukholmaan, joten olen myös itsekseni vietellyt sadesäätä ja päivitellyt blogia. Ihana tekosyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian raparperia saa varmasti myös kaupasta. Sadesäällä on ihana puuhailla kotona sisällä, kun ei tarvitse kärsiä huonosta omatunnosta, kun ei ole ulkona.

   Poista
 4. Mums tuo raparperipiirakka. Sen innoittamana huomasin katselevani "sillä silmällä" naapurin aidan takan kasvavia raparpereja, meillä kun niitä ei pihassa (vielä) ole. Taidanpa pistäytyä siellä kahvilla jonain päivänä ...

  VastaaPoista
 5. Voi kun saisi nyt juuri tuollaista raparperipiirakkaa, ihanan näköistä! Kivoja kuvia, mukavaa tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateella sisällä on tunnelmallista ;-) Söimme juuri piirakan lasten kanssa loppuun, hyvää se kyllä oli.

   Poista
 6. Ihanan väriset hiukset kuvassa, lienevät sinun :-) muistatko millä värillä raidat on tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pää on minun ;-) Käyn kampaamo Studio 9:ssä kampaaja Janette Kallungilla. Hän osaisi vastata tuohon kysymykseen.

   Poista