Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Mun 2015

1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?a) Alkuvuodesta tapasin kaksi nuorta, jotka asuivat meillä reilun viikon. Toinen oli Ranskasta ja toinen Monacosta. Puhuin elämäni ensimmäisen skype-puhelun Monacoon heidän vanhemmilleen. 
b) kesällä olin töissä SM-purjehduskilpailujen maalialuksessa. 
c) kesällä olin viikon mittaisella ratsastuskurssilla, josta seurasi sunnuntain ratsastustuntini. Ensimmäinen kerta näin aikuisiällä. d) osallistuin tyttäreni protuleirin päätösjuhlaan. Täysin uusi kokemus meille kaikille, sekä leiri, että juhla.  
e) toimin sisustussuunnittelijana eräässä omakotitalossa Vantaan asuntomessuille.f) loppuvuodesta vaihdoin työpaikkaa. Siihen sisältyi paljon asioita, mitä en ole tehnyt ennen, mm. uusia konetyyppejä, proseduureja ja tietokone-ohjelmia.  
g) kävimme ensimmäistä kertaa Musiikkitalossa. 


2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset?
Osittain olen ja osittain en. Vaateostolakosta taidan kirjoittaa ihan erillisen postauksen. Vettä saisin juoda yhä enemmän ja netissä roikkumista voisin vähentää yhä edelleen.  
3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?

Kyllä tuli monen monta uutta työkaveria. 

4. Menetitkö ketään läheistäsi?

Onneksi en. 

5. Missä maissa vierailit?

Ranskassa, Sveitsissä, Italiassa, Virossa, Espanjassa ja lukuiset yöpyvät työmatkat Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan, Belgiaan, Puolaan ja Saksaan. 6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?

Toivoisin, että mieheni tavoite työelämän suhteen toteutuisi tänä vuonna. 


7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?
Mieleeni ei tule mitään päivämäärää. Olen aika huono muistamaan päivämääriä. Ehkä se olisi joku heinäkuun päivä, jolloin sain kuulla, että haaveilemani työ oli mennyt sivusuun. 
8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?

Sen lisäksi, että olen äärimmäisen tyytyväinen lapsiimme ja koen sen olevan suurimpia saavutuksiamme, sain rohkeutta aloittaa ratsastusharrastukseni uudelleen. 


9. Mikä oli suurin pettymyksesi?
Suurin pettymykseni oli se, että jäin eräässä työhaussa toiseksi. 
10. Sairastitko tai loukkaannuitko?

En yhtä flunssaa ja muutamaa muuta pikkuvaivaa pahemmin. 

11. Mikä oli paras ostoksesi?

Matkat. Niissä ei mene rahat hukkaan. 

12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?

Pöyristytti on ehkä liian voimakas sana, mutta erään ihmisen käytös kummastutti. Pohjimmiltaan kyse kai oli ko. henkilön omasta epävarmuudesta tai tavasta kommunikoida (lähinnä sen puutteesta). 

13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Asuntoon, ruokaan, harrastuksiin, vakuutuksiin, autoihin, vaatteisiin ja normaaliin elämiseen. Lisäksi rahaa meni matkoihin. 


14. Mistä ihan todella, todella innostuit?

Älkää kyllästykö, mutta en ole vuosiin innostunut mistään niin paljon kuin ratsastustunneistani ja näistä karvakavereistani.  

15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?

Nicky Jam / El Perdon tätä kuuntelimme lähtiessämme surffilomalle. Sama tunnelma säilyi koko loman ajan ja muistui mieleen aina tätä kuunnellessa.  Olisin voinut jatkaa leppoisan huoletonta elämää loputtomiin auringon alla. 
16. Viime kauteen verrattuna, oletko
I onnellisempi vai onnettomampi: Samoissa.
II laihempi vai lihavampi: Samoissa.
III rikkaampi vai köyhempi: Samoissa. 
17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Toivoisin, että minulla olisi ollut enemmän voimia kannustaa miestäni omissa tavoitteissaan ja olisin jaksanut tavata enemmän ystäviämme. 

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Roikkuneeni koneella. 

19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?

Katso edellisiä postauksia joulusta. Juhannusta vietimme oman perheen kesken kotona. Syötimme lampaille ruohoa, söimme hyvin ja valmistimme kukkaseppeleitä niin meille tytöille, kuin kissapojallekin. 


20. Rakastuitko kauden aikana?
Kyllä muutamaan karvaturpaan ja edelleen mieheeni. 
21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?

Downton Abbey  -parempaa ei voi olla! Solsidan saa minut aina hyvälle mielelle. Kukapa ei haluaisi nauraa itselleen ja ruotsalaisille? 

22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?

En, sillä en käytä energiaani noin negatiiviseen tunteeseen. 

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Luin monia hyviä kirjoja mm. Tie luovuuteen, Hyvän elämän anatomia, ratsastusoppaita ja viimeksi lukemani romanttinen tarina "Kerro minulle jotain hyvää". 

24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Imagine Dragons ja lasteni kuuntelema libanonilaissyntyinen Mika. 

25. Mitä halusit ja sait?

Uuden työn ja hevoset elämääni. 

26. Mitä halusit, mutta et saanut?

Työn. 


27. Mikä oli vuoden paras elokuva?
Niitäkin oli monta, mutta mainittakoon nyt vaikka viimeisin Blue Jasmine / Woody Allen. 

28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?

Syntymäpäivänäni minun piti olla töissä, mutta työvuoroni peruuntui. Vietin kai päivän aika normaalin päivän tapaan. Päivä osui torstaille, joten kävin illalla mm. tennisvalmennustunnillani. Ikäni alkaa vieläkin nelosella. 

29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selvästi paremman ja onnellisemman?

Mieheni tavoitteen saavuttaminen. 

30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?

Pukeutumisen suhteen sama kuin aiemmin. Uniformun, pyjaman ja urheiluvaatteiden lisäksi käytän vain vähän muita vaatteita. Niiden värit ovat musta, valkoinen, beige ja maastovihreät ja tummanruskea. Tyyli: mukava, rento, klassinen, sporttinen. Materiaalit: laadukkaita luonnonmateriaaleja. Tyylini muuten: aika taivaanrannan maalari, ikuinen seikkailija, hetkessä eläjä. 
31. Mikä piti sinut järjissäsi?

Perhe (välillä vievät myös järjen). Hevoset ja tallin haju, tennis ja ihan paras tennisporukkamme. Ystävät ja luonnossa liikkuminen. Matkustaminen. Kauniit asiat ympärilläni, kirjat ja taide. 


32. Ketä julkkista himoitsit eniten?

Himoitset? No en ketään. 

33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?

Pariisi on ollut aina lempilapseni euroopan kaupungeista. Vastaan siis Pariisin terrori iskut. Tapahtuminen jälkeen päätin rakastaa maailmaa entistä enemmän ja etenkin rakkauden kaupunkia Pariisia. Vihalla ei voi vastata vihaan. 
34. Ketä kaipasit?

Yritän elää aina tätä hetkeä, siihen ei kuulu kaipaus. Jos pitäisi vastata jotain, vastaisin, että isovanhempiani ajattelen toisinaan hyvin lämpimästi. 


35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?
Mieleeni tulee eräs henkilö, jonka olen tavannut vuosia sitten hieman sattumalta. Pidimme hänestä kovasti. Luulin, että tiemme ei enää kohtaisi, mutta toisin oli tarkoitettu. Kuluneen vuoden aikana olen jälleen kerran todennut, että kohtaamisilla ja asioilla on syynsä ja oma ennalta märätty polkunsa. Ne menee niin kuin niiden kuuluu mennä.  
36. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?

Olin yllättynyt miten innostunut voinkaan olla jostakin asiasta. Tässä tapauksessa kyseessä on ratsastus. Negatiivisessa mielessä minut yllätti eräs henkilö, joka liittyi työkuvioihini. 
Vanhin tyttäreni yllätti minut eräänä päivänä, kun hän oli kirjoittanut Instagram kuvansa alle tekstin: "And then I realised adventures are the best way to learn", kun itse olin samana päivänä kirjoittanut facebookiin: " I can never resist the call of adventure". Ei taida omena kauaksi puusta pudota. 
37. Mitä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteiksi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia vaan henkilökohtaisia tavoitteita.
En halua asettaa tavoitteita, ne luovat minulle turhia paineita. Pyrin nauttimaan jokaisesta päivästä ja näkemään tulevaisuuden positiivisin silmin. Saanko toivoa vielä, että mieheni tavoite tälle vuodelle toteutuisi? 
Kertokaahan, jos tekin päätätte tehdä tämän kyselyn. Näitä on nimittäin kiva lukea.


6 kommenttia:

 1. Oi ihana postaus ja ihan oli sinun näköisesi - ihana ihminen! Tätä oli tosi kiva lukea :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana tiivistelmä kuluneesta vuodesta. Uusi vuosi on aina uusi alku ja innostus. Toiveita ja unelmia. Kirjoituksesi herättää muistelemaan omaakin kulunutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni on kiva summata vuosi aina jotenkin myös kirjoitettuun muotoon. Luen mielelläni myös sinun muistelmat vuodestasi!

   Poista
 3. Olen aivan myyty ja rakastunut tuohon teidän Kissa-poikaan! Mahtava tapaus näin kuvienkin välityksellä. Samoin postaus ihanan positiivinen; kunpa aina jaksaisi itsekin muistaa laittaa positiivisuuden edelle, koska kaikki on kuitenkin niin hyvin. Onnellista vuotta 2016 & toteutukoon toiveesi :-)
  T. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja onnellista vuotta myös sinulle!

   Poista