Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

torstai 25. kesäkuuta 2015

Ennen ja jälkeen

Olen aina ollut jotenkin kiinnostunut muutoksista, olipa sitten kyseessä hiukset, meikki, talo, sisustus tai piha. Tarkoitan näitä ohjelmia, joissa ensin on jotakin hirvittävää ja hetken päästä yleensä jotakin upeaa. Tosin näissä meikki- ja hiusleikeissä joskus totuuden nimissä täytyy sanoa ennen kuvan miellyttävän ainakin minua enemmän kuin sen jälkeen kuvan. Sisustuksissa ja pihassa tilanne yleensä on parempi muutoksen jälkeen. 

No meidän talon osalta kaikki alkoi, kun muutimme tänne viime kesänä. Näin tulevia muutoskohteita kaikkialla ympärilläni. Kiireisimmät niistä toteutettiin talon sisällä ennen muuttoamme. Päätimme suosiolla jättää ulkona olevat muutokset tälle kesälle. 


Päätin kesälomallani toteuttaa näistä ulko-ovien maalauksen (3kpl) ja kuistien kaiteiden maalauksen (2kpl). Välillä kuitenkin pidin taukoa ja istuin tässä kahvilla. Tässä kuvia projekteistani: 

1) porraskaiteet

EnnenJälkeen: 


Takaovi: 

Ennen


Takaovi pohjamaalattuna. Tässä kohtaa iski epäillys siitä, että saanko mennä ostamaan uuden oven.Kerroin isälleni hioneeni tasohiomakoneella vanhoja puuosia. Hän neuvoi käyttämään hengityssuojainta ja suojalaseja. Silmälaseista huolimatta ihmiset ovat kuulemma saaneet tikkuja silmiinsä tässä hommassa. Minä otin heti vinkistä vaarin. 


Saunan ovi: 

EnnenJälkeen


Pääovi: 

Että tällaista täällä. Tällainen käsillä tekeminen on mielestäni todella rentouttavaa ja kivaa. On ihana nähdä työnsä jälki. Nyt lähden puutarhalle. Leppoisaa torstaita! 


12 kommenttia:

 1. Nämä kuvat osoittavat erinomaisesti sen, miten "pienilläkin" muutoksilla on merkittävä vaikutus yleisilmeeseen! Lopputulos on todella onnistunut ja raikas :)
  Minä pidän paljon maalaamisesta, ehkäpä juuri siksi kun oman työnsä jäljen näkee niin nopeasti, kärsivällisyys kun ei ole parhaita puoliani ;)
  Tuo teidän terassinne on todella viihtyisä ja se oikein kutsuu rentoutumaan ja nauttimaan. Ihailen sitä miten osaat luoda kaikkea kaunista ja tyylikästä ympärillesi.
  Leppoisaa torstaita sinullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kaunis kommenteistasi! Kärsivällisyys ei ole myöskään minun vahvimpia puoliani, jonka huomasi maalamisen jälkeen terassin lattialaudoituksessa. En nimittäin kovinkaan kärsivällisesti suorittanut suojausta. Kivaa loppuviikkoa!

   Poista
 2. Wow, mikä remonttinainen oletkaan! Todella upeaa jälkeä ja nyt aina kun katsot ovia, voit todeta, että "ne on mun tekemät" =).

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos. AInakin ne ovat mielestäni paremmat kuin ennen. Nyt talon väritys on yhtenäisempi.

   Poista
 4. Upeaa jälkeä, oletpa taitava! Olen samaa mieltä siitä, että meikki+hiukset stailauksissa se alkuperäinen on usein parempi. (En tiedä onko se osa suomalaisuutta, että keski-iässä ei saisi enää näyttää naiselliselta vaan pitäisi ennemminkin olla jotenkin kauhean räväkkä. Epäonnistuneissa stailauksissa on yleensä minun silmissäni tämä ongelma.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit niin naulan kantaan, juuri tuosta siinä yleensä on kysymys. Ulkomailla katselen monesti vanhempia rouvia, joilla on pitkät hiukset. He onnistuvat näyttämään niissä hyvinkin tyylikkäiltä, miksihän Suomessa muuttumisleikeissä kaikkien hiukset aina kynitään "räväkäksi lyhyeksi".

   Poista
 5. Kyllä kannatti - wau! Mielettömän hienot niistä tuli - ja kuitenkin ihan kuin aina ne olisivat olleet juuri noin! Aivan mahtava myös tuo kuva reippaasta remonttireiskasta ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain ainakin yhden värin talomme värityksestä pois ja näin kokonaisuus on yhtenäisempi. Oli pakko ottaa kuva tuosta remonttireiskasta, jotta isäni näkee, että ei mennyt ohjeet kuuroille korville ;-)

   Poista
 6. Kiva postaus, lisää tämmöisiä, näitä ennen/jälkeen muutosjuttuja on aina hauska lukea. Ja mahtavaa jälkeä teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä näitä ennen / jälkeen muutoksia tulee tehtyä lähes päivittäin jossakin, aina vaan ei muista kuvata innostuksissaan kaikkea. Kuvia katsoessani huomaan, että terassin lattiakin on jo muuttunut tuon kuvan jälkeen.

   Poista