Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Plan B voi olla parempi

Tiedättekö ne ihmiset, jotka suunnittelevat kaiken aina viikkoja etukäteen? Minä en kuulu heihin. Minua monesti suorastaan ahdistaa tuo etukäteen suunnittelu, tuntuu, että se tappaa kaiken ilon. Pidän siitä, että asioita voi tehdä ex-tempore tai ihan puhtaasti intuition varassa, tarttua hetkeen ja elää sen mukana. Antaa sattumalle mahdollisuus, kuunnella ja katsella ympäristöään. Entä jos juuri suunniteltuna päivänä ei huvita tehdä suunniteltua asiaa? Entä jos tulee parempia tarjouksia tai sää suosii jotakin muuta toimintaa juuri silloin tai yksinkertaisesti ei halua tehdä juuri mitään juuri silloin.   Juhannusaatto iltana esim. taisin olla jo sängyssä lukemassa, kun tyttäreni tuli luokseni ja sanoi, että mennään vielä ulos katsomaan auringonlaskua. Minähän nousin siltä istumalta, saattaisinhan muuten menettää ainutkertaisen hetken tyttäreni kanssa.

Joku olisi saattanut miettiä lähtevänsä juhannuksena veneelle (Plan A). Sade ropisi kattoon ja ilma oli harmaa, kun kävin viemässä veneelle joitakin tavaroita. Oli mukavampi antaa sään viedä ja vetäytyä sisätiloihin (Plan B). Leivoin tuoretta leipää ja söimme brunssia rauhassa. Lämmitimme saunan, nautimme kodin rauhasta.Illaksi sää kirkastui sen verran, että untuvatakissa tarkeni grillin ääressä syödä.Sunnuntaina sää näytti purjehdukseen soveltuvalta. Olimme saaneet päähämme lähteä pizzalle Helsinkiin HSS:n rantaan Skifferille. Alkumatkasta pelailimme kannella korttia ja nautimme aurigosta. 
Helsinkiä lähestyttäessä nousi sankka sumu. Emme lopulta nähneet kuin sumua ja kuulimme ainoastaan sumutorvien äänet sumun keskellä.  
Silloin ystävämme soittivat ja ehdottivat, että kääntyisimme takaisin ja tulisimme heille syömään hampurilaisia. Heillä ei sumua näkynyt. Näinhän me teimme, ja voin vain todeta, että jälleen kerran Plan B oli paljon parempi kuin meidän alkuperäinen Plan A. 
Kaksi kotiin jäänyttä tyttöämmekin halusivat liittyä seuraan ja saapuivat fillareilla paikalle. Näinhän se juhannus sujui onnistuneesti täysin ilman etukäteissuunnitelmaa. En tiedä, johtuiko siitä, että olimme kotona ja veneellä, mutta tämä juhannus tuntui paljon pidemmältä kuin yleensä juhannukset. 

Kivaa alkanutta kesäkuun viimeistä viikkoa! 


4 kommenttia:

 1. Oih, nuo laiturikuvat on niin kauniin aavemaiset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma rannassa olikin aivan aavemaisen upea!

   Poista
 2. Ihana juhannus! Itse tykkään myös siitä, että liikaa ei saa suunnitella etukäteen. Minulla oli aikaan ystävä, jonka kalenteri oli "buukattu" 2kk eteenpäin. Siinä sitten kun yritettiin katsoa aikaa, milloin nähdään, niin ei löytynyt, sillä minä taas en kyennyt näkemään kahden kuukauden päähän =D. Hiljalleen ystävyys hiipui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertomasi ystävyyden hiipumisesta johtuen juuri tuosta erilaisesta ajattelusta on kyllä minulle myös tuttua. Nykyään huomaan, että ystäväni ovat kanssani tässä asiassa hyvinkin kaltaisiani.

   Poista