Todella nopea ja hyvä raparperiherkku syntyy näin:
Pestään raparperit ja leikataan siitä siivuja. Siivut laitetaan voideltuun uunivuokaan pohjalle. Päälle ripotellaan hieman kanelia.
Sekoitetaan kulhossa seuraavat aineet:
1/3 kahvikuppia sokeria
1/3 kahvikuppia ruokokidesokeria
1 tl kanelia
0,25 tl suolaa
1/2 kahvikuppia voisulaa (voi olla hieman enemmänkin)
1 1/2 kahvikuppia vehnäjauhoja
Tämä syntynyt muruseos ripotellaan raparperien päälle ja laitetaan uuniin koko vuoka.
Uuni noin 175 astetta ja pidetään uunissa, kunnes raparperit ovat pehmenneet. En huomannut katsoa kelloa.
Nautitaan kuumana kylmän vaniljajäätelön kera. Nam.
Oman pihan satoa odotellessa.
No niin, täällä sitten herahti vesi kielelle =D. Näyttää tosi hyvältä, pitää otta resepti talteen. Oli sen verran helpon tuntuinen, että minäkin taidan selvitä siitä =D.
VastaaPoistaParasta tässä on se, että yleensä myös aineet löytyvät kotoa.
PoistaSaaristokauppakin testaukseen...fillarinnokka siis sinne suuntaan. Tällä ohjella jälkkäri syntyy ehkä ominkäsin ;)
VastaaPoistaNo ehdottomasti Saaristokauppa testaukseen; loistolounas, ihanat juustot ja Miirun muikut tiskistä ja grillattavat!
Poistaherkullisen oloinen resepti. Sääli ettei itsellämme ole pihalla raparperejä. Pakko odottaa juhannusta ja ottaa appi-ukon mökiltä raaka-ainetta tähän. Tai sitten illan pimennyttyä katsoa lähipihoilta......
VastaaPoistaHyviä vaihtoehtoja kaikki :-)
Poista