Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

The world is a book and those who do not travel read only one page

Lomaviikoni alku meni lastemme purjehdusharrastusten (kumiveneessä) ja ystävien tapailun merkeissä. Lomaviikkoni lopuksi päätimme karata mieheni kanssa kaksin viikonlopuksi kaupunkilomalle. Halusimme valita kohteen, jonne ei tarvisi matkustaa kauan ja jossa emme olisi aiemmin käyneet. Vaihtoehdoistamme valikoitui tällä kertaa Saksan pääkaupunki 3,4 miljoonan asukkaan Berliini. Kuvat puhukoon puolestaan.  Berliini on vastakohtien kaupunki. Kaupungissa näkee edelleen idän ja lännen kohtaamisen. 
"I want to travel across the world and breathe the air of new places." Muutama täsmäisku kauppoihinkin piti tehdä, lasten tuliaisten hyväksi. 


Kaupungin arkkitehtuuri on mielenkiintoinen. Hetkittäin vanhan ja uuden yhdistäminen on varsin onnistunutta. 


Pääosin kiersimme kaupunkia ristiinrastiin, katsellen, haistellen, maistellen ja tapasimme muutamia mukavia ihmisiä.  Hetkittäin olin aivan häkeltynyt kaupungin rumuudesta. 

Olen varmasti täällä blogissakin moneen kertaan toitottanut, että matkailu on minulle elinehto. Se on asia, josta en ole valmis luopumaan. Rakastan uusia kohteita ja tunnelmia, kulttuureja ja ihmisiä, makuja ja maisemia! 

"Travel often 
getting lost
will 
help you
find yourself."

Jokaisella matkalla oppii myös palan itsestään. 
Kivaa keskiviikkoa ja terveiset täältä Tukholmasta! 


12 kommenttia:

 1. Tuttuja ja kivoja kuvia Berliinistä. Berliiniä ei voi sanoa kauniiksi kaupungiksi, mielenkiintoinen lienee sille paras sana. Ja aina jaksan kummastella, että Berliini on tuhkasta noussut. Vastakohtaisuuksien kaupunki. Ja tuo idän ja lännen historia on niin lähellä ajallisesti.
  Pikkusiskoni asuu Berliinissä.
  Olipa mukava lukea postauksesi. Lempeää lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempeää lokakuuta myös sinulle ja siskollesi Berliiniin! Olet oikeassa, että sana mielenkiintoinen kuvaa kyllä kaupunkia paremmin kuin sana kaunis.

   Poista
 2. Upeita kuvia ja Berliini tosiaan on mielenkiintoinen, värikäs ja yllättävä kaupunki. Tuo on hvin sanottu, että jokaisella matkalla oppii vähän uutta itsestään. Minusta tuntuu että kaiken erilaisuuden kohtaaminen matkoilla myös jollain tavalla lähentää itseä muihin ihmisiin ja maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa, matkoilla kai herää aina se ajatus, että ihmisiä me kaikki täällä olemme omine huoline ja murheinemme ja iloinemme asuimmepa missä vain. Tämä ajatus kai jollakin tavalla lähentää ihmisiä toisiinsa. Matkoilla oppii itsestään, mutta myös matkaseurastaan aina paljon uutta.

   Poista
 3. Kiitos bloginimestäsi ja tästä: "Pyrin elämään hetkessä, tässä ja nyt, sillä siinähän me koko elämämme". (:

  x Steffi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Bloginimeä aikoinaan miettiessäni halusin löytää jonkun nimen, joka loisi minulle itselleni hyvän mielen. Nimi on muistutus siitä, että joka päivä voi tehdä valintoja, elämä on valintoja ja aina on mahdollisuus tehdä jotakin uutta.

   Poista
 4. Mahtavia kuvia..ihan taas tuo matkakuume nuosi hivenen vaikka viikko sitten purin matkalaukut...kävimme pikkumiehen kanssa pikku jatketun kesäloman vietossa. Vaikka paikka oli niin perus ja monien suomalaiseten parjaama Rodos mutta viikko siellä oli meille enenmmän kuin tarpeeseen. Tiesin mitä saan ja pojulla oli hauskaa lämpimässä ja uima-altaltalla tulikin vietettyä aika monta hetkeä. Kun lähdemme perheenä tai miehen kanssa kahdestaan niin pyrime valitsemaan paikan jossa emme ole olleet aikaisemmin...kun taas nyt vaan piti valita tuttu ja turvallinen paikka kun kahdestaan lähdettiin. Hyvä oli matka ja nyt näiden kuvien "ansioista" täytynee alkaa katselee "aikuisten" matkaa...kyllä matkailu on elämäni suola.. Kiitos vielä ihanista kuviasta. Leppoisaa ja lämmintä lokakuuta sinulle
  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rodos on aivan turhaan parjattu. Kreikan saaret ovat ihania ja voi miten hyvää ruokaa siellä aina saakaan! Tuli aivan ikävä sinnekin! Mekin olemme tehneet lasten kanssa paljon matkoja vanhoihin tuttuihin kohteisiin, juuri sen helppouden vuoksi. Toisinaan taas on ihana tehdä "tutkimusmatkoja" uusiin kohteisiin. Aikuisten matkat ovat myös tosi tärkeitä. Hyvää lokakuuta!

   Poista
 5. Olen vain käväissyt Berliinissä parin päivän ajan matkalla Hansebootiin venemessuille. Berliini on kohteena niin hieno, että voisin viettää enemmänkin aikaa. Kauniita syksyisiä kuvia!

  VastaaPoista
 6. Matkailu on parasta. Kivoja Berliini-kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin. Olen yrittänyt pitää mielessäni tämän Dalai Laman ajatuksen: "once a year go someplace you´ve never been before".

   Poista