Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

lauantai 7. kesäkuuta 2014

Päivän positiiviset ja vähän muutakin

Tänään on päivä lähtenyt liikkeelle hieman nihkeissä merkeissä, joten keskityn eilisiin päivän positiivisiin hetkiin. Matkalla töihin klo 4.30 sain ihastella kauniita kesämaisemia ja iloisesti juoksevaa peurapariskuntaa. 


Astianpesukoneemme meni rikki toissapäivänä. Tilasimme huollon, joka lupasi tulla torstaina. Näin jo sieluni silmin, kuinka saan viettää kesälomaani tiskaten viidenhengen perheen astioita. Mieheni lähti eilen Espoo Suursaari Raceen ja halasimme pihassa ennen hänen lähtöään, kun olin juuri palannut töistä. Hän sanoi, että minulle olisi yllätys jääkaapissa. Ihana yllätys olikin! My hero!  


Työpäivän jälkeen fillaroin nuorimman kanssa uimarannalle ja matkalla söimme jäätelöt Suvisaariston kaupalla. Kiva tyttöjen retki! Illalla sain kaikki lapset ruokapöydän ääreen yhtäaikaa. Vanhimmat olivat olleet HSS:llä purjehduskisoissa tai tällä kertaa olivat vain odotelleet tuulta. Valmistimme näistä ihanista suklaamarengeista, kermavaahdosta ja mansikoista jälkiruokaa. 


Jotta tämä nyt ei menisi aivan liian makeaksi, niin pakko kertoa miten tämä päivä on alkanut. Jouduin heräämään lomani ensimmäisenä päivänä kukonlaulun aikaan johonkin (sanonko mihin) pastankeittopuuhiin ja heittämään lapset jälleen HSS:lle kisoihin. Siis kuka keksii, että lasten purjehduskisojen täytyy alkaa viikonloppuaamuisin joskus ennen auringonnousua?

Palasin kotiin ja söin aamiaista terassilla ja luin kirjaa. Päänsärky lääkkeenkin sain ottaa aamiaiseksi. Tämä on sitä migreenipotilaan arkea. Työpäivän jälkeisenä päivänä saa monesti aloittaa aamunsa muullakin kuin kahvilla. Päänsärystä hieman päästyäni päätin lähteä siivoamaan veneelle. Sekin olisi niin kiva saada käyttökuntoon. Pesin ensin vesitankin. Täytin siihen sitten vettä ja siitä se alkoi.... en löytänyt vesitankin korkkia mistään. Enkö minä laittanut sen taskuuni? Katselin veneen ympäriltä. Eikö sen pitäisi kellua? Veneen sisältä etsin kaikki takintaskut, kassit jotka olin tuonut veneelle, mieheni työkalupakista lähtien koko veneen. Korkkia ei ole missään. Tyttäreni olisi halunnut alkaa pesemään veneen kantta, mutta se ei onnistu niin kauan, kuin kannella on vesitankin täyttöaukko ilman korkkia. Lopulta noin tunnin etsinnän jälkeen päätin luovuttaa ja jatkaa veneen siivoamista. Hetken kuluttua vesitankin korkki ilmestyi siivouskassista. Ihme homma, olinhan senkin mielestäni tarkistanut moneen otteeseen. No hyvä, että löytyi, mutta harmitti, kun hyvää aikaa menee aivan turhaan etsintään. 
Taidan todellakin olla loman tarpeessa tai sitten minusta on tulossa dementikko! 


 Jatkan lomapäivääni siirtymällä katsomaan Ranskan avoimien tenniskilpailuiden naisten loppuottelua ja keitän itselleni kunnon capuccinon. 

Kivaa päivää! 

9 kommenttia:

 1. Kuule, kuulostaa aivan ihanalta noista pienistä takaiskuista huolimatta. Nauti lomasta ja myös niistä tehottomista minuuteista :). P.S. Yhdyn kyllä tuohon kisarumbakritiikkiin, miksei kaikki kisat voi olla olla pyöräilyetäisyyden päässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, saisivat lapset itse reippailla kisapaikalle kuinka aikaisin tahansa. Puhumattakaan siitä, että kisat ovat jossakin Oulussa asti ;-)

   Poista
 2. Hih :) täältä sitä Oulusta asti kuskataan lapsia sinne kisoihin, mieluusti vaihtaisin teidän kanssanne paikkaa ;)

  VastaaPoista
 3. Täältä blogistasi löytyy kyllä kesä ja meri...mikä olisi parempi paikka kesällä kuin veden äärellä tai tässä tapauksessa vielä parempi, lainehilla...ihania kesäkuvia.
  sinulle näyttää olevan kätevä mies :-))
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi on kätevä mies, kun aina saa olla jotakin fiksailemassa. Ihanaa kesää myös sinulle ja voimia muuttoon!

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo miehesi yllätys! Alan jo luottaa omaan mieheeni handymaninä niin lujasti, että oletan hänen korjaavan melkein mitä tahansa, niin monta kertaa hän on yllättänyt. Yleensä asioiden korjaamiseen löytyy vinkit netistä ja sen myötä vähän vieraampikin vempain tulee tutuksi ja ehjäksi.

  Juuri tuollaiset esineiden katoamiset "mustaan aukkoon" tai esim. aikataulujen unohtelut ovat merkkejä levon tarpeesta. Mutta ihanaltahan tuo arkesi silti kuulostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, samalla tavalla on päässyt vähän täälläkin käymään. Hyvä kuvaus tuo esineiden katoaminen "mustiin aukkoihin", sillä juuri siltä se välillä tuntuu. Yritän lepäillä nyt lomallani. Rentouttavaa viikonloppua myös sinne!

   Poista