Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

tiistai 20. toukokuuta 2014

Arkihaastetta kerrakseen

Kaikkialla on pyörinyt arkihaaste. Osallistuin viime vuonna Project 365 haasteeseen. Kuvasin siis yhden kuvan elämästäni jokainen päivä vuoden ajan. Olen jättänyt   arkihaasteen tänä vuonna väliin. Ketä minun arki edes kiinnostaisi? Minusta on ollut todella hauska lukea muiden arkihaaste kirjoituksia ja katsella heidän kuviaan. Monista hyvistäkin ystävistään on oppinut sitä kautta jotakin uutta. Päässyt osalliseksi heidän arkeensa. Se on ollut kivaa. 

Tässä siis minun arkeani tänään eli arkihaaste 1/1. 

Vapaapäivä. Aamu alkaa 6.30 kupposella kahvia ja aamiaisella. Lasten herätys. Poika toteaa, että minun pitäisi ommella hänen housujensa haaroväli, sillä hän haluaa nyt pukea tämän onepiece- asun. Ompelen samantien, jotta hän ei lähde rikkinäisellä vaatteella kouluun. 




Heitän lapset kouluun. Ihastelen matkalla päivä päivältä vihreämmäksi muuttuvia puita.  Matkalla näimme upean sumun merellä, jota en valitettavasti ehtinyt auton ikkunasta kuvaamaan. Hetkeä myöhemmin se oli jo hälvennyt. 




Piipahdin hammaslääkärilläni. 


Seuraavaksi menin kampaajani käsittelyyn. Kampaajani My Salonin ihana Jani löytyi myös erään naistenlehden kuvasta, jota kampaajalla selailin. Olen joskus kuullut sanottavan, että nainen saa olla onnellinen, jos löytää loistavan hammaslääkärin, kampaajan ja gynegologin. Voin siis lukeutua huippuonnellisten joukkoon! Ammattitaitoisia ja sympaattisia ihmisiä kaikki! 

Kuvasta tulikin mieleeni eilinen Mustat lesket -jakso. Siinä on muuten todella hyvä kotimainen sarja -pitkästä aikaa! 


Söin nopean lounaan Fazerilla ja menin hakemaan nuorimman tyttäreni koulusta, jotta voin viedä hänet vuorostaan hammasröntgeniin. 


Saavuimme sieltä kotiin. Isommatkin lapset tulivat kotiin. Syötiin välipalaa, katseltiin palautettuja koetuloksia. Äiti saattoi olla ilonen ja tyytyväinen! (Ainakaan he eivät esitelleet minulle niitä huonoja tuloksia). 


Join kahvit terassilla ja nautimme hetken kesästä. 

Kepeitä askeleita, liehuvia hameenhelmoja, kesämekkoja, paljaita sääriä, lakattuja varpaankynsiä, jalasta poispotkaistuja balleriinoja ja tuulessa tuivertavia hiuksia.  






Vanhimmat lapset lähtivät purjehdustreeneihin. Nuorin soitteli kotona pianoläksyjään. 
Kissalta poistin kolme punkkia. Aika lisätä punkkilääkettä. 


 Kävin nopeasti katsomassa erästä asuntoa. Se herätti paljon hyviä fiiliksiä, muistojakin.  



Nuorimmainen leipoi oman pihan raparperista piiraan ja minä tein isoon vuokaan makaronilaatikon. Mereltä palasi nälkäistä porukkaa pöydän ääreen. 

Päivän mietelause (tulee sähköpostiini positiivareilta) oli seuraava: 

Ihmisiä, jotka paahtavat täysillä, ja joilla
on sisäinen hehku päällä, on paljon.
Harmi, että he ovat valtaosin alle 7-vuotiaita.

-Esa Saarinen

 Hyökkään vielä lankku- kyykkyhaasteeni pariin, joka on vielä tältä päivältä tekemättä. 

Kesäisiä ja iloisia arkipäiviä!  



12 kommenttia:

  1. Oi ihana ajatelma! Pakko kirjoittaa ylös. :) Ja muutenkin mukavia arkitoimia ja -ajatuksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ihastuin myös tuohon ajatelmaan! Älkäämme kadottako sisäistä hehkuamme!

      Poista
  2. Tämäpä oli kiva arkipostaus :) Ja niin osuva tuo Esa Saarisen ajatelma! Ja voi kuinka minun alkoi tehdä mieli raparperikiisseliä ja -piirasta. Oi miksi meidän pihassa ei kasva raparperia?!

    Aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi on suurta herkkuani. Laitoin sellaisen kasvamaan pihaamme seitsemän vuotta sitten ja sato on nykyisin jo aikamoinen.

      Poista
  3. Ai ketä kiinnostaa sinun arkesi? Tämähän oli monella tapaa kivaa luettavaa. Olen aivan samaa mieltä noiden hyvien ammattilaisten tärkeydestä ja lisäisin listaan vielä helläkätisen suuhygienistin ja kosmetologin. Olen myös todella uskollinen asiakas, kun olen "sen oikean" löytänyt. Onpa sulla kaunis hame ja tyylikkäästi asustettuna tuossa kuvassa.

    Ihanaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät lisäykset. Minä olen myös uskollinen asiakas niin kauan kuin olen tyytyväinen palveluun. Kiitos kommentistasi, hame on jo vuosia vanha, mutta toisinaan tykkään kaivaa sen esiin.

      Poista
  4. Olipa kiva lukea arjen touhuistasi ja ajatelmista! Niin ihana on myös tuo Saarisen mietelause, että kirjoitan sen itselleni ylös :) Eilen löysin ensimmäisen punkin pikkukoiruuden villojen seasta. Ovat niin inhoja sekä vaarallisiakin mokomat, että punkkikarkotteet otettava käyttöön ja heti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo punkit saisivat puolestani kadota maapallolta kokonaan. Onneksi nuo eläinten punkkikarkotteet ovat aika tehokkaita.

      Poista
  5. Ei hullumpi päivä sinulla olenkaan =). Joko todella olet saanut tuoretta raparperia (nyt oon kade)! Se on niin hyvä ja tuo todella kesän mieleen. Itselläni sitä ei kasva, mutta onneksi esimiehelläni on iso puutarha ja sieltä sitä aina saan monesti myös itselleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä työsuhde etu sinulla ;-) Herkullista se todellakin on!

      Poista
  6. Jumalaiset ballerinat! Mistä moiset löytää & mikä merkki?
    Anna

    VastaaPoista
  7. Kiitos! Ostin nämä viime vuonna Kämp galleriasta Hesasta. Merkki on Tarsala ja kengät on valmistettu Italiassa.

    VastaaPoista