Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

maanantai 31. maaliskuuta 2014

My 9-5

Työni on hyvin kaukana 9-5 työstä. Palasin eilen neljän päivän skandinaavian kiertueelta. Työrytmi tällä neljän päivän keikalla oli sellainen, että työt ajoittuivat iltapäivästä keskiyöhön. Tapasimme neljässä päivässä noin 1700 asiakasta. Poskilihakset kramppaavat hymyilemisestä ja vetolaukkua on vedetty perässä niin paljon, että hauis on kasvanut. Työpäivien vastapainoksi haluan viettää monesti vapaa-aikani omassa "hyvässä" seurassani hiljaisuudessa. Tällä reissulla vapaa-aika ajoittui siis aamiaisesta iltapäivään. Vietimme kaksi yötä Kööpenhaminassa ja yhden yön Tukholmassa. Kööpenhaminassa päiväni sujuivat suunnilleen näin: 

 
              Aamu alkoi hotelliaamiaisella. Suomessa syön harvoin croissanteja aamiaiseksi, mutta nautin niistä hotelleissa. Hedelmät tai marjat luonnonjogurtin kanssa ovat osa jokapäiväistä aamiaistani riippumatta siitä missä olen.  


Aamiaista seurasi pitkä kävely Kööpenhaminan keskustassa. On ihana kävellä reippaasti raikkaassa ulkoilmassa omissa ajatuksissaan ja seurata ympäristöään. Välillä voi pysähtyä kuvaamaan. Olen normaalisti hyvin ujo kuvaamaan vieraita ihmisiä. Päätin hakeutua tässä asiassa epämukavuusalueelleni ja kuvasin joitakin pyöräilijöitä. Toivoin luonnollisesti, että  minulla olisi ollut toinen objektiivi mukanani, jotta olisin saanut olla kuvattavista hieman kauempana. 


Poikkesin välillä Glyptotek taidemuseoon ja lounaalle aurinkoiselle terassille. Glyptotek on rakennuksena todella vaikuttava! Lounaspaikka oli taas Nyhavn, josta pidän kovasti huolimatta siitä, että siellä on aina paljon turisteja. 


Muutamia ihania sisustusliikkeitä piti katsastaa matkalla hotellille. Sitten olikin taas aika pukea työvaatteet päälle ja suunnata työmaalle. 

Tukholmassa vietin tällä kertaa aikani kuntosalilla ja lueskelemalla. Hain töihin mukaan sushia lentokentän Itamae ravintolasta. Itamaesta saa maailman parasta sushia kohtuullisella hinnalla. Näin sain nauttia herkullisen päivällisen Euroopan yllä. 

Aurinkoista maanantaita! Minä nautin vapaapäivästä ja siitä, että saan olla kotona! 


4 kommenttia:

 1. Hotellit ja croissantit; mikä siinä onkin, että ne kuuluvat niin erottamattomasti yhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuuluvatkin! Rapeita, rasvaisia ja niin suussasulavia ;-)

   Poista
 2. Glyptotek on aivan ihana taidemuseo, sekä rakennuksena että sisällöltään.

  Itselläni on sama juttu, en oikein kehtaa uvata vieraita ihmisiä ja se harmittaa usein jälkikäteen kun katsoo reissujen kuvia. esim. kahvilat ja kivat paikat kun on kuvattu mahdollisimman tyhjinä, jolloin paikan todellinen elämä ja tunnelma puuttuu... Pitäisi varmaan raahata useammin pidempää putkea käsilaukussa tai rohkaistua kuvaamisessa.

  Työarkesi näyttää ihanalta, mutta kuten vähän vihjailit - ei se aina niin kevyttä ole. Voimia ja valoa työvikollesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aivan otettu nimenomaan siitä rakennuksesta!

   Olen päättänyt kehittyä tuossa vieraiden kuvaamisessa, koska normaalisti kuvailen myös kahvilat yms. tyhjinä. AIvan totta on se, että tietyt kuvat jäävät hieman torsoiksi ilman ihmisiä.

   Työarkeni on kaikkea muuta kuin kevyttä, mutta kivaa silti!

   Aurinkoista viikkoa myös sinulle ja toivottavasti kätesi on jo parempi!

   Poista