Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Hääpäivä ja pitkän avioliiton salaisuus

Kahdeksantoista vuotta sitten kävelimme pitkin Johanneksen kirkon käytävää ja sanoimme toisillemme aurinkoisena kevätpäivänä Tahdon. Päivä oli 9.3.1996. Siitä lähtien olemme tahtoneet tätä tietä yhdessä kulkea. Joukkoomme on liittynyt matkalla kolme lasta. Jos minulta kysyttäisiin pitkän avioliiton salaisuutta vastaisin omasta kokemuksestani, että ne ovat yhteiset elämänarvot, toistensa arvostaminen ja kunnioittaminen. Se, että ei osoitella syyttävällä sormella vaan yritetään yhdessä jatkaa eteenpäin ja rakentaa hyvää tulevaisuutta tapahtui mitä tahansa. Pahitteeksi eivät ole olleet samankaltainen kuiva ja musta huumorintaju ja yhteiset intohimot harrastusten suhteen. 


Sain mieheltäni eilen kahdeksantoista kaunista ruusua. Mies joka lähestyy tällaisen kukkakimpun kanssa on muuten todella komea!  


Päivää vietimme käymällä tapaamassa ystäväämme hänen ihanassa rantamökissään, syömällä sushia ja juomalla drinkit kaupungilla. Illan päätteeksi kävimme leffassa.

Kymmenvuotis hääpäivänämme mieheni talutteli minut kultakauppaan ja halusi ostaa minulle sormuksen. Lapset olivat pieniä ja omaa aikaa ei juuri pystynyt järjestämään, kultakauppa visiitin jälkeen söimme kiireisen luonaan ja palasimme kotiin. 

Viisitoistavuotis hääpäiväämme vietimme kaksin New Yorkissa. Lensimme helikopterilla Manhattanin yllä, istuimme Birdland jazzklubilla iltaa kuunnellen huippujazzia, söimme lounasta Boathousessa ja nautimme olostamme.  
Mitähän me keksimme kahden vuoden kuluttua, kun tulee kaksikymmentä vuotta täyteen? 

Rakkkauden täyteistä kevätpäivää! 

20 kommenttia:

 1. Onnea hääpäivän johdosta! Teidän hääpäivänne kuulostavat oikein mukavilta!

  Meillä on ensi kesänä 16. hääpäivä ja yhteisiä vuosia tuli ystävänpäivänä täyteen 23. Yli puolet elämästä on siis tullut oltua yhdessä - ihan uskomaton määrä vuosia! Ja hmpfh, juurikin totesin että ensimmäistäkään hääpäivämuistamista en ole saanut eikä yhtäkään hääpäivää olla vietetty milläänlailla. Pitäisiköhän tuohon saada jokin muutos?! :) Tosin taisin itse aikojen alussa todeta, että mulle riittää jos toinen tekee ruoat, kukkia ei tarvitse kotiin tuoda. Otti sitten tuon liiankin kirjaimellisesti.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti siihen on saatava muutos:-) Noin hienoa taivalta tulee juhlistaa joka vuosi!
   Ihanalta kuulostaa, että sinulla on kokki kotona :-)

   Poista
 2. Onnentoivotuksia - 18 vuotta on tänä päivänä aikamoinen saavutus! Lempi edelleenkin leiskukoon;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se pitkä taival tänä päivänä, kun puolet avioliitoista päätyy eroon.

   Poista
 3. Onnittelut. :)


  Hitsi miten ihania hääpäiviä teillä ollut! Meille teiniliiton aloittaneille tuli edelliskesänä 25 aviov. täyteen eikä me vieläkään tohdittu Nykiin! ;D Välimeri ja sitä rataa, Pariisin kautta takas. Mutta ehkä sitten kun 30 yhteistä vuotta kolahtaa, ollaan vielä monta vuotta silloin auki viiskymppispäivistä joten jospa uskallettais helikopterikyydillekin, saa taatusti Manhattanista upeimman käsityksen.

  Löysin just kivan blogisi ja tässä meneekin tovi kaikki postaukset läpi kahlatessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne! Tervetuloa! Onneksi olkoon teidän 25v. merkkipäivälle! Välimeri on aina ihana ja Pariisi on mun suosikki kaupunki. Nykissä suosittelen lämpimästi helikopterilentoa, jossa hahmottaa hyvin koko Manhattanin.

   Poista
 4. Paljon onnea teille molemmille!

  18 vuotta on jo kunnioitettava saavutus :) Meillä tulee kesällä täyteen 17 vuotta yhdessä ja 12 vuotta siitä naimisissa. Allekirjoitan kaikki nuo mainitsemasi pitkän parisuhteen salaisuudet ja lisäisin siihen vielä sen, että aika harvoin on tärkeää olla oikessa - toisin sanoen on parempi pitää mielessä mikä elämässä on oikeasti tärkeää, kuin kinata pikkuasioista. Me emme oikein edes saa riitaa aikaiseksi - asiat käsitellään toista kunnioittavasti asioina.

  Onnellisia tuleviakin vuosia ja jännittäviä hääpäivänkemuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä te, pitkä matka on teilläkin takana! Olet aivan oikeassa tuon lisäyksesi suhteen. Vuosien varrella olemme molemmat oppineet myös tuon taidon.
   Onnellisia tulevia vuosia myös teille!

   Poista
 5. Onnea. Kuulostaa ihanalta. Meilläkin tulee endi kesänä jo 25 vuotta täyteen. 30 vuotta yhteistä aikaa vaikka ollaan tuskin vielä edes sen ikäisiä.....muistakseni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana yhtälö kun on ollut yhdessä 30 vuotta ja itse reilu kolmekymppinen ;-)

   Poista
 6. Hääpäiväonnittelut !
  18 vuotta on kunnioitettava taival nykyajan kiireessä.
  Meillä myös ensi kesänä 25 v.hääpäivä, luulisin. Mies on meillä se, joka nämä asiat paremmin muitsaa ja jotakin pientä kivaa järjestää. Usein tulee vain ohjeet minkä tyyppistä vaatetta pitää pakata ja moneksiko päiväksi. Lentokentällä sitten yritän arvailla matkan kohdetta....emme joka vuosi tee mitään erityistä, mutta silloin, kun siltä tuntuu ja aikatualuun sopii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Kuulostaa hauskalta tuo tapanne viettää päiväänne. Meillä tuo matkanjärjestäjä olen yleensä minä ja tasapuolisuuden nimissä miehelle jää tuo laskujen kuittailu.

   Poista
 7. Ihanaa! Tulin niin hyvälle mielelle postauksestasi. Olen itsekin naimisissa parhaan ystäväni kanssa, jonka kanssa jaan samat mielenkiinnon kohteet ja huumorin. Takana 22 vuotta ja 4 lasta. Onnea teille!

  VastaaPoista
 8. Voi onnea vielä näin jälkikäteen <3! Me vietimme hääpäivää 03.03. (menimme naimisiin 03, helppo päivämäärä muistaa =D). Teillä on todella ihana ja pitkä yhteinen matka takana. Toivon teille monia yhteisiä ihania vuosia lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, teillä on helppo päivä muistaa. Onnellisia vuosia myös teille toivotellen!

   Poista
 9. Myöhäiset, mutta sitäkin lämpöisemmät onnittelut teille molemmille ♥ 18-vuotishääpäivä, wau! Toivon teille lukuisia ihania, onnentäyteisiä vuosia lisää!

  VastaaPoista
 10. Onnea <3 ja rakkauden täyteisiä vuosia vielä monta lisää <3
  Kahden vuoden päästä voisitte mennä Pariisiin (vink, vink:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti pääsen / pääsemme Pariisiin jo ennen sitä. Odottelu kun ei ole niitä vahvimpia luonteenpiirteitäni :-)

   Poista