Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

tiistai 29. lokakuuta 2013

Maukasta iltaa

Huh miten pimeää täällä onkaan! Kuljen täällä kotona kuin pahemman luokan pyromaani tuikkailemassa tuleen joka kynttilän ja pesän. Syön d-vitamiinia auringon puutteeseen ja yritän ajatella positiivisesti.

Olen tämän kuukauden aikana järjestellyt ja siivoillut asioita, jotka ovat minua pitkään vaivanneet. Se on ollut kuukauden teema, osa onnellisuusprojektiani. Se on sopinut aika hyvin tähän säähän. Yksi siivousurakkani kohde oli keittiön reseptikaappi. Kaappi täynnä toinen toistaan kauniimpia keittokirjoja ja lehdistä keräiltyjä hyviä reseptejä, joita monia en ole koskaan edes kokeillut. Nyt kaappi on järjestetty ja säästetyt ohjeet pääsevät kokeiluun.
Eilen tein tämän Välimeren kasvis-fetapiirakkan. Se oli erittäin maukas ja maistui vielä tänäänkin. 


Laiskana ihmisenä otin kuvan ohjeesta. Toivottavasti saatte selvää, jos haluatte sitä kokeilla.


Maukasta tiistaita! 


12 kommenttia:

 1. D-vitamiini! Hyvä kun muistutit =). Olin ajatellut, että syön sitä, sitten kun alkaa talvi, mutta nythän on se pimein aika, joten ei kun apteekkiin. Olipa herkullisen näköinen piirakka, söisin =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sain muistuttaa ;-) D-vitamiini on ihan must. Piirakka syötiin nopeasti meillä loppuun ja kommentoitiin, että tätä saa sitten tehdä lisää, heti kun jaksat. Täytynee tehdä taas joku päivä.

   Poista
 2. "Pahemman luokan pyromaani" osaa tehdä kyllä hyvännäköistä piirakkaa:D Täytyy varmaan testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaa ihmeessä. Terv. pahemman luokan pyromaani ;-)

   Poista
 3. Oi miten raikas idea laittaa herkullisen vihreää sammalta "kukka-asetelmaksi" pöytään.

  Ruokareseptit... kiitos kun muistutit, täytyy ottaa taas testikausi. Systeemini on tämä: kerään mielenkiintoiset reseptit lehdistä ja blogeista "terminaaliin" (= muovitasku), sieltä ne etenevät kokeiltavaksi ja kelvolliset pääsevät omaan keittokirjaani (muovitaskulliseen projektikansioon). Ruokavammaisena joudun lähes poikkeuksetta muokkamaan reseptejä gluteiinittomaksi vegeksi ja korjaukset kirjataan tietysti ohjeeseen. Joskus käy niin, että tarvitaan uusintatestaus toisenlaisella mukautuksella. Mutta nyt ryhdyn siis pontevasti toimeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iski tässä joku päivä sellainen vihreän kaipuu, enkä jaksanut lähteä kukkakauppaan. Systeemisi kuulostaa vähän samalta kuin minunkin, mutta sinun systeemi on selvästi järjestelmällisempi. Minun täytyy yritää ottaa mallia sinun systeemistä ;-) Huomaan monesti syksyllä innostuvani näistä uusista ruokaohjeista. Syksy jotenkin sopii keittiössä hääräilyyn ja kynttilän valossa uusien ruokien maisteluun.

   Poista
 4. Blogissani on sinulle tunnustus : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tuhannesti, olen aivan otettu! Ihanaa, kerrassaan upeaa!

   Poista
 5. Hei sinä "pyromaani", kiitos taas kerran hyvistä fiiliksistä ja ideoista :) Kiitos erityisesti aiemmasta onnellisuusprojekti-postauksestasi! Menen tänään kirjastoon ja koitan löytää sieltä mainitsemasi kirjan ja aloittaa oman projektini. Sen verran ikäviä asioita on viime aikoina taas heitetty eteeni, eikä tämä pimeyskään mieltä pahemmin piristä, niin että tarvitsen nyt jonkin "punaisen langan" jotta jaksan pysyä positiivisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos sain välitettyä hyvä fiiliksiä sinne! Marraskuussa on uusi teema onnellisuusprojektissani. Odotan sitä itse jo niin innolla ja kerron siitä kyllä täälläkin aivan pian!
   Se tulee ainakin minulle nyt niin tarpeeseen! Kurja kuulla, että siellä on ikäviä asioita pöydällä. Uskon, että tuo kirja ei ainakaan tilannetta pahenna. Itse olen ollut siitä niin innoissani. Miten voikin saada niin paljon ideoita jostakin asiasta, joka toisaalta on niin itsestään selvää. Minua ainakin pitää näköjään välillä herätellä miettimään tätä elämänkulkua ja sitä, että mitä tältä elämältä lopulta käteen jää. Superpaljon iloista energiaa päivääsi!

   Poista
 6. Onnellisuusprojektisi kuulostaa mahtavalta, tekisi mieli kokeilla itsekin.:) Tämä pimeys vie minusta vähän voimia, mutta onneksi voi polttaa kynttilöitä ja sytyttää paljon talvivaloja ulos. Tunnelmallista iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin pimeys vie voimia ja sitä vastaan on tehtävä kaikkensa. Yritetään löytää siis kaikki saatavilla oleva valo ;-) Onnellisuusprojektista olen itsekin aivan innoissani!

   Poista