Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

tiistai 19. helmikuuta 2013

Yksi rentouttava ja onnellinen päivä

Olemme lähes joka vuosi kiireellä pakanneet matkalaukkuja ja suunnanneet Ranskan alpeille hiihtolomalla. Se on aina ollut yhtä ihanaa! Tänä vuonna tyttäreni on Espanjassa purjehdusleirillä ja -kisoissa. Mieheni on työmatkalla Düsseldorfissa ja minäkin olen talvilomani jo pitänyt. Vietämme hiihtolomaa siis kotona.


 
Lasten ollessa pieniä harjoittelin rentoutumaan kotioloissa. Lasten mennessä päiväunille opettelin rentoutumaan aurinkotuolissa ulkona. Mukaani otin kupin hyvää kahvia, keksin ja naistenlehden. Olin päättänyt istua paikallani syvään hengitellen vähintään 15 min. Aluksi aika tuntui loputtoman pitkältä, koska oli tuhat ja yksi asiaa, jotka olisin halunnut tehdä lasten nukkuessa. Olin hyvin levoton ja suunnittelin jatkuvasti mitä teen, kun "vapaudun" lepotuolistani. Olin kuitenkin huomannut, että touhuttuani koko päiväuniajan olin aivan väsynyt ja hermostunut lasten herättyä. Siihen oli tultava muutos! Opin lopulta nauttimaan tästä omasta rentouttavasta hetkestäni. Tästä taidosta on ollut vuosien varrella minulle paljon apua. Monet sanovat, että eivät voi viettää lomaansa kotona, koska eivät osaa olla tekemättä arkisia askareita. Nautin aivan suunnattomasti siitä, että saan viettää vapaa-aikaani kotona!  Saan tehdä ihan mitä haluan!


  
Tänään aamukahvin nauttimisen jälkeen päätimme maalata tyttäreni kanssa vesiväreillä. 
Kaikki luova tekeminen on hauskaa ja rentouttavaa, etenkin jos sitä saa tehdä yhdessä lastensa kanssa! 

Taiteellisen hetkemme jälkeen lähdimme yhdessä ulos kävelyretkelle. Päätimme kävellä läheiselle Saaristokaupalle lounaalle. Ilma oli hyvin kirkas vaikka aurinko ei suoraan paistanutkaan. Laitoin aurinkolasit päähän ja kuulin jo lintujen laulua. Kevät, nyt se tulee!
Saaristokaupalla nautimme herkullista punajuuri-vuohenjuustokeittoa. 


Saaristokauppa on vanha Suvisaaristossa sijaitseva Sjöbergin kauppa. Kaupalta löytyy aina tuoretta hyvää kalaa, maukkaita juustoja, vastaleivottua leipää ja tietysti vaikka minkälaisia muita herkkuja. Tarjolla on päivittäin vaihtuva lounaskeitto. Suosittelen lämpimästi myös marinoituja muikkuja, jotka vievät kielen mennessään! Kesällä kaupalle pääsee myös veneellä. 


Kotimatkalla. 
Päiväretkemme onnistui hyvin. Ilta sujuikin hyviä kirjoja lukien, takkatulen ääressä istuen, rupatellen. Yksinkertaiset asiat ovat monesti niitä parhaita! On ihana huomata, että osaa nauttia asioista, joita ympärillämme on joka päivä. Yksi rentouttava ja onnellinen päivä kotona!  
 


  


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti