Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

I love life

I love life! Eräs ystäväni kirjoitti hiljattain päivityksen fb sivuilleen, jossa hän mainitsi asioita, joita hän rakastaa. Sain idean siitä ja kirjasin omia rakastamiani asioita ylös. Tekstiä tuli monta sivua vaivatta! Tässä siitä osa. Rakastan perhettäni. Rakastan vanhinta tytärtäni, jonka tyyneys ja päättäväisyys ei järky, vaikka maailmanrauha horjuisi tai maanjäristys meitä ravisuttaisi. Rakastan poikaani, sitä hänen ihanaa halausta, joka ei tunnu milloinkaan päättyvän, hymyään, joka valloittaa maailman. Rakastan nuorinta tytärtäni, sitä elävää temperamenttia, sitä sydämestä lähtevää avuliaisuutta. Rakastan miestäni, hänen ymmärtäväistä syliään, silloin kun maailma kaatuu päälleni.


  


Rakastan kissaani, sitä pientä pehmeätä pelokasta machoa, joka meille viime kesänä yllättäin muutti asumaan. Rakastan sinua kaikista nurkkiin pissailustakin huolimatta.

   


Rakastan matkailua. En saa koskaan tarpeekseni maailmasta. Rakastan New Yorkia, sitä elämää sykkivää kaupunkia. Rakastan sen jazz-klubeja ja Central Parkissa nautittuja verkkaisia lounaita kauniina kevätpäivänä. Voi mikä ispiroiva maailma!

  


Rakastan alppeja. Miten kauniit ovatkaan valkoiset vuoret aurinkoisena päivänä kurkottaessaan kohti sinistä taivasta! Rakastan piirtää jälkeni lumeen. Kuten eräs ystäväni asian ilmaisi, sen lähemmäksi lentämisen iloa ei ihminen itse pääse. Rakastan rauhaa, joka  valtaa mieleni katsellessani vuorille. Kaikki on hyvin. Aurinko sulattaa räystäältä vettä ja elämä hymyilee. Rakastan lumimyrskypäivän jälkeen astua sisälle lämpöiseen ja nauttia miten poskia alkaa lämmittää ja ikkunat höyrystyvät ihmisten lämmöstä.
Rakastan perheemme purjehdusretkiä saaristoon, niitä hetkiä nuotion ääressä, kun laineet lyövät rantaan ja ilta hämärtyy. Rakastan Jurmossa rantakiviä ja sitä ihanaa vanhaa puukirkkoa. Rakastan herätä lokkien kirkunaan ja nukahtaa laineiden keinuttaessa venettä. 
Rakastan ajatusta siitä, että veneellä meillä ei ole juuri mitään, mutta samalla meiltä ei puutu yhtään mitään. Elämä on hyvin yksinkertaista, voimme keskittyä meille tärkeisiin asioihin. Rakastan sitä vapauden tunnetta minkä meri meille antaa.


Rakastan aamukahvihetkeä terassilla Kööpenhaminan Nyhavnissa. Rakastan Pariisia, heräävää kaupunkia aamuisin, ihmisiä tuoreet patongit kainalossa. Rakastan Prahaa, josta minulla on hauskoja muistoja loppuelämäkseni. Rakastan ratsastaa hiekkarannalla, rakastan eksyä suurkaupungissa, rakastan kaupungin valoja, rakastan sitä pientä kreikkalaista kylää, jonne purjehtien joskus päädyimme. Rakastan ystäviämme, jotka ovat vilpittömästi iloisia kanssamme ja jotka ovat tukenamme vaikeina hetkinä. Rakastan mustaa huumoria, rakastan nauraa ystävien kanssaan, niin paljon, että vatsaan sattuu. Rakastan ystäviäni, jotka saavat minut nauramaan omille hassuille luonteenpiirteilleni. Rakastan ystäviäni, joiden kanssa olen saanut varttua aikuiseksi. Rakastan ystäviämme, jotka ovat kasvaneet kanssamme lasten vanhemmiksi toisiamme tukien. Rakastan maailmaaparantavia päivällisiä teidän kanssanne.
 

Rakastan niitä hetkiä, kun istun lämpöisellä rantakalliolla peukut pystyssä tyttäreni purjehduskisoja seuraten. Rakastan niitä hetkiä, kun heitän poikani kanssa kilpaa lumipalloja mahdollisimman pitkälle. Rakastan niitä hetkiä, kun tyttäreni on piirtänyt eläimiä ja minun pitää valita niistä mielestäni paras. Rakastan sitä, kun tullessani väsyneenä töistä kotiin, mieheni on tehnyt ruuan valmiiksi ja sytyttänyt kynttilät. Rakastan valkoisia kukkia. 
Rakastan kotiamme. Takkatulen ääressä istuessa kaikki on aina hyvin. Rakastan taidetta, ranskankieltä ja musiikkia. Rakastan lunta ja talvea. Rakastan kesää ja merta. Rakastan. Rakastan. I love life! 
Rakastan listan tekeminen on muuten hyvin terapeuttista, sillä silloin tulee ajateltua vain niitä asioita, joita rakastaa. Listaa tehdessä keskittyy hyviin asioihin ja siitähän tulee hyvä olo, etenkin kuin asioita oli paljon paljon enemmän kuin etukäteen osasin arvata. Uskon, että siltikin unohdin listalta paljon tärkeitä asioita. Sellaisena mainittakoon tässä heti esimerkiksi vanhempani, kummisetäni ja -tätini sekä vanha mummuni. Suosittelen kaikille vastaavan listan laatimista! Lupaan, että se lisää positiivisuutta elämäänne ;-) 
Rakastan teitä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti