Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

torstai 31. tammikuuta 2013

Hygge ja muita tunnelmia Köpiksestä

Työmatkani suuntasi tällä kertaa Köpikseen. Pidän kaupungista kovasti! Se on huomattavasti keski-eurooppalaisempi kuin Oslo ja Tukholma. Se on rento ja hyväntuulinen! Sen mukavuus ja iloisuus tarttuu! Se ei yritä liikaa, se vain on oma itsensä juuri sellaisena kuin se haluaa ja hyvältä tuntuu. 

Kuva huoneeni ikkunasta illalla. Radisson Blu hotelli itsessään on ruma korkea  rakennus, mutta näkymä on vertaansa vailla.

  
Saapumispäiväni ei ollut parhaita päiviäni. Päiväni oli sisältänyt monenlaisia vastoinkäymisiä ja tappioita. En antanut masentavien ajatusten vallata mieltäni täysin. Lenkin jälkeen on ihana antaa ajatusten kuljettaa ja hengityksen tasaantua. Minulla on oikeus tuntea näin, on oikeus antaa itselleni aikaa. Hetki omille ajatuksille on kuin sunnuntai aivoille.


Kaikki kaupungissa fillaroivat sinne ja tänne, satoi tai paistoi, kesällä ja talvella. Matka taittuu töihin, harrastuksiin, kylään, lapset viedään tarhaan, kaikkialle fillaroidaan. Ihailtavaa tässä liikkumisessa on hyötyliikunnan ja ekologisuuden lisäksi se, että ihmiset onnistuvat näyttämään pyörän selässä todella hyvältä! Kauniit kaulaliinat hulmuavat jalassa on korkokengät tai kumisaappaat, mutta aina on kokonaisuus hallinnassa, tyyliä riittää! Tämä kaikki tapahtuu hymyssä suin :-) 

Eipä tarvitse Suomesta paljon etelään matkustaa, kun kukkakauppojen hurmaavat kimput ovat kadulla tarjolla. Kadehdin tätä mahdollisuutta ostaa päivittäin kukkia edulliseen hintaa kadulta. Vai mitä sanotte esim. kolme nippua valtavia ruusuja alle kympillä? Minäkin haluan kukkia kotiin paljon paljon ja usein! 


    Väriterapiaa ja kevättä rinnassa. 
 

     Miten näitä ihanuuksia voi vastustaa? Ikkunasta heijastuu kaksi kuolaavaa naista.  

    Lempiliikkeeni Norr. Onneksi tuote jonka halusin oli loppu. 

    
    Köpiksessä on vaikea löytää muovipussileipää. Nam. 


Tanskalaiset osaavat tunnelman luomisen. Sitä me saamme ihailla tanskalaisissa sisustuslehdissäkin. Tanskan sana hygge kuvaa tätä kodikasta ystävällistä ympäristöä, jossa kohdataan ystäviä tai sukulaisia hyvän ruuan ja juoman parissa. Hygge sisältää aina ympäristön, jossa palaa kynttilöitä. Heillä on loistava kyky tehdä modernista ympäristöstä kodikas. Tuntuu, että Suomessa moderni on usein kolkko. Tämä kuvan kahvila on mielestäni osoitus modernin, mukavan sekä kodikkaan yhdistämisestä. Tämä kuva on 
muuten otettu aamulla ja silti heillä aina palaa kynttilät. 

    En meget behagelig oplevelse! 


  
  

 
1 kommentti: