Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

maanantai 3. lokakuuta 2016

Nämähän syövät kaikki

Pihassamme liikkuu lähes päivittäin peuroja. Oikeasti ne ovat kuulemma metsäkauriita. No oli mitä bambeja tahansa ne ovat hyvin liikuttavia, etenkin kun kesän aikana olemme saaneet seurata kokonaista peuraperhettä. Kaksi pientä hoippuvin jaloin liikkuvaa poikasta ja äiti. Isää näemme harvemmin. 


Toisinaan ne kiehnäävät itseään tontillamme oleviin puihin. Aamuisin näen ne syömässä keittiön ikkunan alla omenoita. Ravinnoksi ei näytä riittävän vain omenapuun tuotokset vaan ne tulkitsevat kaikki kukkaruukkuni ja perennapenkkini heille asetetuiksi ruoka-astioiksi. Kesän mittaan ovat maistunut tulppaanit, orvokit (suurta herkkua), syysleimut ja lähes kaikki perennapenkin kukat. Toisinaan yön aikana on käynyt sellainenkin ihme, että ruukkuun istutetut kukat ovat multapaakkuineen levinneet ympäriinsä terassille ja jäljellä on vain nämä multapaakut ja muutama lehti. Eipä ole tarvinnut olla kummoinen Sherlock, kun syyllinen on löytynyt. 


Kaikesta huolimatta nämä ovat aika liikuttavaa seurattavaa. Eräänäkin yönä näin äidin nukkumassa pihassamme omenapuun juurella kuutamon valossa. 

Yhtenä päivänä tullessani kotiin istui pihassamme jänis, puussa hakkasi palokärki ja peurojen tilalla pönötti kaksi hirveä. Siinä ne minua tuijottivat, kuin ihmetellen, että mitä minä täällä heidän reviirillään teen. Kissa kömpi esiin talon alta ja minä mietin, että onhan se kiva asua eläintarhassa. 


Eipä siinä sitten mitään kun lisää ruokaa kavereille. Saa nähdä maistuuko? 

(P.S. Onko kenelläkään antaa vinkkejä mitkä kukat säilyisivät?) 

Ravintorikasta viikkoa ;-) 


3 kommenttia:

 1. Kuvien perusteella tosiaan metsäkauriita, eivät peuroja.
  Sama "ongelma" täällä - tai naapuri kokee ongelmaksi, en minä. Syövät lähes kaiken ja puskevat loput. Ainoa mikä auttaa, on korkea aita - joko koko pihan ympäri tai sitten niiden puiden ja kukkapenkkien ympäri.

  Minua ei tosiaan haittaa, vaikka syövätkin, ovat ne vain niin söpöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, saavat söpöyden vuoksi anteeksi tuon kukkien ahminnan.
   Naapurillamme on tontin ympäri noin 90cm korkea aita. Sen yli ne vielä hyppivät aivan kevyesti. No hyppiköön, nautitaan me näistä tyypeistä kukkien sijaan ;-)

   Poista
 2. Voi miten lumoavia, kuin satuolentoja! Minäkin antaisin niille kyllä anteeksi melkein kaiken <3 Koristaahan se bambikin pihaa siinä vaiheessa kun kukat ovat jo menneet. Laitattehan niille talvella kauralyhteitä tai keksejä roikkumaan omenapuiden oksille? ;)

  VastaaPoista