Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

lauantai 3. syyskuuta 2016

Muutamia oppeja

Olen lähiaikoina oppinut (muistunut mieleeni) joitakin asioita, jotka haluan jakaa täällä. 

1) Maailma on täynnä suuria ongelmia, joten älä anna pienten asioiden vaivata mieltäsi. 

Maksa ylinopeus- tai parkkisakkosi välittömästi ja heitä maksukuitti sen jälkeen takkaan. Annan sen palaa iloisesti ja unohda sitten koko asia. 

Hukkaat suosikkihuivisi rapujuhlissa, etkä saa sitä takaisin, vaikka sen perään kyselet. Osta uusi vastaava huivi mahdollisimman pian ja unohda koko asia.

To do -listallasi on paljon asioita. Hoida listalta pois ne asiat, jotka eivät vie paljon aikaa ja voit unohtaa sen jälkeen niiden murehtimisen. Varaa se lääkäri, maksa ne laskut jne. 

Älä siis käytä energiaasi ikävien pienten asioiden harmitteluun vaan hoida ne pois mielestäsi, yliviivaa ne listaltasi ja jatka elämääsi. 
 2) Sometimes, the best thing you can do is just stop, breathe and focus on the positive. 
And if that doesn´t work, try wine and a new pair of shoes.

Pienet ikävät asiat (itkupotkuraivarit työpaikalla) on helppo unohtaa, kun ostoskassissa on uudet kengät. Life is short buy the damn shoes.  3) Ihmisiä voi ilahduttaa pienillä yllättävillä ja odottamattomilla teoilla, hymy vastaantulijalle,
kukkia naapurille / työkaverille ilman mitään sen suurempaa syytä, tarjoutua kuljettamaan joku paikkaan minne hänen olisi hankala päästä ilman apuasi jne.4) Osa ihmisistä suhtautuu elämään negatiivisesti ja he hakevat konfliktia. Kävele pois heidän luotaan, kamppailu mitä he käyvät ei kohdistu sinuun vaan he taistelevat itsensä kanssa.

5) Tee työsi huolella ja intohimolla, mutta älä milloinkaan unohda kuka sitä arkkuasi kantaa. Arvota elämäsi ja käytä aikasi samassa suhteessa. 
 
 

Näissä mietteissä hyvää viikonloppua

 

6 kommenttia:

 1. Tuo nelonen on tosi hyvä! Pisti miettimään ... olenkin jo tietoisesti 'poistanut' sellaisia ihmisiä elämästäni, jotka ovat erittäin negatiivisia ja mikään ei ole koskaan hyvin ja valitetaan kaikesta etenkin toisista ihmisistä jne... Ei kertakaikkiaan jaksa enää sellaista. Elämä on lyhyt ja haluan nauttia ihan niistä pienistäkin asioista kuten vaikka eilisestä ihanasta auringosta (joka meillä paistoi koko päivän) ja kävelylenkistä järven rannalla - vailla huolenhäivää :-)
  Ihanaa sunnuntaita sinne!
  Ps. Sain taannoin 50 euron pysäköintisakon kun en muistanut laittaa parkkikiekkoa. Tulin kotiin ja maksoin sen heti pois ja unhoitin, koska vikahan oli ihan oma ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se juuri minunkin mielestäni on, että ei kannata haaskata energiaansa ikävien asioiden äärellä.

   Poista
 2. Aamen!!! Ei mitään lisättävää. Allekirjoitan joka sanan.
  Olen hiljainen lukijasi, mutta nautin joka postauksesta. Kiitos!
  Aurinkoa elämääsi ;)
  -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla, että nautit. Aurinkoista syksyä myös sinulle!

   Poista
 3. Listasi on hyvä. Mutta "negatiivisten ihmisten" luota kävelen pois tosiaan vain, jos he etsivät konfliktia - tai ehkäpä paremminkin myötäilen heitä silloin enkä rupea taistelemaan. Voin hyväksyä ihmisen tunteen ja arvostaa sitä, vaikka en olisi asiasta samaa mieltä. Haluan suhtautua myötätuntoisesti toisen pahaan oloon tai katkeruuteen (vaikka ne olisivat mielestäni aiheettomiakin).

  En myöskään karsi pois "negatiivisia ihmisiä", sillä itsestäni tiedän, että ihminen usein kaipaa rakkautta eniten juuri silloin, kun on kaikkein hankalin. Ihmisillä on myös elämässään erilaisia vaiheita. "Negatiivisesta ihmisestä" voi kuoriutua hyvin tyytyväinen, kunhan aikaa kuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi samaa mieltä, että usein kuittaan mielessäni ikävän käytöksen tai sanat ymmärtäväisesti, miettien, että ei hänellä helppoa ole.

   Olet aivan oikeassa, että rakkautta kaipaa monesti eniten silloin kun on hankalin ja on suuri työvoitto, jos joskus negatiivisesta ihmisestä saa kuoriutumaan päivänsäteen. Suurin voitto se on hänelle itselleen ;-)

   Poista