Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Nukkumaan käydessäni

Kärsittyäni jälleen kaksi päivää päänsärystä, jouduin pysähtymään miettimään miten tässä nykyarjessa ihminen selviää. Jokaisella lienee omat keinonsa selvitä kiireestä ja paineiden ristitulesta. Itselleni on tärkeää, että minulla on tunne siitä, että käytän aikani asioihin, jotka ovat minulle tärkeitä. Tunne siitä että työ, vapaa-aika ja lepo ovat tasapainossa. Tunne siitä, että ehdin huolehtia omasta ja perheeni hyvinvoinnista ja saan ladattua akkujani. Tällä hetkellä aikani ei riitä, perheelle, urheilulle, ystäville, sukulaisille, levolle, luovuudelle, laskujen maksulle, pyykin pesulle ja ruuan laittamiselle. Ajankäytössäni on epätasapaino, jossa työ haukkaa ajastani liian suuren osan. 

Tein tänään töitä 11h, ensin 3h suunnittelutyötä ja sitten 8h toista työtäni (onneksi päivystyksen muodossa). Ehdin varastaa pieniä kullanarvoisia hetkiä päivästä itselleni. 
"Always find time for things that make you feel happy to be alive". 


Join kahvit pihassa ja ihailin perunanarssiseja ja helmililjoja. Katselin puutarhaliikkeen esitettä haaveillen kukkivasta puutarhasta. Samassa mieheni saapui kaupasta ja antoi selkänsä takaa minulle 19 ruusun kimpun hääpäivämme kunniaksi. Hääpäivämme oli 9.3. 
Aikamoinen saavutus tuo lähes kaksikymmentä vuotta tänä päivänä. Keskimääräinen avioliiton kesto Suomessa on kuitenkin muistaakseni vain seitsemän vuotta. 


Kukkien asettelu maljakkoon on minulle todella rentouttavaa puuhaa, samoin kuin puutarhan suunnittelu ja siellä touhuaminen. Sain asetella vanhoja ruusuja yöpöydälle ja uusia ruusuja ruokapöydälle ja kylpyhuoneeseen. 
Kissa kulki perässäni ulkona. Silittelin ja kuvasin sitä. Tämän päivän akkujen lataus toimi siis kukilla, perheen kanssa vietetyllä ajalla, valokuvaamisella, eläinten seuraamisella (se kyllä seurasi minua) ja rakkaudella valmistetulla ruualla ja saunalla. Saunaan mennessäni muistin Eeva Kilven ihanan runon: 

Nukkumaan käydessä ajattelen:
                                                 Huomenna minä lämmitän saunan,
                                                            pidän itseäni hyvänä,
                                                          kävelytän, uitan, pesen,
                                                            kutsun itseni iltateelle,
                                                 puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, 
                                                     kehun:Sinä pieni urhea nainen,
                                                              minä luotan sinuun.
                                                                      - Eeva Kilpi -


Nukkumaan käydessäni kutsuin itseni iltateelle. 
Rauhaisaa iltaa! 

12 kommenttia:

 1. Miten ihana runo! Itse olen ollut aivan samoissa ajatuksissa kanssasi, aikaa ei tunnu millään olevan tarpeeksi vuorokaudessa. Työt on toki pakko hoitaa, seuraavana perhe. Omalle itselle ei tunnu riittävän aikaa, vaikka senhän pitäisi olla jokaisen prioriteeteissa ykkönen. Jos ei itse pidä huolta omasta hyvinvoinnistaan, ei sitä valitettavasti voi kukaan tehdä omasta puolesta. Terve itsekkyys olisi poikaa, mutta miksi tuntuu, että varsinkin meille äideille se on niin kovin vaikeaa. Kun ottaa omaa aikaa, tulee heti enemmän tai vähemmän huono omatunto ja tunne siitä, että pitäisi tehdä joitain "oikeasti hyödyllistä". Ihanaa loppuviikkoa sinulle ja kiitos kivasta blogistasi. Olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta nyt vasta sain vihdoin kommentoitua ensimmäisen kerran. Pidän kovasti tyylistäsi kirjoittaa ihan arkipäivän asioista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista kommenteistasi! Näinhän se juuri on, että pitäisi oppia huolehtimaan myös itsestään, jotta on voimia olla muille avuksi ja iloksi.

   Poista
 2. Niin unohtui vielä onnitella hääpäivänne johdosta! Aika samoissa vuosissa mennään, meillä tulee 20 v täyteen elokuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän on oikein merkkivuosi, posliinihäät kai nimeltään. Onneksi olkoon, hyvä saavutus!

   Poista
 3. Hieno runo, ihana postaus. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Sinun postauksia on niin ihana lukea. Tulen niin hyvälle tuulelle kun katson kuvat ja luen "jutun". Sinulla on niin sopivat aiheet jotka osuu niin moneen meistä...kiitos taas tästä!!!! Iloa ja valoa viikonloppuusi..
  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kauniita sanoja, minä tulin niistä hyvälle tuulelle! Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 5. Onnen aiheiden havaitseminen ympärillään on se tärkein voiman lähde ja avain kiitollisuuteen. Toivottavasti arjen aikatauluhaasteetkin asettuvat jossain vaiheessa uomiinsa - sekin puoli pitää tietysti olla pidemmän päälle kunnonssa, jotta jaksaa. Paljon iloa, voimia ja aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin. Kivaa viikonloppua myös sinne!

   Poista
 6. Ihana postaus! Tuo runo on kyllä kaunis ja erittäin hyvä muistutus meille jokaiselle, että on tärkeää pitää omasta itsestään ja hyvinvoinnistaan huolta sekä arvostaa itseään.
  Yksi hartaimmista toiveistani on ollut jo pitkään, että työ ja vapaa-aika olisivat tasapainossa, vaan enpä ole vielä siinä täysin onnistunut. Haasteellista, mutta ehdottomasti tavoittelemisen arvoista :)

  Aurinkoa ja iloa viikkoosi sekä lämpimät onnittelut teille hääpäivänne johdosta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatketaan työn ja vapaa-ajan tasapainon tavoittelua! Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 7. Voi tuota teidän kissaa fanitan ihan hurjasti :-) Hän on ihana! Ja onnea hääpäivästä - perässä tullaan vuosien suhteen...

  VastaaPoista