Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Tapahtui viikolla

Nyt on pakko aloittaa tämä viikkokatsaus viime viikon sunnuntaista. Silloin olin onneni kukkuloilla, kun pääsin ensimmäisen kerran hiihtämään. Innostuin viitisen vuotta sitten "väkisinhiihdosta" uudelleen kaikkien lasketteluvuosien jälkeen. Ei sillä, että olisin luopumassa laskettelusta, ei todellakaan!  Sain jopa tällä viikolla tehtyä alppimatkamme varauksen. Innoissani olen siitäkin!  


Sain houkuteltua nuorimman tyttäreni Steve Jobsin maailmasta ulkoilmaan, kun lupasin ottaa meille eväät mukaan. Sekin ilahdutti minua pelien ja laitteiden kanssa istumista vihaajaa. 


Alkuviikosta yritimme saada mieheni kanssa nuorison mukaamme kaupungille ostoksille ja ravintolaan. Ei onnistuttu. Uusia vaatteita ja urheilutarvikkeita ei kuulemma tarvita ja ravintolaan ei jaksa mennä istumaan. Toisin se oli minun nuoruudessani, innolla lähdettiin kauppaan, jos joku lupasi jotakin uutta meille hankkia. (Vanhimman tyttären urheilutakin hiansuut rispaavat, mutta se on kuulemma hyvä takki. Ilmeisesti kaikkien muiden mielestä, paitsi minun.) Ravintolaankin muistaakseni mentiin ihan suosiolla. Kävimme testaamassa Pjazzan. Pidin sisustuksesta ja tunnelmasta. Osasin hyvin kuvitella paikan aivan hurmaavaksi, jos paikalla olisi soitettu livenä jazzia. Nyt saimme kuunnella sitä levyltä. Mieheni on kunnostautunut ruuanlaitossa erityisesti pizzan valmistamisessa. Täytyy myöntää, että hänen valmistamansa pizza nyt vei kyllä voiton. Sorry italianpojat! 


Yhtenä iltana ulkoilimme nuortemme kanssa pihassa. Teimme kuperkeikkoja, rakensimme lumiukkoja ja istuimme lumisissa aurinkotuoleissa.  Hiihdimme ja vanhin tytär teki muutaman voltinkin. Kaikki tämä vain siitä ilosta, että sain väkisin hankittua hänelle uuden ulkoilutakin :-) 


Uutta vuotta otimme vastaan ystäviemme kanssa heidän ihanassa kodissaan! Koti on kaunis vanha talo meren rannalla. Talo on boheemin chic ja tunnelma on aina lämmin, rento ja hyvin kodikas. Meitä oli yhteensä 14 henkeä ja koira. Ruokailimme talon verannalla ja menu vei jälleen kielen mennessään. Blinien jälkeen kun tarjolla oli isännän metsästysharrastuksen tuloksena saatua hirven vasan sisäfilettä. Vieläkin vesi herahtaa kielelle, kuin ajattelenkin näitä herkkuja. Voi kiitos tätäkin kautta! 


Tämä on kolmas lomautusviikkoni. Tosin kävin välillä viikon töissä. Näihin rauhallisiin aamiaisiin voisi hyvinkin tottua. Arvostan niitä suuresti. 


Tällä viikolla löysin uudelleen erään unohtamani kukkakaupan kotimme läheltä. Se olikin loistava kävelykohde. Uuden vuoden lupaukseni tältä osin on alkanut hyvin. Onnistuin tekemään viikolla kolme tunnin kävelylenkkiä ja yhden tunnin juoksulenkin.  


Yksi päivä meni viedessä kirpparille tavaraa myyntiin ja samana päivänä tapasin Vantaan asuntomessukohde asiakastani. Luulenpa, että parketti on nyt valittu, mutta kph laattojen kanssa saamme jatkaa vielä hetken. Seinävärit ja -materiaalit alkavat löytää uransa. 


Lomautusviikko on ollut rentouttava. Olen järjestänyt sen epämääräisen paperipinon, ruokaohjeita tursuavan keittiön kaapin, lukenut kirjaa, tuijottanut tyhjyyttä, seurannut hyviä tv-ohjelmia, ulkoillut, tehnyt rauhassa ruokaa ja nukkunut piiiitkään ja hyvin.  

Ystävämme toi meille tänään kokonaisen lohen. Taidanpa käydä nyt sen kimppuun, jotta perhe saa ruokaa. 

Ihme, jos jaksoit lukea tänne asti. Tuli vähän pitkä juttu, mutta halusin kirjata itselleni ylös, mitä tein lomautukseni aikana. 

Iloa alkavaan viikkoosi! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti