Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Forget the rules if you like it wear it.

Koen harvoin tarvetta kirjoittaa pukeutumisesta ja vaatteista. Muotibloggariksi en ajatellut siis ryhtyä. Pidän kauniista vaatteista, mutta en ole erityisen kiinnostunut muodista ja sen oikuista. Hyvin harvoin mietin etukäteen mitä päälleni puen ja onnekseni työssäni saan käyttää työvaatteita. Työpäivinä saattavat päiväni hyvinkin kulua vaihtaen pyjaman, urheiluvaatteisiin ja sen jälkeen työvaatteisiin ja takaisin pyjamaan. Vanhemmiten olen huomannut myös vaatteiden ja kenkien mukavuuden näyttelevän suurempaa roolia kuin vaatteiden ulkonäön. Kenkien suhteen saatan vielä rakastua sellaisiinkin yksilöihin, joilla ei ole niin mukava kävellä. Vaatteissa en juurikaan enään haksahda epämukaviin kappaleisiin. 

Arvostan laadukkaita materiaaleja. Viihdyn vaatteissa, jotka ovat luonnonläheisiä väreiltään. Olen vuosien varrella tehnyt monia kokeiluja värien suhteen. Kirkkaanpunaiset vaatteet löytävät kaapista päälleni, etenkin kesällä, mutta kaikki muut kirkkaammat värit löytävät tiensä aika pian kirpparille. Monet suokikkivaatteeni ovat klassisia ja reippaita. Toisinaan haen pukeutumiseeni pientä särmää, joka voi olla vähän rock. Tässä tämän hetken vaatekaappini kymmenen suosikkia: 

                              1) Pyjama2) Villasukat, koska ne ovat lämpöiset ja mukavat. 


3) Villapaidat. Vaaleat, beiget ja mustat tai mustabeigeraidalliset. Yhdistän näihin välillä MosMoshin mustat farkut ja toisinaan pienen mustan villahameen. 
4) Karvatupsupipo pitää pään lämpöisenä.   


Yksi suosikkikoirani, jonka tapaan lähes päivittäin. Olemme yleensä väritykseltämme samikset. 


5) Turkisliivi
 Vastustan turkistarhausta, mutta syön lihaa. Lammaspata on herkkuruokiani ja villavaatteet talvella pelastukseni. Yksi joka talvinen kylmän sään taltuttaja on ollut vuosia lammasliivini. Tämän lämpöisempää vaatetta ei ole. 


6) Kaulahuivit
Käytän talvella oikeastaan aina huivia, viileällä säällä käytän huivia jopa kesällä. Huivin avulla olen välttynyt monelta niskajumilta ja kurkkukivulta.  7) Talvitakki, jonka hankin viime vuonna on osoittautunut todellakin kullanarvoiseksi. Se pitää, tuulta ja sadetta, mutta samalla hengittää. Omistan muutaman muunkin talvitakin, mutta huomaan yleensä aina pukevani tämän suosikkini se käyttömukavuuden vuoksi. 8) silkkipaita
Tämä vaalea lyhythiainen silkkipaita on pelastanut minut kaikista syksyn juhlavammista menoista. On kyseessä sitten ollut pikkujoulut, joulujuhlat tai muut kekkerit. Tämän kaverina on yleensä ollut pieni musta nahkahameeni. 


Käytän harvoin koruja vihkisormusten ja kellon lisäksi. 


Toisinaan tarvitaan love and peace!                                                             9) Talvikengät vol. 1
Kenkäni ovat talvella yleensä kunnon pohjilla ja lämpöisiä, sillä haluan harppoa reiluja askelia, pelkäämättä liukastumista ja pidän siitä, että  varpaani pysyvät lämpiminä. 
Nämä kengät ovat olleet kovalla käytöllä tänä talvena, sillä niissä on lammaskarvavuori ja jokainen Uggeja käyttänyt tietää, että mukavampaa saa etsiä. 10) Talvikengät vol. 2
Toiset suosikkikenkäni talvella, koska ne pitävät vettä, mutta ovat lämpöisemmät, kuin kumisaappaat.  
Kenkähulluna tekisi mieleni lainata myös Coco Chanelin sanoja: 
"A woman with good shoes is never ugly". Nähtyäni ihmisen kodin osaan kertoa hänestä paljon enemmän. Uskon, että niin koti kuin myös vaatteet peilaavat ihmisen sisintä. Me viestitämme pukeutumisellamme aina jotakin, halusimme tai emme. Pukeutuminen toimii johtolankana ihmisen persoonallisuuteen ja arvomaailmaan. 


" Style is a way to say who you are without having to speak"

Hyvää keskiviikkoa! 

2 kommenttia:

  1. Hei hyvä kun "muistutit" - nimittäin noi UGGit. Meillä on täällä brandin outlet ja on pitänyt usein käydä. Se on vain viikonloppuisin paikka, jonne joutuu jonottamaan sisään... En ole vielä jaksanut sitä tehdä :-) Pitäisi!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa käydä siellä outletissa ;-) Minun kenkäni eivät ole Uggit, mutta vuosi on lammasta kuten Uggeissakin.

    VastaaPoista