Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Tapahtui viikolla

Täällä sitä nyt ollaan uudessa kodissa mies, lapset, kissa ja kaikki maallinen mammona ja materia. Siivottu ja puunattu on enemmän kuin viimeiseen seitsemään vuoteen, eikä loppua näy. Kierrätys- ja jätesäkkejä on piha täynnä. 

Tässä kuva ennen ja jälkeen Cif tai Vim käsittelyn: 


Tällaista täällä siis puuhataan. 


Vimillä, karhunkielellä, painepesurilla ja valkoisella maalilla saa muuten paljon aikaiseksi.
Niin ja kynttilän valolla.  


Suomen kesä on näyttänyt parastaan, joten välillä on ollut pakko pulahtaa uimaan. Surullista vain tuo sinilevätilanne, joka tuntuu olevan tänä vuonna jälleen poikkeuksellisen hankala. 


Elämän pieniä iloja on aamiainen, johon on poiminut mustikat omasta pihasta. 


Kaksi asiaa ovat minulle äärimmäisen tärkeitä, toinen on hyvä sänky= hyvät yöunet ja toinen on kunnon café au lait. Muutaman aamun pikakahvien jälkeen osasin arvostaa kahvikoneen saapumista hyvin korkealle. 


Miehelläni ja minulla on ollut täällä hommaa tauotta aamusta iltaan, siksi en voinut pyytää miestäni apuun. Hain ja kokosin siis kirjahyllyn itse. Eikä siitä jäänyt kuin kolme mutterin / ruuvin tapaista yli. Kasassa se kuitenkin nyt on ja kirjat ovat hyllyssä. Koko komeus on jopa kiinnitetty seinään kaatumisvaaran estämiseksi. 
Ihana ystävämme totesi meille eräänä päivänä, että kyllä tuo tavaroiden järjestely ja siivoilu teitä odottaa. Hän ehdotti vesiurheilupäivää ja picniciä merellä. Kyllä tekikin hyvää päästä hieman tuulettumaan ja nauttimaan kesästä! 


Vanhin tyttäreni oli saapunut edellisenä päivänä Norjasta PM-kisamatkalta. Hyvin hän jaksoi vesiurhella, vaikka oli ollut viikon vesillä. Hän sijoittui viidenneksi parhaaksi tytöksi ja samalla parhaaksi suomalaiseksi tytöksi näissä kisoissa. Tätä kirjoittaa luonnollisesti pollea ja ylpeä äiti ;-) 


Poikani osallistuminen kotitöihin on ollut lähinnä sillä tasolla, että hän on makaillut riippumatossa. Tänään hän ensimmäisen kerran aivan omatoimisesti ja innostuneena ryhtyi hommiin, kun meille saapui moottoroitu ruohonleikkuri. Koneet ja pojat 
-jokin yhdistävä tekijä niissä on!  


 Saimme eilen vanhempani ja appiukkoni sekä hänen vaimonsa meille lounaalle. 
Oli kiva nähdä heitä täällä! 
Lauloimme yhdessä meidän kesän synttärisankareillekin! 


Pitihän meidän piipahtaa piharakennuksen keskeneräisessä kesähuoneessakin katsomassa. 
Näistä kavereista pitäisi päästä huomenna eroon. Jihaa! 


Tämä kaveri sen sijaan jää meille vielä viikoksi hoitoon. Kiitos eräiden ystäviemme, jotka tuovat aina kesällä tämän tyypin meille kuukaudeksi hoitoon. En pane pahakseni, etenkin näillä säillä sillä on aika ilmava käydä asioilla. 


Leppoisia kesäpäiviä alkavalle viikolle! 

6 kommenttia:

 1. Hei,
  teillähän vauhdikasta on :) Muistakaa vetää välillä henkeä ja uusimpia postauksia odotellen, Inkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta, sehän tässä välillä tahtoo unohtua. Mietinkin tänään, että joudun määräämään ehkä itselleni yhden "älä tee mitään"- päivän pian.

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin ja "seuraavaan elämään" :) Ahkeria olette olleet ja hyvältä näyttää. Meillä on muuten myös Panton-tuoleja, valkoiset terassilla ja mattamustat ruokapö ydän äärellä. Tykkään niistä aina vaan. Mutta käyttämättömästä tavarasra eroon pääseminen on niiin vapauttavaa! Mukavaa loppuviikkoa sinne ja onnittelut purjehtijalle hienosta menestyksestä kisoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! On kiva nähdä, että kova työ palkitaan ainakin välillä.

   Tottahan se on, että on hyvin vapauttavaa päästä eroon tavarasta, joita ei käytä tai joihin ei liity mitään erityisen rakkaita muistoja. Käytin näitä kahta kriteeriä karsiessani tavaraamme runsaalla kädellä. Vieläkin on muutamia kirpparikasseja odottelemassa myyntiin pääsyä. Panton-tuolit ovat myös minun makuuni. Meillä ne ovat lasten kokoa ja lasten kasvaessa mietin, pitäisikö niistäkin hankkiutua eroon. Ne ovat siksi terassilla vielä harkinnassa. Kivaa viikkoa myös sinne!

   Poista
 3. Lämpimät onnittelu uuden kodin johdosta! On ollut varmasti ihanaa päästää sisustamaan ja laittamaan tavaroita paikoilleen. Tuo sinilevätilanne on kyllä tosi ikävä. Eestissä kun olimme neljä viikkoa merellä, näin sellaisia sinilevälauttoja ette ole vielä tähän ikään nähnyt. Oli todella surullinen näky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olen ollut aivan innoissani täällä sisustamassa, vähän liiankin innoissani. Huomaan olevani aivan lopen uupunut, mutta kivaa on ollut. Ikävä kuulla, että Virossa oli myös valtavat sinilevälautat. Muutamana kesänä olen jo elänyt toiveissa, että tilanne olisi paranemaan päin. Ei näköjään.

   Poista