Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Life is short buy the damn shoes

Tämä päivä on mennyt taas työmatkalla täällä Tukholmassa. Päivä oli kaunis, lämmin ja keväinen. Minusta on ihana kävellä kaupungissa yksin täysin ilman sen suurempaa suunnitelmaa. Voin suunnata siihen suuntaan missä aurinko paistaa, istahtaa silloin kun nälkä yllättää, poiketa galleriaan, hymyillä terassilla istuvalle vanhalle pariskunnalle, jotka nostavat maljan toisilleen. Katsoa kuinka isoisä auttaa lasta ylös mäessä, seurata miten koirat muistuttavat omistajiaan ja laivat lähtevät laiturista merelle. Kuunnella kun lokki kirkuu sinisellä taivaalla ja ravintoloista leijailee herkullinen valkosipulin tuoksu. Pysähtyä ihastelemaan kukkivia kirsikkapuita. Auttaa kaveriporukkaa ottamaan kuva toisistaan puiden alla. Vastata vastaantulevalle tuntemattomalle rouvalle, että mistä olen ostanut kauniin väriset lenkkarini. Poiketa kenkäkaupassa, sillä en voi vastustaa keväisiä ballerinoja. Miettiä miksi ruotsalaisilla on aina niin suuri tarve matkia amerikkalaisia, miksi heidän pitää maalata taksitkin keltaiseksi?   "You don't always need a plan. Sometimes you just need to breathe, trust, let go. And see what happens."
Kirjoittelen harvoin täällä blogissa ostoksistani. Johtunee kai siitä, että pidän sitä jotenkin pintavaahtona enkä myöskään kovin usein osta mitään. Yritän ostaa laadukkaita tuotteita, joita käytän pitkään. En yleensä osta mitään heräteostoksia. Olen kuitenkin jo jonkin aikaa etsinyt uusia ballerinoja, vanhojen tilalle. Tänään ne löytyivät ja samalla löysin uuden huivin, jolla saan uudistettu vanhoja klassisia perusvaatteitani. Huivin väri oli Sailor. Sehän on kuin minulle siis tehty. Naisena olen luonnollisesti kenkähullu. Uudet kengät saavat minut hihkumaan ilosta! "Tärkeät asiat voi tehdä vain yhden kerran. Kerran synnyn, kerran kuolen ja vain yhden kerran elän tämän hetken. " Tämä on ollut tänään päivän teemani. Olen siis yrittänyt tehdä jokaisesta hetkestäni parhaan mahdollisen. Olen nauttinut pienen pienistä hetkistä pitkin päivää. En ole miettinyt mennyttä, en tulevaa vaan elänyt tätä hetkeä.

Ihania hetkiä toivotellen!  


20 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia kauniista Tukholmasta! Minä olen päätynyt jostain syystä Tukhlmaan aina sateella. Suorastaan haaveilen, että pääsisin sinne joku päivä kauniina kesäpäivänä =D. Kaupunki on kaunis, vallankin se vanhakaupunki. Minusta on myös parasta se, kunsaa haahuilla kaupungilla yksin ja juuri niin ettei ole kiirettä, ei suunnitelmia. Sitä pääsee havainnoimaan ympäristöään aivan eri tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinä vielä joku kaunis päivä sinne osut aurikoisella säällä. Se on totta, että silloin on aikaa havainnoida ympäristöään aivan uudella tavalla, kun ei ole kiire mihinkään eikä tarvitse huomioida muiden tarpeita. Näin suurperheellisenä se on sellaista arjen luksusta.

   Poista
 2. Voi noita kukkivia kirsikkapuita! Juuri mietin etten ole ikinä tainnut olla reissussa tähän aikaan vuodesta, kirsikkapuiden kukkiessa. Josko ensi vuonna muistaisi suunnitella lomansa niin että pääsisi vaikka Tukholmaan tähän aikaan! Minunkin mielestä ihan parasta on kierrellä kaupungin kaduilla ja kujilla (ja okei, putiikeissakin toki) ihan itsekseen, omassa rauhassaan - pysähtyä juuri silloin kun siltä tuntuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo päämäärättömästi haahuilu on hyvin rentouttavaa! Teen sitä kyllä toisinaan myös täällä kotona. Vietän vapaapäivää ilman minkäänlaisia suunnitelmia aivan fiilispohjalta. Ilman tulostavoitteita ja päämääriä. Kukkivien kirsikkapuiden alla oli kyllä keväinen olotila. Kivaa loppuviikkoa!

   Poista
 3. Mielettömän upeat nuo kirsikkapuut!! Siinä voisi saada ihana terälehtisateen päälleen! :) Mulla vähän sama juttu noiden ostosten kanssa.. Välillä tekee mieli lähteä kaupoille (yksin), mutta aikani katseltua mietin itsekseni, että mitä ihmettä oikein teen täällä, kun en oikeastaan tarvitse mitään ja lapsillakin on riittävästi vaatteita.. Se on sitten eri asia, kun tarvitsee uuden takin tai kengät, silloin on ikävä kyllä lähdettävä.. Olen myös alkanut ymmärtää sanonnan "köyhän ei kannata ostaa halpaa" -merkityksen. Vein kaksi talvea palvelleet Riekerin nahkasaappaani suutarille, kantapää oli mennyt vähän rumaksi. Korjaus maksoi 35 € ja kengät ovat kuin uudet, valmiina ensi talveen!! Ostohetkellä mietin, raaskinko ostaa 120 €:n saappaita, mutta kyllä kannatti! Ei hinta toki aina ole laadun tae, mutta kyllä se joskus vähän suuntaa antaa.. Ennen jouduin ostamaan talven aikana kahdet kengät, kun pari kuukautta vanhat halvat kengät alkoivat hajota ja päästää kosteutta sisään jne.. Eivätkä ne ainaiset kompromissikengät olleet edes täydellisen näköisiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikkapuut olivat kyllä todella upeat, suorastaan lumovat! Kävelin hymyillen eteenpäin kirsikanpuun terälehtiä hiuksissani. Askel oli kepeä ja mieli valoisa.
   Minut on lapsesta asti kasvatettu juurikin tuohon ajatukseen, että mielummin ostaa yhdet kunnolliset kuin monet huonot. Mietin nykyään myös kasvavia kaatopaikkavuoria ja tunnen, että en halua olla osaltani niitä kasvattamassa. Mielummin siis kunnolliset saappaat ja niiden korjaus suutarissa kuin monet "kertakäyttösaappat". Kivaa loppuviikkoa!

   Poista
 4. Hei;
  Olipa kauniita kuvia..niinkuin sinulla yleensä. Olen jonkun aikaa lukenut blogiasi ja kovasti tykkään!!! Itsellä on nyt (vihdoin ja viimein) samanmoinen ajatus...ei kaikkee tarvi ostaa ja vaikka kovasti tekisikin mieli. Pitää miettiä että hei tarvitsenko nyt ihan välttämättä tätä?? ja niinhän se on että vastaus on ollut viime aikoina että ei, en tarvitse. Ostetaan sit kun todella tarvitaan ja kunnollinen ja mikä kestää...
  Iloa ja valoa päiviisi!
  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos olipa kauniisti sanottu! Minä toimin hankintojeni kanssa juuri tuolla tavalla. Saan tavattomasti hyvää mieltä siitäkin, että kävelen kaupasta ulos tyhjin käsin ja kaivan vanhat tuotteet kaapista ja koen olevani yhtä onnellinen, kuin uusien kanssa.

   Poista
 5. Olipa kauniita hetkiä ja tuo asenne sopii erinomaisesti elämän onnellistamiseen. Itse asiassa uskon, että nyt ollaan ihan ytimessä. Ihanaa loppuviikkoakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin uskon, tuossa on pitkälti se onnellisuuden ase. On ainakin ihana aina tuudittautua niihin pieniin onnellisiin hetkiin. Niistä on hyvä ammentaa hieman hankalammallakin hetkellä. Kivaa loppuviikkoa myös sinulle!

   Poista
 6. Voi miten kauniita kuvia olit taas kerran ottanut! Viisaita ajatuksia niin ostamisesta kuin hetkessä elämisestäkin. Läsnäolo ja hetkessä eläminen voi olla ajoittain todella vaikeaa. Yksi itselleni laatimista tämän kuluvan oppimisjaksoni tavoitteista liittyykin juuri läsnäoloon. Haasteellista kiireen keskellä, mutta olen sitä mieltä että kiirekin voi olla ainakin osittain itse tehtyä. Asenne ja omien ajatusten hallinta on tärkeässä roolissa. Haastavaa, mutta aion tarttua tähän ihan tosissani. Saa nähdä mitä ohjaajani ja opettajani kaikista kolmesta tavoitteestani ovat mieltä. Mukavaa loppuviikkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen täysin samaa mieltä, että kiire on monesti myös asenne ja tapa. Se on tapa luoda itselleen kiire. Monta asiaa voisi jättää tekemättä ja olisi varmasti monin verroin kiireettömämpi ja onnellisempi. Se kiireettömyys liittyy voimakkaasti myös taitoon asettaaa asioita tärkesyjärjestykseen. Kykyyn jättää vähäpätöisiä asioita tekemättä, silloin jos haluaa keskittyä johonkin itselle tärkeään asiaan.

   Poista
 7. Onpas kauniita kuvia ja hyviä ja viisaita ajatuksia, saavat miettimään asioita. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, no toisinaan on aina hyvä pysähtyä mietiskelemään tätä elämänmenoa.

   Poista
 8. Pst minulla olisi blogissani haaste sinulle =) http://haaveenahyvakuva.blogspot.fi/2014/04/haaste-ja-eteenpain.html

  VastaaPoista
 9. Ihan kyyneleet nousi silmiin - niin kaunista, iloista, viisasta ja levollista tekstiä. On siunaus, kun tajuaa hetken kauneuden ja arvokkuuden. Sen, ettei elämässä tule uusintoja.
  Kiitos blogistasi!
  Aurinkoista viikonloppua, mk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Minäkin toisinaan aivan herkistyn, kun pysähdyn miettimään tätä elämänkulkua. Ei tule uusintoja ei. Hyvää vappupäivää!

   Poista
 10. Tukholma näyttää hyvin kauniilta keväisin! Olin siellä marraskuussa ja eihän se sää ollut mistään kotoisin vaikka mukava reissu muuten olikin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se Tukholmakin tietysti parempia puoliaan näyttää aurinkoisella kevätsäällä.

   Poista