Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Askartelua ja juhlaa

Täällä sitä on nautittu pitkistä juoksu- ja kävelylenkeistä, auringosta, toistemme seurasta ja hyvästä ruuasta. Kiireetöntä menoa, kerrassaan rentouttavaa!  Näin vaaleanpunainen hirsitalo blogissa aivan ihania itsetehtyjä pääsiäismunia ja ryhdyin heti tuumasta toimeen ja askartelin näitä kirpsimunia tyttäreni kanssa.


Ohjeet olivat todella hyvät. Tässä linkki niihin: 


Onneksi sain nuorimman tyttäreni seurakseni askartelemaan, sillä poikani valitsi kavereiden seuran ja vanhin tyttäreni on Italiassa purjehtimassa. Pian saan askarrella täällä yksin. 

Tänään anoppi saapui meille syömään ja pääsin kattamaan uudet munamme pöytään.




Tuoreet yrtit laitoin tarjolle uusiin kipsimuniin. 


Simppeli alkusalaatti syntyy esim. salaatin, kurkun, rapeaksi paistetun pekonin ja murustellun sinihomejuuston yhdistelmästä. Kastikkeeksi sopii hyvin perusvalkoviinietikka-oliiviöljy kastike.  



Tänä vuonna tein lammaspataa erään työtoverini ohjeen mukaan. Hän on asunut vuosia Kreikassa, joten tämä ohje on 

Kreikkalainen lammaspata

Karitsan paistia
vettä,
lihaliemikuutio 1-2kpl
maustepippureita
laakerinlehtiä 2-3
valkoviiniä
valkosipulia 8-10 kynttä
sipulia (en laittanut, koska tyttäreni ei pidä siitä)
hunajaa 3rkl
oreganoa
minttua
timjamia

perunaa
lanttua

Ensiksi ruskistetaan lihat paistinpannussa ja siirretään pataan. Sen jälkeen lisätään pataan kaikki muut aineet, paitsi perunat ja lantut. Annetaan hautua padassa 200 asteisessa uunissa 2,5h. Sitten lisätään perunat ja lantut kuorittuna kuutioina. Annetaan kypsyä ja pata on valmis nautittavaksi. Nautitaan punaviinin, minttuhyytelön tuoreen mintun, timjamin ja hyvän seuran kera.  

Pataruuat ovat kyllä helppoja valmistaa ja ovat maukkaita. Lisäksi ne oikeastaan vain paranevat seuraavaksi päiväksi. Mietin tänään, että niitä pitäisi tehdä useammin. 


Tässä sitä istutaan lankalauantaita anopin kanssa. Harvoin on muuten pääsiäisenä ollut näin kaunista säätä. Minä nostin jo sohvaryhmän pehmusteetkin tänään terassille. Aion juoda huomenna siellä aamukahvit, mikäli sattuu vielä paistamaan. 
Poikani haaveilee vesille lähtemisestä ja kävi testaamassa tänään meressä kuivapukunsa. 



Leivoin meille tortun, jossa oli sisällä persikkaa. Se näytti jotenkin tarpeeksi pääsiäiseltä.

Rahka-hedelmätorttu 

Pohja: 
125g margariinia
1dl sokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri ja sekoita joukkoon muna. Lisää leivinjauhe ja vehnäjauhot. 
Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla ja levittele taikina pohjalle ja korkealle reunoille. 

Täyte: 

1 tölkki säilykepersikoita
1dl kuohukermaa
1prk maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
1dl sokeria
1 pienen sitruunan mehu
2 munaa
2rkl perunajauhoja
2tl vanilliinisokeria

Asettele persikansiivut taikinan päälle. Sekoita täyteaineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Kypsennä torttua uunin alatasolla 180-asteisessa uunissa. Ohjeen mukaan 1 tunti. Minä pidin 35min. ja hieman vähempikin olisi riittänyt. Joten ole tarkkana! Maistuu parhaalta kylmänä, joten voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä. 


Kissapoikamme nautti ylimääräisestä huomiosta, kun hiirestykseltään kerkisi. 

Ihania pyhäpäiviä teille kaikille! 


4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja herkkullisen näköisiä herkkuja:)
    Ja nuo kipsi-munat - ihan täydellisiä:) Ihanaa pääsiäisen jatkoa sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MInustakin nuo kipsimunat olivat kauniita pääsiäiskoristeita. Ihanan värittömiä ja tuollainen luonnontuote ;-) Ne olivat lisäksi yllättävän helppo valmistaa.

      Poista
  2. Kiitos kauniiden pääsiäistunnelmien jakamisesta :) Kipsimunia tehtiin joskus vuosia sitten myös Stömsössä ja printtasin silloin ohjeen talteen, mutta ei ole tullut vielä kokeiltua. Upean pöytäasetelman niistä näköjään saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä ensi pääsiäisenä sitten. Niiden valmistus oli kivaa puuhaa. Kivaa viikkoa!

      Poista