Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Thank God it's Monday

Vuorotyössä on puolensa. Olen aina nauttinut aivan suunnattomasti maanantain vapaapäivistä, etenkin jos on kaunis aurinkoinen sää, kuten tänään. Kieltämättä suuri nautinto maanantai vapaa on myös lumimyrskyn tuivertaessa. On ihana vetää peittoa korville ja kuulla miten naapurit skrapaavat auton ikkunoita ja kolaavat lunta. He luultavasti tekevät samoin, kun minä teen lähtöäni aamu viideltä viikonloppuna ;-) 

Vapaapäiväni noudattavat useimmiten samaa kaavaa, ellen ole sopinut tapaavani jotakin ystävääni, kuluvat vapaapäivät urheilun ja hyvän ruuan parissa. Tänään urheiluna oli fillariretki. Muutaman kuvankin nappasin matkallani. Keväistä, kun krookukset kukkivat. 

Veneiden lasku näyttää vielä olevan hieman hankalaa. 

 
Arvailimme mieheni kanssa tänään, että minä päivänä jäät lähtevät. Hän veikkasi perjantaita. En haluaisi olla pessimisti, mutta jotenkin veikkaus vaikutti mielestäni aika toiveekkaalta. Mitäs luulette? 


Valmistin ruuaksi erästä lempilohiruokaani. Pinajansiemenet vaihtuivat tällä kertaa  paahdettuun sipulirouheeseen. 

Ruokakauppareissullani ostan yleensä leikkokukkia. Minusta leikkokukat tuovaan kotiin elävää, mutta samalla harmonista tunnelmaa. Minulla on aina kotona leikkokukkia ja kynttilöitä, tunnelman luojana. Tänään ostin leikkokukkien sijaan hortensian olohuoneen pöydälle. Tiedän kyllä, että se ei saa kuivahtaa. Olen erittäin huono viherkasvien hoitaja, yleensä ne eivät minulla hengissä pysy muutamaa viikkoa jos päivääkään kauemmin. Katsotaan onko tämä hortensia kuollut ennen jäiden lähtöä. 


Puuhastelin ensimmäisen kerran tänä keväänä myös puutarhassa. Levittelin pohjoiseseinämän viimeisiä lumen rippeitä, haravoin ja harjasin roskia poluilta. 
Vapaapäivän kruunasi se, että vanhin tyttäreni palasi illalla viikon purjehdusleiriltä ja -kisoista Stenungsundista Ruotsista. Hänen hiuksensa oli tuulen tuivertamat ja poskensa auringon ruskettamat. Hän kertoi hauskoja tarinoita matkaltaan. Tervetuloa kotiin rakkaani! 
Tiedättekö mitä? Arki on ihanaa!

Hyvää viikkoa! 
  
 

 


 
 

4 kommenttia:

 1. Annoin Sinulle tunnustuksen blogissani , käy se sieltä nappaamassa jos haluat vastata kysymyksiin. Hyvää viikon jatkoa ;)

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia, ihanaa kun kevät tulee. Toi lohiruoka on herkullisen näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ihanaa, kun kesää kohden mennään! Lohiruoka on hyvää ja toi ohje erityisen nopea ja helppo. Hyvää viikonloppua!

   Poista