Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

lauantai 27. toukokuuta 2017

Paras tapa välttyä sunnuntaiahdistukselta

Luin hiljattain artikkelin siitä, miten sunnuntaiahdistukselta vältytään. Yksi mainittu kohta oli: keksi sunnuntaille mieluinen harrastus. ✓ Check. 
Olen huomannut, että sunnuntain ratsastustuntini aiheuttaa sunnuntaisin sen verran kihelmöintiä vatsanpohjassa, että maanantaihin ei ehdi ajatuksia suunnata ennen kuin vasta illalla tunnin jälkipuinnin jälkeen. 

Viime viikon sunnuntaina olimme varanneet muutamien ratsastusryhmäläisteni kanssa maastovaelluksen islanninhevosilla Ankis Stallille Kirkkonummelle. Sää suosi meitä, aurinko paistoi täydeltä terältä, kun saavuimme tuonne tallille, jossa järvi kimalteli horisontissa ja "seepraksi" pukeutuneet hevoset odottivat meitä tarhassa ;-) 

Hevosten jaossa annoimme tyttäriemme tarttua "kuka teistä on rämäpäisin" -hevosiin ja me seniorit otimme vanhemmat ja jo hieman rauhallisemmat karvaturvat. 


Vaelluksemme kesti kaksi tuntia ja maasto oli todella vaihtelevaa. Kiipeilimme kallionkielekkeillä, rämmimme kurakossa, kuljimme metsähakkuuaukion poikki ja pellon reunaa, tölttäsimme metsäpolkuja, väistelimme puiden oksia tiheässä metsässä, ratsastimme kauniiden vanhojen pihapiirien halki. Ylitimme vilkkaan autotien ja saimme laukata pieniä hiekkateitä, niin että hiekka pöllysi ja pienet kivet kavioista vain sinkoilivat. Siis niin hauska reissu!  


Harmi, että kameraa ei tällä reissulla pystynyt mukana pitämään. Tämä kuva on napattu tallille saavuttaessa kännykällä. 


Tämä tyyppi oli nimeltään Trölli, joka oli ratsuni. 


Ja tämä oli tyttäreni ratsu Tira, tamma jolla on pilke silmäkulmassa. 
Vaelluksen jälkeen kävin nopeasti kotona tankkaamassa ja lähdin omalle ratsastustunnilleni. Ratsuna minun vanhan suosikkini Offe tuo täysveriristeytys. 

Takuuvarmasti teemme tällaisen vaelluksen uudelleen joku kerta ja haaveenani oli päästä tekemään tällainen myös Islannissa. 

Hyvää lauantaita ja huomista sunnuntaita innolla odotellen! 

 

 
 
 
 
 


 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä kyllä välillä vähemmän ja välillä enemmän, mutta hepat kyllä auttaa ;-)

   Poista
 2. Ihania hevosia. Uskaltaiskohan tuollaisen kyytiin vielä nousta? Edellisestä kerrasta on 16 vuotta aikaa! Sunnuntait on jotenkin tyhmiä päiviä...pakko keksiä jotain tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi. Helppo tapa palata olisi aloittaa sissikoilla, kun ne ovat vähän pienempiä ja rauhallisempia luonteeltaan. Jännää oli se miten tietyt asiat palautuivat kuitenkin hyvin pian. Sehän on vähän kuin fillarilla-ajo, että kerran kun sen oppii, niin aina osaa. Tosin opittavaa riittää -ja se kai siinä toisaalta onkin niin koukuttavaa :-)

   Poista
 3. Hei, tuohan on hyvä idea! Sunnuntaiharrastus tai ainakin jotain kivaa. Jostain syystä se sunnuntai masennus aina iskee vaikka onkin ihan mieluisa työ. Suloisi heppoja olit kuvannut =). Mukavaa kesän odotusta teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii. Ainakin jos se kiva harrastus on sunnuntai illassa. Menee se sunnuntai sitä miettiessä mielummin, kuin ma aamua fundeeraten. Kivaa alkavaa/alkanutta kesää myös teille!

   Poista