Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

torstai 11. helmikuuta 2016

Miten ihmeessä tästä harmaudesta selvitään? Tässä tulee pari keinoa.

Lähipäivinä lapset ovat kyselleet perusteluja sille, että miksi me asumme täällä Suomessa? Vaikeahan siihen on ollut vastata, kun se sama kysymys on pyörinyt omassakin päässä aina siitä asti, kun aamulla kuulet sateen ropisevan kattoon ja avaat verhot ja edessäsi aukeaa tuo lonkeronvärinen ilma. Eräs ystäväni kertoi aamulla toivovansa, että tulisi ilta, jotta pääsisi nukkumaan. Samalla hän miettii, että näinkö tämä elämä sitten meni? 

Miten tästä harmaudesta selvitään? Tässä muutamia omia selviytymiskeinojani. 


Katsotaan valokuvia, jotka on otettu vain viikko sitten. (Tuntuu kuin tuosta olisi ikuisuus). Ihaillaan kuvassa olevia valoilmiöitä, auringon lisäksi, jopa haloilmiö. 


Syödään värikästä hyvänmielen ruokaa. 


Bataatti-inkiväärikookoskeitto lämmittää kivasti ja piristää värillään. 

 
Pestoa, avocadoa ja juustoa näkkärille. Tämä nautitaan pyjamassa, huolimatta siitä mitä kello on. 


Istahdetaan kivaan kahvilaan juuri kun siltä tuntuu ja välittämättä siitä, että pitäisi olla jo jossakin muualla. Näin teimme nuorimman tyttäreni kanssa tänään aamulla hänen hammaslääkärinsä jälkeen matkalla kouluun. Ihana yhteinen "salainen" hetkemme. 

Ostetaan kotiin valkoisten kukkien sijaan värikkäitä ja pysähdytään jokaisen kukkakaupan kohdalle ihailemaan värikkäitä kukkia. 

Puhutaan puhelimessa pitkiä puheluja ihmisten kanssa, jotka saavat sinut nauramaan ja voimaan hyvin.  Eilen kävin Hesan keskustassa piristämässä itseäni. Kuvittelenko vai vihertääkö ruoho jo aidan takana? 

En aivan vielä tarjennut istua terassilla, mutta pian varmasti onnistuu. 

Oih, onko jo aika kaivaa kesäkenkiä esiin? 
 
Poikkesin Henri Lloydin liikkeessä ja voi miten ihanan kesähameen sieltä löysinkään. 
 

Osaankin jo kuvitella tämän kevyesti laskeutuvan hameen lämpöisessä kesätuulessa hulmuamassa. 
(Lue kesäsateessa vettyneenä). Hih. 


 Tämä aforismi on kantanut minua tämän viikon. Täytyy sanoa, aforismista tulee mieleeni   sunnuntain ratsastustuntini. Vieläkin aivan fiiliksissä. 

 Miten te olette selvinneet näistä harmaista päivistä? 
   
Eiköhän tämä taas tästä vähitellen. Nyt lähden tennistunnilleni ja sen jälkeen kiedon lapset ja miehen kainalooni katsomaan TVOF tämän illan jaksoa. 
Ciao!  

12 kommenttia:

 1. Juurikin noin, suklaata ystävän kanssa, myöhäinen aamupala, jotakin ihanaa itselle, hassuttelua lasten kanssa. Niin tästä harmaudesta selvitään. Hauska postaus! Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kukkia, kuntoilua ja lasten kanssa naurua hassuille asioille! Kyllä se kevät vielä saapuu auringon kera. Mukavaa loppuviikkoa!
  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Nyt taas tupruttaa Espoossa. Ihanaa. Maa on valkoinen, ainakin hetken. Talvi ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri mielummin valkoinen ja puhdas maa, kuin kurainen ja harmaa.

   Poista
 4. Ihania selviytymiskeinoja! Minäkin kävin eilen, ensimmäisenä arkivapaanani kuopuksen kanssa ostamassa hänen kotiinsa muutaman pienen, mutta tarpeellisen asian. Piipahdimme kahvilla ja pitihän minun vielä ostoskeskuksesta poislähtiessä ostaa iso kimppu tulppaaneja kotiin :) Puhelut ihanien ystävien kanssa ovat parasta terapiaa, viimeksi eilen yksi sellainen toi auringonpaisteen iltapäivääni. Sillä kuuluisalla suomalaisella sisulla ja positiivisella asenteella tästä aina vaan jotenkin selvitään. Viikon päästä venemessuille, ihanaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, kyllä nämä säät sisua kasvattavat. Olisi tosi kiva nähdä venemessuilla! Saa nähdä antavatko työt periksi.

   Poista
 5. Kaikkia pienen pieniä asioitahan ne on millä sinne kevääseen jaksetaan. Niinkuin nyt uuden blogin löytäminen. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne. Tervetuloa lukijaksi! Tulen ilman muuta käymään blogissasi, kiitos kutsusta.

   Poista
 6. Täytyy myöntää, että jos noilla konsteilla ei tästä harmaudesta selviä niin se on sitten sinä. Ja pian se alkaa kevät ja tulee väriä elämään, toivottavasti myös läpöäkin =D. Ihanaa viikonloppua ja sydämmellistä ystävänpäivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa alkavaa viikkoa myös sinulle ja sydämellistä ystävänpäivää!

   Poista