Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

maanantai 23. joulukuuta 2013

Mitä se joulumieli on?

Kaikki on nyt puunattu, duunattu ja laitettu kuntoon. Istahdin hetki sitten sohvalle, lapset tuhisevat jo sängyissään, kissa lymyää kuusen alla tyytyväisenä, mies teki meille voileipiä.   Mietin joulua, mitä se oikeastaan meille nykyisin tarkoittaa? Mikä sen merkitys on? Ajelin aamulla viiden aikaan vesisateessa töihin ja kuuntelin jouluradiota. Mietin, mitä se joulumieli oikeastaan on ja mistä se tulee? Töihin päästyäni eräs työtoverini toi koko porukalle Fazerin siniset suklaalevyt. Toivotteli vähäeleisesti Hyvää Joulua! Olin jotenkin hyvin otettu, miten ihana ele, antaa pyytettömästi toisille jotakin, aivan yllättäin. Olin hyvin kiitollinen ja iloinen. Toinen työtoveri antoi suklaata hänkin ja kiitteli, että jaksan kuunnella hänen murheitaan. Tuntui hyvältä, että voin olla hänelle tueksi. Kummipoikani perhe toi kimpun kauniita kukkia, vain siksi, että olen pojan kummi. Ihanaa! Pakostikin tässä joulumieli herää! Omat kummini lähettivät minulle kauniin kukkalähetyksen. Lisäksi sain kummitädiltäni kuvan edesmenneestä mummistani. Kuva on kuulemma aikoinaan ollut mummini passikuva (mummi kun oli kova reissaamaan). Voi miten kaunis hän kuvassa olikaan ja miten liikkutuneeksi tulin kuvan nähdessäni. Tämä vanha valokuva oli varmasti yksi parhaista joululahjoistani! Jälleen kerran tulin ajatelleeksi valokuvien tärkeyttä. Sitä miten tärkeä on ottaa elämästään ja perheestään valokuvia. Miten suuressa arvossa ne voivat joku päivä olla! 
Toinen hyvin koskettava valokuva tuli kissamme edelliseltä omistajalta. Hän lähetti minulle aivan hurmaavan kuvan kissastamme pentuna. Hän oli ihana karvapallo jo silloin. 


Onko joulu meille pysähtymispaikka kaiken kiireen keskellä, vuoden lopussa oleva merkkipaalu.  Väittäisin, että pimeä joulunalusaika on vuoden kiireisin ja stressaavin aika. Sitten oravanpyörä pysähtyy. Tulee hetki, jolloin voimme hengähtää ja miettiä mikä tässä elämässä oikeastaan on tärkeintä? 

Huomenna iltapäivällä saamme vieraaksemme vanhempani ja anoppini. Aion nukkua pitkään, rentoutua, nauttia läheisteni seurasta, syödä ja juoda hyvin ja ennen kaikkea yritän olla hyvä ihminen! Hyvää joulumieltä kaikille ja rauhaisaa Joulua! 12 kommenttia:

 1. Joulu on minulle rauhoittumisen, rentoutumisen ja rakkaimpieni kanssa olemisen aikaa. Kiitos taas kerran ihanasta postauksesta, josta tuli hyvä mieli :) Hyvää joulumieltä ja kaikin puolin oikein ihanaa Joulua sinulle myös! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin ajattelen joulusta, rauhaa, rakkautta ja rentoutumista! Hyvää ja onnellista Uutta Vuotta sinulle!

   Poista
 2. Edesmenneellä äidilläni oli tapana sanoa: "Kiitollisuus on lyhin tie onneen." Kun luin kauniin postauksesi, tulivat nuo sanat mieleeni. Joulu herkistää. Ihanaista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitisi oli varmasti viisas nainen, jolla oli sydän paikallaan. Uskon, että se on juuri noin, kiitollisuus ja onnellisuus kulkevat käsi kädessä. Kun me vain aina sen muistaisimme. Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 3. Rauhallista ja Onnellista Joulua!

  VastaaPoista
 4. Rauhallista ja rentouttavaa Joulun aikaa täältä naapurimaasta! Mekin saimme sukulaisia vieraaksemme ja on ihana seurata, kuinka iloiseksi lapsi tulee läheisten ihmisten keskellä. Paljon terveisiä koko perheelle, viettäkää ihana Joulu!

  Kram, Inka :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joulu meni oikein leppoisasti. Hyvää uutta vuotta teille! Toivottavasti näemme taas pian!

   Poista
 5. Suloista joulua sinne koko teidän poppoolle, nauttikaa, nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näinhän me teimme! Hyvää uutta vuotta teille kaikille!

   Poista
 6. Minulle joulu on rakkauden juhla: kiitollisuutta läheisistä, mukavaa tunnelmallista yhdessäoloa, läheisten muistamista mieluisilla lahjoilla, kiireetöntä nautiskelua hyvästä ruuasta ja joulukoristeiden, kukka-asetelmien, musiikin yms. kauneudesta. Tiedostin muuten vasta tänä vuonna, että joulukuusen ja kynttilöiden tuijottelu on aina ollut yksi tärkeistä yksinkertaisista joulun iloista.

  Lämpöistä joulua ja onnellisuutta tässä ja nyt!

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Kuusen ja kynttilöiden tuijottelu on hyvin rauhoittavaa. Jouluun liittyy myös paljon hyviä tuoksuja, kuusi ja piparit ihan etunenässä. Hyvää uutta vuotta teille!

  VastaaPoista