Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

lauantai 25. helmikuuta 2017

Ensiapua matkakuumeeseen

Se hiipii hiljalleen ja lopulta valtaa sielun ja sydämen, näin siinä ainakin minulla tuppaa käymään. Ensin mietin, että olisi kiva lähteä johonkin ja lopulta enää mikään ei pidättele. 
Tulee polttava tarve nähdä aurinkoa, halu eksyä uusissa kaupungeissa, maistaa uusia makuja ja kokea uuden paikan syke. Tulee halu herätellä kaikki aistit kokemaan ja näkemään jotakin arjesta poikkeavaa. Tulee halu elää tässä ja nyt. 

Robert Mapplethorpen sanoin: "I want to see something i've never seen before".


Minulla ei ole pitämättömiä lomia, joten otin töistä tiistai päivän vapaata ja matkaseurakseni vanhimman tyttäreni, joka tuntui perheenjäsenistämme eniten olevan vaihtelun tarpeessa ja lisäksi hän oli hiihtolomalla. Lähdimme aamulennolla Milanoon ja olimme perillä paikallista aikaa jo klo 10. Lentokentältä kulkee juna Milano Cadorna asemalle eli aivan keskustaan. Matka kestää noin 35-40min.

Kaupungin kuuluisimmat nähtävyydet on helppo katsastaa kävelemällä keskusta-alueella. 


Duomo di Milano goottilaistyylinen katedraali on Euroopan toiseksi suurin katedraali Sevillan jälkeen.

 

Galleria Vittorio Emanuele on yksi maailman vanhimmista ostoskeskuksista. Sen rakentaminen alkoi v. 1865. Se koostuu kahdesta pitkästä lasikatosta, jotka yhdistyvät keskellä lasikupolilla. 

  

 

Teatro alla Scala on kuuluisa oopperatalo Milanossa. Se on avattu jo vuonna 1778. 


Ihastelimme tuohon (kuva alla) oikealle jäävää suurta rakennusta, kunnes huomasimme sen olevan Milanon yliopiston päärakennus (Ospedale Maggiore)
Tähän yliopistoon on kirjautunut tällä hetkellä 62801 opiskelijaa. 
 
Kaupungissa tuli käveltyä aikamoinen lenkki, mutta ainakaan ei ollut liukasta.  

Välillä piti tietysti pysähtyä aurinkoiselle terassille juomaan kahvit ja smoothiet. 
Pitihän meidän tietysti maistaa myös Venchi jäätelöt. En ole mikään erityinen jäätelön ystävä, mutta täytyy sanoa, että tämä oli jäätelö parhaasta päästä. 
 
 


Ennen kotimatkaa poikkesimme vielä kuppilaan, jossa oli nämä tekstit. Aika osuvia siihen tilanteeseen. 
 

Lentomme Helsinkiin lähti vähän ennen seitsemää. Pitkä päivä, joten kotiin tultuamme olin fyysisesti aivan poikki, mutta ah, henkisesti niin virkistynyt. En tiedä onko tällaiset päivän retket jonkin sortin kaipuuta edelliseen työtehtävääni (elämääni) vai mitä, mutta nämä ovat mielestäni tehokkaita arjen tappajia ja tappaahan nämä matkakuumeenkin -ainakin hetkeksi.

Hyvää viikonloppua!  

 
 

8 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia ja filiksiä Milanosta, paikasta jossa minäkin meinaan kyllä joku päivä käydä! Irtiotto se on lyhempikin hetki =). Aurinkoa sinun sunnuntaihin <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan kummasti pienikin irtiotto helpottaa. Kivaa viikkoa!

   Poista
 2. Voi miten kaipaan matkailualalle, jolloin työkamujen kanssa pyrähdettiin päiväretkille millin Köpikseen, Damiin tai Pariisiin. Lentoaikataulut antoivat koko pitkän päivän ja junat kentältä keskustaan noissa kohteissa olivat nopeat. Enää ei ole varaa ostaa lentolippuja, joissa nuo päiväpyrähdykset voisi piristää.
  Täytyy nyt säästää myös niihin yöpymisiin. Matkakuume on kyllä melkoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että kaikilla aloilla on ne hyvät ja huonot puolensa. Täytyy yrittää aina kaivaa omastaan se hyvä esiin. Hyvää seuraavaa matkaasi!

   Poista
 3. Oi että miten virkistävä irtiotto!
  Ja kyllä näiden kauniiden, hyvää tunnelmaa tulvivien kuvien katselukin jo piristää päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, jos pystyn välittämään iloa kuvien avulla myös muille. Aurinkoista viikkoa!

   Poista
 4. Ihastuttavat kuvat matkakertomuksessasi! Kiitos piipahduksesta uuteen kohteeseen! Tuija

  VastaaPoista