Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Lounasleipä tai helppo suolainen iltapala

Sain idean tähän lounasleipään käydessäni Nokkalan Majakassa lounaalla. 

Leiväksi valitaan rapeakuorinen maalaisleipä. Meillä ei sattunut sellaista olemaan kotona, joten leivoin maalaisleivän itse. Ihme ja kumma onnistuin saamaan siihen jopa rapean kuoren. 

Leivän siivuille hieraistaan valkosipulia ja leipäsiivut laitetaan uuuniin. 
Kun siivut ovat rapeat ja lämpöiset sivellään siivuille ohuesti hunajaa ja omenahilloa. 
Omenahilloni oli Biona Apple Puree, joka on täysin sokeriton. 

Seuraavaksi leivälle lisätään uunijuurekset / kasvikset. 
Ne olin valmistanut seuraavalla tavalla: 
Bataatti kuorittiin ja pilkottiin
Munakoiso kuorittiin, siivutettiin ja itketettiin
Paprika sivutettiin reiluiksi siivuiksi noin 6 siivua yhdestä paprikasta. 
Nämä kaikki lisättiin uunipellille ja voideltiin kauttaaltaan oliiviöljyllä, ripoteltiin päälle suola.
Annettin kypsyä 200 asteisessa uunissa pehmeähköksi. 

Rucola olisi ollut hyvää, mutta sitä ei kaapista löytynyt, joten lisäsin hieman salaattia. 

Kasvisten jälkeen leivälle lisättiin murusteltu fetajuusto ja paahdetut pinjasiemenet. 
Saatoin ripauttaa päälle vielä hieman balsamicoa. 


Niin olivat maukkaita, että en ehtinyt muita kuvia ottaa, ennen kuin olivat jo kaikki menneet parempiin suihin. 

Hyvää sunnuntaita! 
   
 

1 kommentti:

  1. No huh, onneksi tulin tänne juuri ruokapöydästä, muuten olisi tullut nälkä heti, niin herkulliselta näytti! Söisin =D.

    VastaaPoista