Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

24/7 kaikilla sama, mutta vain viisi asiaa


Mistä sitä aikaa saa ostaa lisää? Mihin aika kuluu? Joulun lähestyessä ja loppuvuotta kohden mentäessä tuntuu, että tahti se vain kiihtyy. Pitää ehtiä kaikenlaista ja vaikka ei pitäisikään niin haluaa ehtiä sitä sun tätä. Pysähdyin eräänä päivänä yhden keskustelun innoittamana miettimään taas ajankäyttöä. Tämä keskustelu muuten käytiin tennistuntini jälkeen pukuhuoneessa ;-) 
Meillä kaikilla on viisi asiaa mihin aikamme käytämme. Ne ovat: 

Uni / Lepo                         Työ / Toimeentulo
                                                  Perhe
Ystävät                               Harrastukset


Välillä on hyvä pysähtyä ja miettiä, että käytämmekö aikamme näistä sarakkeista juuri siihen mihin haluamme. Omassa elämässäni tällä hetkellä aikaa menee aika paljon työhön ja siihen liittyviin työmatkoihin. Unesta ja levosta tinkiminen kostautuu yleensä migreenin muodossa, joten sitä en voi tehdä. Viisihenkinen perhe, lasten harrastuskuviot ja kaikenlainen perheen ruoka- ja vaatehuolto vievät oman aikansa. Ladatakseni akkuja haluan pitää kiinni tennis- ja ratsastusharrastuksistani. Yritän myös käydä lenkillä / ulkoilla saadakseni happea. 

No mikä tässä tällä hetkellä eniten kärsii ajanpuutteesta ovat ystävyyssuhteet. Tuntuu, että aika ja energia eivät kerta kaikkiaan riitä ystävien tapaamiseen. Perhe sarake käsittää nykyisellään lähinnä tässä taloudessani asuvan perheen. Sukulaisiakaan emme juuri tapaile. Heitä olisi kiva tavata enemmän, jos olisi enemmän aikaa ja energiaa.

Olin äärimmäisen onnellinen, kun pari viikkoa sitten ystäväni yllättäin soitti sunnuntai aamuna ja pyysi minua kanssaan kävelylle. Mikä olisikaan parempaa tekemistä, kuin yhdistää  harrastus ja ystävät. Istuimme lenkin päätteeksi juomaan kahvit ja syömään edellisen päivän pizzaa, jota mieheni oli valmistanut. Eipä se tämän kummoisempaa tarvisi olla. 


Niin ja kun seuraavan kerran mietit miten muut ihmiset ehtivät tehdä joitakin asioita mihin sinun aikasi ei kerta kaikkiaan riitä mieti samalla mikä toinen sarake jää hänellä käyttämättä. Aikaa kun kaikilla on kuitenkin saman verran. 


"Today be thankful and think of how rich you really are. Your family and friends are priceless, your time is gold, and your health is wealth."


Tämän päivän ohjelmassa jouluvalmisteluja (lue ruokien tekemistä, joulukortteja, joululahjojen hankkimista, kuusen haku) ja illalla ratsastustunti.
Enää yksi viikonloppu ennen joulua. Yrittäkää välttyä paniikilta. 

Rauhaisaa joulunodotusta! 


4 kommenttia:

 1. Multa voisit saada pari tuntia päivässä lisää aikaa ja silti mulla olisi vielä riittävästi jäljellä itsellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, otan mielelläni ne pari tuntia tai vaikka enemmänkin ;-)

   Poista
 2. Sinä jos joku tiedät mitä on vuorotyöläisen elämä. Tuntuu että tässä elää ihan erakon elämää kun ei ehdi ystäviä, saati sukulaisiaan tavata juuri ollenkaan. Harrastuksetkin ovat supistuneet valokuvaukseen, lenkkeilyyn koirien kanssa ja lukemiseen, ne kun eivät ole sidottuja alati vaihtuviin työvuoroihin.
  Muutaman tunnin voisin minäkin vuorokauteeni lisää ottaa, jos se vaan olisi mahdollista ;)
  No panic, hehheh =D
  Kiitos samoin sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat ovat kyllä sinulla hyvä, sillä sinun tulee ainakin ulkoiltua! Ihanaa joulun odotusta!

   Poista