Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Epäsuosittuja mielipiteitä

On aivan pakko kopioida otsikko, josta http://www.lily.fi/blogit/anna-vihervaarasta 
sekä http://nooraandnoora.com/ blogin Noora K. kirjoittivat. Otsikko oli hyvin inspiroiva, sillä huomasin heti miettiväni mitkä ovat omia mielipiteitäni, jotka eivät noudata yleistä linjaa. 

Mieleeni muistui heti eräskin neuvolatapaaminen, johon me ensimmäisen lapsemme saaneet vanhemmat kokoonnuimme kertomaan kokemuksistamme. Muut vanhemmat ylistivät elämänsä auvoisuutta vastasyntyneen kanssa silmänaluset mustina. Itse taisin ladella aika suoraan miten raskasta ja ahdistavaakin (sitovaa) pienen vastasyntyneen kanssa on. Sain koko joukon aika hiljaiseksi, neuvolantätiä myöden. Seuraavana päivänä ko. neuvolantäti kuitenkin soitti minulle (luulin, että soittaa ja ilmoittaa, että lapseni otetaan huostaan), mutta kertoi, että muutama ryhmämme äiti oli soittanut hänelle helpottuneena, että itse asiassa hänkin samaistuu mielipiteeseeni. Soittajat olivat kokeneet helpotuksen tunteita, että väsymyksen ja negatiivisetkin tunteet saa sanoa ääneen. Joten eivät nämä epäsuositut mielipiteet aina huonoja ole.

Kuopukseni täytti 12v. ja poikani 13v. nyt heinäkuussa. Usein kuulee lausahduksen, että vauvat ovat ihania. Ei, eivät ole, ne ovat vain yksinkertaisesti työläitä. Isommat lapset ovat ihania. Heidän kanssaan voi tehdä yhdessä asioita ja heillä on upeita omia mielipteitä, jotka he osaavat pukea sanoiksi. Teini-ikäiset ovat upeita. 


Vapaakasvatus luo luovia lapsia. Ei se luo huonosti käyttäytyviä lapsia, joita useimmat    ihmiset inhoavat. Lapsille tulee järjestää jatkuvasti tekemistä. Ei, heille tulee jäädä myös aikaa pitkästyä, silloin heistä kasvaa luovia aikuisia. 

 
Sosiaalisuus on yliarvostettua. Jos epäilet tätä mielipidettäni lue Liisa Keltinkangas-Järvisen kirja: "sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot". 
Yli-sosiaalisilla ihmisillä voi olla vaikea olla yksin. On hyvä viihtyä myös yksin ja olla sinut itsensä kanssa, uskaltaa kuunnella omia ajatuksiaan. Sosiaalisista ihmisistä ei myöskään ole johtajiksi, sillä he pyrkivät miellyttämään liiaksi muita.

Inhoan vihreää teetä, koska se maistuu siltä kuin liottaisi nurmikkoa haaleassa vedessä. 
Inhoan myös parapähkinöitä, gojimarjoja ja soijarouhetta. Syön mielummin mustikoita, mansikoita, puolukoita ja vadelmia. On ihan sama millainen hotelli on, sillä siellä ollaan niin vähän. Olen asunut elämäni varrella erilaisissa luukuissa, mutta paremmassa hotellissa tulee viihdyttyä enemmän, joten se nyt vain ei ole ihan sama millainen majapaikka on. 

 
Ranskalaiset ovat tympeitä. Itse olet. Ranskalaiset ovat äärimmäisen ihastuttavia, kunhan heidän kanssaan aloittaa keskustelun ranskaksi ja hymyillen. Useimmat ihmiset suhtautuvat ranskalaisiin tietyllä negatiivisella ennakkokäsityksellä ja kohtaavat sitten sitä mitä ovat odottaneet. 

Matkoilta ei ole ihana palata kotiin. Se on ahdistavaa ja masentavaa. 


 Ryhmäliikunta ja kuntosalit ovat kamalia. Ne ovat melkein yhtä kammottavia kuin yleiset uimahallit.


 Juhlissa ei ole mitään hirveämpää kuin seuraleikit. Paitsi se, että istumajärjestys määrää sinut istumaan ennestään outojen ihmisten viereen istumaan.


 Luen monipuolisesti erilaista kirjallisuutta, mutta Laura Lindstedtin Oneiron... ei pysty ei kykene. Onko joku ihminen lukenut sen loppuun? Työpisteellä ja työajalla ei ole merkitystä, vaan sillä, että miten saa tehokkaasti jotakin tuottavaa aikaan. Riippumatta paikasta ja ajasta. 

Aamuihmiset eivät ole yhtään sen tehokkaampia kuin me iltavirkut. 

Kiireiset ihmiset eivät ole tärkeitä, vaan he ovat joko kehnoja organisoimaan tai huonoja priorisoimaan. 

Aina ei tarvitse olla tavoitettavissa eikä tehokas. 

Parhaita ovat ne vapaapäivät, jolloin ei ole mitään suunniteltu etukäteen. 


Jatkuvaa laiduttamista ja puntarin vahtimista ei tarvita kun syö usein ja järkeviä määriä suhteellisen terveellisesti eikä juo dieettijuomia, ei pidä karkkipäiviä eikä muutenkaan mieti jatkuvasti syömistään. Elää normaalia aktiivista elämää eikä jojoile ruuan tai liikunnan suhteen. 


Aamiainen terassilla on ihanaa, mutta kom igen, ollaanpa nyt rehellisiä, mikä on ihanampaa vapaapäivänä kuin juoda aamukahvit sängyssä -etenkin jos joku muu tarjoilee ne sinne. 

 

Puhutaan koiraihmisistä ja kissaihmisistä. Olen molempia ja siinä samassa myös hevosihminen ;-) Ei ihmisiä voi jakaa näihin ryhmiin. Paitsi ihmiset, jotka eivät pidä eläimistä, he ovat epäillyttäviä ja outoja.Diamonds adventures are forvever.  

Hyvää alkavaa viikkoa! 

Haastan teidät kaikki halukkaat muutkin miettimään omia epäsuosittuja mielipiteitänne.

 

  


 

12 kommenttia:

 1. Aivan totta - ihminen, joka ei pidä pidä eläimistä, hänessä on jotain outoa ja kummallista, jopa pelottavaa.

  VastaaPoista
 2. Olipa kivan erilainen postaus! Ja niin ihania kuvia. Täysin samaa mieltä vihreästä teestä ja parista muustakin asiasta. Taidan kopsata omaan blogiini.

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että sinäkin tartuit tähän. Näitä on niin hauskaa lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan se oli, kun heti alkoi raksuttamaan ;-)

   Poista
 4. Hyviä mielipiteitä. Ihan olet tullut isääsi:)

  VastaaPoista
 5. Hauska postaus, kiitos siitä.
  Jos tarttuisin tuohon sosiaalisuuteen: työpaikan yhteiset "taärkeät" pikkujoulut tai muut yhteisöllisyyden kasvattamispippalot, hyi hitto! Sosiaaliset puhuvat keskenään kilpaa ja kukaan ei kuuntele. Tällainen introvertti huomaa pian ajattelevansa, että miksi ihmeessä minä tänne tulin.

  Mukavaa kesän ja toisinajattelemisen jatkoa! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan hyvin tuon tilanteen näin "ihmisvihaajana" ;-) ;-)

   Poista
 6. Ihan mahtavaa, samastun niiiiin moneen näistä!
  Terkuin lukijasi Meeri, joka ei pahemmin kommentoi...

  VastaaPoista