Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Tapahtui viikolla

Teen tällä hetkellä viikko / viikko työsopimusta. Tämä viikko on ollut vapaaviikkoni. Se meni todella hujauksessa. 

Olen ehtinyt lounastaa vanhan työkaverini kanssa Granin Lähellä Delissä ja ihastella Halin kauniita tuotteita. Mukaan lähti Halista vain nuo kuvan joulupallot. 

Olen käynyt tapaamassa vanhimman tyttäreni opettajaa vanhempainvartin merkeissä ja nuorimman tyttäreni koululääkäriä terveystarkastuksen vuoksi. Olen kävellyt mieheni kanssa aurinkoisessa metsässä metsälenkkejä. Voi miten kaipasimmekaan siellä edesmennyttä ruskeaa labradoriamme! Näimme molemmat hänet kävelemässä edessämme keppi suussa häntää iloisesti heiluttaen. 


Palautin edellisen työpaikkani uniformun ja samalla kävin Jumbossa kahvilla nykyisten ja entisten työkavereideni kanssa. Kolme tuntia meni hetkessä ja juttua riitti. Uniformut vaihtuu, mutta onneksi ystävyys säilyy.


Toimeliaan alkuviikon jälkeen rauhoitin perjantain kodin jouluasuun laittamiseen ja kahvin juontiin pyjamassa. 
Viikkohan ei minun mittapuun mukaani olisi onnistunut ellei siihen sisältyisi myös torstain tennistuntia ja vähintään yhtä ratsastustuntia. Tällä viikolla onnistuin saamaan jopa kaksi tuntia karvaturpien seurassa! Tässä eilisen menopeli. Saa nähdä millainen tämän illan kaverini on. 


Olimme saaneet kutsun eliselle illalle Musiikkitaloon. Häpeäkseni täytyy tunnustaa, että emme olleet käyneet koko talossa vielä aiemmin. Oppaanamme toimi mieheni serkku (talon väkeä). Teimme kierroksen talossa ja pääsimme kuuntelemaan Sibelius-Akatemian konserttia. Väliajalla saimme kunnian istua taiteilijakahvilaan kuohuviinille pöytäseuranamme itse kapellimestari Atso Almila. Huikea ilta! 


Urkujen koko pisti hiljaiseksi urkusalissa. 


Pääkonserttisali oli mielestäni upea valkeinen lattioineen ja viinitarhan muotoisine katsomoineen. Sibeliuksen Finlandian soidessa minulla meni kylmät väreet. Viikolla muita hienoja hetkiä olivat puhelu kummisetäni kanssa ja monet hauskat puhelut äitini kanssa. 

Sain kokea Espoon poliisiasemalla sen, että virkamiehissäkin löytyy toisinaan inhimillisyyttä. Hakiessani tuplapassia itselleni (jota ei voi hakea netissä) odottelin vuoroani lähemmäksi tunnin. Yllättäin näin tuttavani, jonka kanssa vaihdoin muutaman sanan. Sinä aikana vuoroni meni ohi. Harmissani selitin tilanteen virkailijalle. Toinen virkailija vastasi tylysti, että minun tulisi ottaa uusi jonotusnumero ja jonottaa toinen tunti. Onneksi tässä kohtaa löytyi inhimillinen virkailija, joka käsitteli tämän muutaman minuuttia vievän asiani. Kiitos hänelle! 

Sain tehtyä kalatilauksen Saaristokaupalle, joten minun ei tarvitse jonottaa aatonaattona marketissa! Voin siis kävellä kaupalle leppoisissa tunnelmissa ja juoda siellä glögit ja hakea kalat. Viimeinen tilauspäivä on tänään! 

Pitkällisen ja piinallisen pohdinnan jälkeen pääsimme päätökseen siitä, että minne matkustamme keväällä 20v. hääpäivänämme. 

Joten tällainen lomaviikko se sitten tällä kertaa oli! 

Hyvää kolmatta adventtia ja alkavaa viikkoa! 


10 kommenttia:

 1. Kuulostaapa ihanalta tuo viikko töissä, viikko vapaalla -ratkaisu! Nykyään vuorotyöläisenä tuntuu että sosiaalista elämää ei juurikaan enää ole...osa-aikatyöstä haaveilen täällä edelleen ;)
  Jouluinen kotinne näyttää todella kauniilta! Ja vapaa viikkosi kuulosti sekä ihanien kuvien perusteella myös näytti kivalta. Tsemppiä tulevaan työviikkoosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä viikko / viikko tuntuu todellakin tässä vaiheessa aika passelilta ratkaisulta.
   Ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi!

   Poista
 2. Oi mikä jouluinen, sosiaalinen, liikunnallinen, musikaalinen ja aikaansaava viikko sulla oli :) Nyt vähän jo jännittää, että mihin matkustatte juhlistamaan mukavan pyöreää hääpäiväänne...

  Hienoa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hääpäivä matkan suhteen pyörittelimme kaikki maailman kolkat mielessämme läpi ja lopulta päädyimme "kotiin". Miksi lähteä merta edemmäksi kalaan?
   Ihanaa alkavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Monenlaista mukavaa ja jo joulusta mautui viikkoosi. Me ostamme kalan aina perinteisesti kauppatorilta. Tosin meidän luottokalakauppias jäi pari vuotta sitten eläkkelle. Ei tunnu kalan ostaminen enään ihan samalta, hänen kanssa oli mukav jutella. Ihanaa joulunodotusta teidän perheelle <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset perinteet ovat todella arvokkaita juttuja! Ihanaa joulunaikaa myös teidän perheelle!

   Poista
 4. Kiitos taas! Töiden välissä nämä Sinun blogisi ovat virkistäviä keitaita. Älä koskaan lopeta! Kiitos ja erinomaista joulua koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Erinomaisen hienoa joulua myös teille!

   Poista
 5. Justiinsa täällä jet lagia taas potevana mietin, kuin ihmeessä te kestätte tätä jatkuvaa aikaeroa.. Vai olenko mä vain tullut vanhaksi ;) Tuo viikko-viikko kuulostaa kyllä fiksulta! Ihanaa joulunodotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhemmiten tuo jet lag ei todellakaan helpotu. Vuorotyössä jet lagin kaltaisen olotilan saa aikaiseksi myös lyhyillä Euroopan lennoilla, jos esim. herätys on neljänä aamuna peräkkäin kolmen neljän aikaan ;-) Toisinaan ihmiset kummastelevat vapaapäiviemme määrää, joka on hieman enemmän kuin normityössä käyvillä. Jokainen jet lag koomassa viettänyt ymmärtää, että tuollaista vapaapäivää ei voi oikein vapaapäiväksi laskea. Se on työstä johtuva lepopäivä. Ihanaa joulunodotusta myös teille!

   Poista