Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

perjantai 10. huhtikuuta 2015

"I cook with wine, sometimes I even add it to the food".

Ihminen syö monta kertaa päivässä. Se mitä syömme, missä ruokailemme ja kenen seurassa ruokamme nautimme ei ole yhdentekevää. Näillä kaikilla on suuri merkitys päivittäiseen hyvinvointiimme. Lomalla söimme aamiaista hotellilla, lounasta ulkona terassilla ja iltaisin söimme joko terassilla tai sisällä ravintolassa. 
Yhtenä iltana kokoonnuimme purjehdusporukan kanssa syömään. Yhteensä meitä oli sinä iltana 20 henkeä, vauvasta vaariin. Pöydän olimme varanneet ravintolasta Leon d´Oro. 
Perhe Salvaneschi on pitänyt ravintolaa jo vuodesta 1938 alkaen. Ystävättäreni, joka on naimisissa italialaisen miehen kanssa ja on asunut vuosia Rivassa suositteli minulle aikoinaan ko. ravintolaa. Se sijaitsee vanhassa kaupungissa. Ravintolan sisustus on hyvin italialainen ja tilassa on kauniit kaariholvikatot. Tarjolla on laaja lista ruokaa, joka on hyvää ja kohtuullisen hintaista. Ravintolan hovimestarina toimii omistajarouva, ikää ehkä noin 70v. Hän hoitaa ravintolaa rautaisella otteella. Pöytävarausjärjestelmä esim. toimii lapuilla, joita kerätään tarjottimelle. Näin on varmasti toimittu ravintolan alkuajoista lähtien. Meidän varaukseemme hän esim. kirjoitti: Finland, 20 per., 20.00.  Rouva kättelee lähteissä kaikki asiakkaat henkilökohtaisesti. 

Leon d ´ Oro, via Fiume 28, Riva del Garda.  
    


Eräänä toisena iltana kävimme syömässä mieheni kanssa kaksin Trattorietta la Montarassa. Se on todella pieni, kodikas ja intiimi ravintola vanhan kaupungin sivukadulla. 
Siellä nautin antipasto alkupalani ja kala-ateriani päätteeksi maailman parhaan tiramisun. Aion opetella tekemään tuollaisen taivaallisen tiramisun! 
Trattorietta la Montara, V. Montanara 20, Riva del Garda.


Näissä ihanissa ruokamuistoissani innostuin osallistumaan arkiruokahaasteeseen, jonka nappasin noora&noora blogista. Arkiruokahaasteen ideana on kokeilla kesäkuuhun asti vähintään yhtä uutta reseptiä joka viikko. Näin tulee tehtyä pieniä ruokamatkoja kotonakin. Tämän viikon kokeiluun pääsi rouva Sukulan italialainen pastaresepti. 

Hyvää viikonloppua nyt jo täältä Tukholmasta! 

10 kommenttia:

 1. Oi, italialaista ruokaa, söisin! Ravintola oli varmasti upea ja tuo varausjärjeselmä nosti hymyn huulilleni =). Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varausjärjestelmä oli kyllä aika liikuttava, mutta ihmeen toimiva, kun rouva sitä itse sitten tottuneesti hoiteli.

   Poista
 2. Tuollaiset pienet perheravintolat ovat niin sympaattisia verrattuna isojen hotellien ravintoloihin tai ketjusyöttölöihin. Ruokailu on silloin todellakin kokonaisvaltainen elämys - sitä on ikään kuin kyläilemässä.

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä näissä ravintoloissa oli elämystä kerrakseen ja sai syödä kaikilla asteillaan :-)

   Poista
 3. Ihanan näköistä Gardalla ollut, maukastakin. Minun viikonloppu vierähti Roomassa Leidien kevätretkellä. Kyllä italialainen ruoka vain on niin hyvää, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Nyt on taas hyvä olla kotona ja köksän luokassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah ihana Rooma! Eikö olekin kiva saada myös uusia ideoita omaan ruuanlaittoon, kun käy välillä vähän maistelemassa maailmalla.

   Poista
 4. Kyllä, niin omaan kuin myös jaettavaksi oppilaiden kanssa köksän luokassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnekkaita oppilaita, kun saavat kokeilla jotakin uutta italialaista!

   Poista
 5. Lueskelen täällä mukana. Ihanaa herkuttelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkomailla on aina niin kiva maistella vähän eri makuja. Joko teidän kesälomat / kesäsuunnitelmat ovat valmiit?

   Poista