Yhtenä iltana kokoonnuimme purjehdusporukan kanssa syömään. Yhteensä meitä oli sinä iltana 20 henkeä, vauvasta vaariin. Pöydän olimme varanneet ravintolasta Leon d´Oro.
Perhe Salvaneschi on pitänyt ravintolaa jo vuodesta 1938 alkaen. Ystävättäreni, joka on naimisissa italialaisen miehen kanssa ja on asunut vuosia Rivassa suositteli minulle aikoinaan ko. ravintolaa. Se sijaitsee vanhassa kaupungissa. Ravintolan sisustus on hyvin italialainen ja tilassa on kauniit kaariholvikatot. Tarjolla on laaja lista ruokaa, joka on hyvää ja kohtuullisen hintaista. Ravintolan hovimestarina toimii omistajarouva, ikää ehkä noin 70v. Hän hoitaa ravintolaa rautaisella otteella. Pöytävarausjärjestelmä esim. toimii lapuilla, joita kerätään tarjottimelle. Näin on varmasti toimittu ravintolan alkuajoista lähtien. Meidän varaukseemme hän esim. kirjoitti: Finland, 20 per., 20.00. Rouva kättelee lähteissä kaikki asiakkaat henkilökohtaisesti.
Leon d ´ Oro, via Fiume 28, Riva del Garda.
Eräänä toisena iltana kävimme syömässä mieheni kanssa kaksin Trattorietta la Montarassa. Se on todella pieni, kodikas ja intiimi ravintola vanhan kaupungin sivukadulla.
Siellä nautin antipasto alkupalani ja kala-ateriani päätteeksi maailman parhaan tiramisun. Aion opetella tekemään tuollaisen taivaallisen tiramisun!
Trattorietta la Montara, V. Montanara 20, Riva del Garda.
Näissä ihanissa ruokamuistoissani innostuin osallistumaan arkiruokahaasteeseen, jonka nappasin noora&noora blogista. Arkiruokahaasteen ideana on kokeilla kesäkuuhun asti vähintään yhtä uutta reseptiä joka viikko. Näin tulee tehtyä pieniä ruokamatkoja kotonakin. Tämän viikon kokeiluun pääsi rouva Sukulan italialainen pastaresepti.
Hyvää viikonloppua nyt jo täältä Tukholmasta!
Oi, italialaista ruokaa, söisin! Ravintola oli varmasti upea ja tuo varausjärjeselmä nosti hymyn huulilleni =). Aurinkoista viikonloppua!
VastaaPoistaVarausjärjestelmä oli kyllä aika liikuttava, mutta ihmeen toimiva, kun rouva sitä itse sitten tottuneesti hoiteli.
PoistaTuollaiset pienet perheravintolat ovat niin sympaattisia verrattuna isojen hotellien ravintoloihin tai ketjusyöttölöihin. Ruokailu on silloin todellakin kokonaisvaltainen elämys - sitä on ikään kuin kyläilemässä.
VastaaPoistaMukavaa alkanutta viikkoa!
Juu kyllä näissä ravintoloissa oli elämystä kerrakseen ja sai syödä kaikilla asteillaan :-)
PoistaIhanan näköistä Gardalla ollut, maukastakin. Minun viikonloppu vierähti Roomassa Leidien kevätretkellä. Kyllä italialainen ruoka vain on niin hyvää, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Nyt on taas hyvä olla kotona ja köksän luokassa.
VastaaPoistaAh ihana Rooma! Eikö olekin kiva saada myös uusia ideoita omaan ruuanlaittoon, kun käy välillä vähän maistelemassa maailmalla.
PoistaKyllä, niin omaan kuin myös jaettavaksi oppilaiden kanssa köksän luokassa.
VastaaPoistaOnnekkaita oppilaita, kun saavat kokeilla jotakin uutta italialaista!
PoistaLueskelen täällä mukana. Ihanaa herkuttelua.
VastaaPoistaUlkomailla on aina niin kiva maistella vähän eri makuja. Joko teidän kesälomat / kesäsuunnitelmat ovat valmiit?
Poista